Hovedinnhold

Ujah solgt til Mainz for 25 millioner kroner

SOLGT: Eliteseriens toppscorer Anthony Ujah er solgt til Mainz. Her jubler han etter en av fire scoringer mot Strømsgodset i helgen. Foto: Scanpix
SOLGT: Eliteseriens toppscorer Anthony Ujah er solgt til Mainz. Her jubler han etter en av fire scoringer mot Strømsgodset i helgen. Foto: Scanpix
GARDERMOEN (VG Nett) Anthony Ujah (20) er solgt til tyske Mainz for rundt 25 millioner norske kroner. Han flyr til Tyskland for den medisinske testen i morgen.

Denne saken handler om:

Ujah er ikke med Lillestrøm til Ålesund, der LSK skal møte AaFK i seriekamp lørdag kveld. Nigerianeren har dermed spilt sin siste kamp for klubben.

VG får bekreftet overgangen fra sikre kilder. Lillestrøm får 3 millioner euro nå, pluss 500.000 euro til ved et visst antall kamper - pluss en videresalgsprosent på mer enn 10 prosent.

Les også: Berg er sikker på at LSK-helten selges 

Tyske Mainz har kultur for å kjøpe unge spillere og selge dem videre med fortjeneste.

Mainz hadde sett LSKs nigerianske toppscorer i én kamp, og det var nok: Da sendte de toppfolkene sine til Lillestrøm, så han i en kamp til - og så startet forhandlingene med den norske klubben.

Anthony Ujah har imponert voldsomt denne sesongen og står med 13 mål på 12 seriekamper for Lillestrøm. Tar vi med fjoråret, så endte Ujah på 27 mål på 33 starter for romeriksklubben, et meget høyt scoringssnitt uansett liga.

Etter det VG vet er det agent Jim Solbakken som står bak denne overgangen. Solbakken ville fredag kveld ikke kommentere saken. Han står bak store, norske fotballoverganger de siste årene, Mame Biram Diouf fra Molde til Manchester United og danske Anders Lindegaard fra Aalesund til Manchester United. Begge overgangene ga norsk fotball rundt 30 millioner kroner.

VG Nett-leser:
Ujah er ikke en stabil nok målscorer for en større liga.
Diskuter her! 

Det var også andre klubber som var interesserte i Ujah, blant annet danske Brøndby, men de fire målene Ujah scoret mot Strømsgodset søndag gjorde at Mainz reagerte og kom kjapt opp med et tilbud som var omtrent det dobbelte av hva konkurrentene var villige til å tilby.

Anthony Ujah har skrevet en langtidskontrakt med den tyske klubben, trolig på fire eller fem år, uten at VG har fått bekreftet antallet.

Investor Per Berg får endelig igjen noe for alle utleggene sine på Lillestrøm de siste årene, trolig rundt 10 av millionene går til Berg, mens LSK får rundt den samme summen selv. Det er også trolig flere som har krav på deler av overgangssummen.

LSK har dermed muligheter til å hente inn en erstatter for Anthony Ujah denne sommeren.

Kommentarer Antall kommentarer på artikkelen

Har du en mening om denne artikkelen? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Respekter andres meninger og husk at mange kan se hva du skriver. Brudd på reglene kan føre til utestengelse.

VGs journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl. 07 og 24. Kommentarfeltet er nå stengt og åpner igjen kl. 07.00. Velkommen tilbake da!
Klikk for å se kommentarene

Siste saker fra Fotball

Se neste 5 fra Fotball