Hovedinnhold

Röslers første seier mot gamleklubben

(VG Nett) (Viking-Lillestrøm 4-2) I sitt sjette forsøk slo Viking-trener Uwe Rösler gamleklubben Lillestrøm.

Denne saken handler om:

Uwe Rösler måtte gå fra Lillestrøm etter 2006-sesongen og tok over Viking. Siden den gang har han slitt i oppgjørene mot gamleklubben, men på det sjette forsøket gikk det endelig for tyskeren.

Scoringer av Birkir Bjarnason (to), Håkon Skogseid og Tomasz Sokolowski sørget for 4-2-seier på Viking Stadion.

- Dette var veldig deilig. Det var viktig for oss å lykkes i dag. Vi vil at folk skal ha det kjekt i på tribunen når vi spiller på hjemmebane, og det tror jeg de hadde i dag, sa assistenttrener Roger Nilsen etter seieren.

Se hele intervjuet med Nilsen her!

VG LIVE:Se høydepunkter og mål fra kampen her!

Viking gikk til kampen med en elendig nyere historikk mot Lillestrøm: Én seier på de ti siste seriekampene. Den så hjemmelaget ut til å ville gjøre noe med og tok kommandoen fra start.

Scoret to ganger

AMPERT: Martin Fillo og Bjørn Helge Riise var ikke like glade i hverandre hele tiden. Foto: Scanpix
AMPERT: Martin Fillo og Bjørn Helge Riise var ikke like glade i hverandre hele tiden. Foto: Scanpix

Allerede i det 11. minutt gikk Uwe Röslers mannskap opp i ledelsen. Det skjedde etter en merkelig situasjon.

VG Debatt:
Ahh, svidd kanarifugl smaker alltid like godt.
Diskutér kampen her!

Først scoret Viking på corner, men dommer Terje Hauge hadde blåst fordi LSK-keeper Otto Fredrikson hadde falt på rumpa. Corneren ble tatt på nytt og igjen scoret Viking! Markeringen var fraværende da Birkir Bjarnason fikk heade ballen i mål fra 6-7 meters hold.

VG LIVE:Se alle målene fra runden!

Det var varmt på Viking Stadion og spillerne tok seg en drikkepause etter drøyt 20 minutters spill. Et kvarter senere skulle Viking score på nok en corner.

Svak markering igjen

Unggutten Håkon Skogseid, som ble hentet inn som høyreback foran denne sesongen, kom seg foran Espen Søgård og stusset en corner fra venstre i mål. Nok en gang var markeringen svak hos Lillestrøm.

- Vi har vært for puslete i duellspillet. En dårlig omgang fra vår side, oppsummerte assistenttrener Petter Belsvik, og håpet på bedring etter pause.

Det fikk han, for det første som skjedde i andreomgangen var at Arild Sundgot scoret sitt sjette mål for sesongen etter et frispark fra Bjørn Helge Riise.

- Vi gjør det vanskelig for oss selv og får en verst tenkelig start på andreomgangen. Det skjer fordi vi ikke følger de spillerne vi skal på dødball, og det skal ikke skje, sier Roger Nilsen.

Nytt Birkir-mål

Bortelaget jaget en utligning og presset Viking. Men så var det tid for Birkir Bjarnason igjen. Islendingen, som sendte Viking i ledelsen, fikk ballen etter et fint samspill på kanten mellom Martin Fillo og Håkon Skogseid. Fillo slo ballen inn til Bjarnason, som satte inn 3-1.

LSK-trener Henning Berg svarte med å bytte ut Hassane Dosso, som faktisk kom inn på banen i det 54. minutt. Etter drøyt 20 minutter ble han erstattet av Olivier Occean.

Se Brann-Fredrikstad og de resterende kampene i VG LIVE

I det 82. minutt fikk Lillestrøm frispark. Bjørn Helge Riise stilte seg opp og skrudde ballen over muren, via tverrliggeren og i mål. En herlig scoring og Thomas Myhre var helt sjanseløs.

- Uvanlig av oss

Dermed øynet Lillestrøm nok en gang poenghåp, men så viste Tomasz Sokolowski frem høyreslegga. Etter et innlegg fra høyrekanten havnet ballen til slutt hos Vikings midtbanespiller, som klinket ballen i mål via stolpen fra 17 meter.

Da hadde ikke Lillestrøm mer å komme med og Viking fikk pyntet på statistikken mot gultrøyene.

- Vi slipper inn litt enkle mål på dødball. Det er overraskende, for det pleier vi ikke å gjøre. Vi hadde muligheten til å da dem igjen etter 2-1, men så fikk Viking mål på en kontring. Da ble det for vanskelig, sier LSK-trener Henning Berg.

Se intervjuet med Henning Berg her!

Kommentarer Antall kommentarer på artikkelen

Har du en mening om denne artikkelen? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Respekter andres meninger og husk at mange kan se hva du skriver. Brudd på reglene kan føre til utestengelse.

VGs journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl. 07 og 24. Kommentarfeltet er nå stengt og åpner igjen kl. 07.00. Velkommen tilbake da!
Klikk for å se kommentarene

Siste saker fra Fotball

Se neste 5 fra Fotball