Hovedinnhold

LSK-trener Magnus Haglund bortvist fra Gardermoen etter bombe-spøk

** Fleipet om at leppepomaden var en bombe
** Fikk ikke reise med Lillestrøm til Ålesund

STOPPET: Magnus Haglunds spøk slo ikke an i sikkerhetskontrollen på Gardermoen i ettermiddag. Han måtte bli hjemme da resten av laget drog til Ålesund.
STOPPET: Magnus Haglunds spøk slo ikke an i sikkerhetskontrollen på Gardermoen i ettermiddag. Han måtte bli hjemme da resten av laget drog til Ålesund. Foto: Daniel Sannum Lauten, VG
Lillestrøm-trener Magnus Haglund ble i ettermiddag bortvist fra Gardermoen etter at han fleipet om at leppepomaden han hadde i lommen var en bombe.

Denne saken handler om:

Sikkerhetsnivået på Gardermoen er høyt etter terrortrusselen mot Norge, noe den svenske 41-åringen fikk merke da han prøvde seg med en spøk på vei gjennom sikkerhetskontrollen.

Den falt ikke i smak.

VG snakket med en angrende Haglund på vei hjem fra flyplassen mens resten av Lillestrøm var på vei til Sunnmøre for å spille lørdagens Tippeliga-kamp mot Aalesund.

- Ett sekund

- Jeg gikk gjennom sikkerhetskontrollen med hånden i lommen. Den kvinnelige sikkerhetsvakten ba meg om å ta opp hånden – der jeg hadde en lypsyl. Hun tok og åpnet den. Så spøkte jeg med å si at «det kan være en bombe». Spøken var over på ett sekund. Deretter gikk jeg stille og rolig gjennom sikkerhetskontrollen. Da kom det to vakter som ba meg om å bli med. I avhør med politiet fikk jeg beskjed om at jeg måtte forlate flyplassen, forteller Haglund til VG.

Han hadde aldri trodd at det som var ment som en ufarlig spøk skulle få slike konsekvenser. På grunn av bortvisningen av treneren ble også flyet forsinket ettersom Haglunds bagasje måtte fjernes.

- For meg var det helt utrolig. Jeg prøvde å be om unnskyld, men det hjalp ikke. Først i morgen får jeg lov til å fly fra Gardermoen.

- Passet seg ikke

- Kan du forstå at man ikke bør spøke om slike ting når det er reelle terrortrusler mot Norge?

- Jeg synes så klart at det ble veldig voldsomt. Samtidig må jeg ha respekt for de som jobber med sikkerheten på Gardermoen. Jeg skjønner nå i etterkant at det ikke passet seg med en slik spøk, svarer Haglund.

Kampen mot Aalesund har avspark klokken 15.30 lørdag, men treneren rekker å være på plass så sant morgendagens flytur går riktig for seg. Kveldens trening i Ålesund går han imidlertid glipp av.

- Jeg rekker heldigvis både kampmøtet og kampen. At vi reiser opp en dag i forveien er mest av hensyn til at spillerne skal få ro og forberedt seg optimalt til kamp. Jeg skulle gjerne vært med på flyet i kveld, men må jo le litt av det i ettertid, sier Magnus Haglund.

Vakthavende direktør Ole Jørgen Holt Hanssen ved Gardermoen kan ikke kommentere den nevnte hendelsen, men sier følgende til VG:

- Hvis folkene i sikkerhetskontrollen får meldinger fra passasjerer som indikerer at det er noe farlig, så er det vanlig å ta vedkommende til side. Det kommer veldig an på situasjonen og hvem som sier det når det gjelder hvilke reaksjoner som gis. Avhør er en drastisk reaksjon, sier Holt Hanssen.

Flyplassen har gjort en rekke tiltak i forbindelse med disse dagers terrortrussel mot Norge, men vekterne i sikkerhetskontrollen gjør som normalt.

- De gjør ikke noe utover det de vanligvis gjør. Reglene er de samme, sier direktøren.

Kommentarer Antall kommentarer på artikkelen

Har du en mening om denne artikkelen? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Respekter andres meninger og husk at mange kan se hva du skriver. Brudd på reglene kan føre til utestengelse.

VGs journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl. 07 og 24. Kommentarfeltet er nå stengt og åpner igjen kl. 07.00. Velkommen tilbake da!
Klikk for å se kommentarene

Siste saker fra Fotball

Se neste 5 fra Fotball