Hovedinnhold

LSK har ikke penger til neste lønning

Kippe: Det er mange som kommer i en knipe da

<p>BEKYMRET: Lillestrøm-kaptein Frode Kippe synes det er trist at klubben ikke klarer å gjøre opp for sine forpliktelser. I kveld kan LSK få en opptur med cupkamp borte mot Aalesund.<br/></p>

BEKYMRET: Lillestrøm-kaptein Frode Kippe synes det er trist at klubben ikke klarer å gjøre opp for sine forpliktelser. I kveld kan LSK få en opptur med cupkamp borte mot Aalesund.

Foto: Roger Neumann
I sin 15. sesong i Lillestrøm kan Frode Kippe (36) for første gang ikke få utbetalt lønnen han har krav på.

Denne saken handler om:

20. juli er neste lønnsutbetaling til spillere og ansatte i LSK. Styreleder Heidi Scheie sier at klubben i øyeblikket ikke har de pengene.

- Sånn som det ligger an nå er det ikke penger til neste lønnsutbetaling, sier Scheie til VG.

- Jeg kan ikke huske i løpet av mine 15 år i Lillestrøm at de ikke har betalt ut lønn når de skal. Det har vel skjedd tidligere at man har manglet penger noen dager før, men det pleier å ordne seg, sier kaptein Frode Kippe.

- Hvordan vil spillerne reagere hvis de ikke får lønn?

- Det er mange som kommer i en knipe da. Vi har jo våre forpliktelser. Vi skjønner at situasjonen er vanskelig, men de fleste er avhengig av å få lønn i juli, svarer midtstopperbautaen.

Flere forsvinner?

I går fortalte VG at kraftleverandøren Hafslund troppet opp på Åråsen på mandag for å stenge strømmen. En ubetalt regning på flere hundre tusen kroner var ikke gjort opp, selv etter gjentatte purringer. Takket være pengene som er kommet inn i #vierlsk-aksjonen klarte ledelsen å beholde lys og varme i lokalene.

Det sier mye om hvor dramatisk situasjonen er. LSK trenger 15 millioner kroner for å komme seg gjennom sesongen.

Suksess i serie og i kveldens cupkamp mot Aalesund vil bedre situasjonen for den økonomisk kriserammede klubben.

- Jeg tror ikke den økonomiske situasjonen påvirker jobben vi skal gjøre. Vi ønsker bare å levere sportslig. Men jeg skjønner jo at sport kan bli rammet. Vi mistet Anders Østli denne uken, og jeg blir ikke overrasket om flere spillere forsvinner i sommer, innser Kippe.

Ifølge Scheie vurderer klubben både salg av eiendom og en refinansieringsplan, i tillegg til en rekke kostnadsbesparende tiltak. De siste årene har den tidligere klubbkjempen Per Berg og den mangeårige styrelederen Per Mathisen bidratt med millioner av kroner i klubbkassa, men Heidi Scheie mener man ikke kan be de rike onklene om hjelp gang etter gang.

- Sitter ikke rolig

- Det er sikkert noen som tror at Berg og Mathisen bare skal redde klubben, men slik er det ikke. Vi kan ikke forlange eller forvente at enkeltmennesker skal trå til igjen. De har gjort så mye for klubben. Men både de og mange andre stiller opp for å hjelpe oss i den krisesituasjonen vi er i, forteller Scheie.

VG snakket med både Berg og Mathisen i går. De vil ikke gå i detaljer på eventuelle bidrag de kommer med denne gangen.

- Jeg kan hverken bekrefte eller avkrefte at jeg hjelper klubben med midler i denne prosessen. Det er styrelederen som skal uttale seg om situasjonen, sier Berg.

- Jeg sitter ikke dønn rolig og bare ser på dette, men jeg ønsker jeg ikke å kommentere dette nå, sier Mathisen.

Kommentarer Antall kommentarer på artikkelen

Har du en mening om denne artikkelen? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Respekter andres meninger og husk at mange kan se hva du skriver. Brudd på reglene kan føre til utestengelse.

VGs journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl. 07 og 24. Kommentarfeltet er nå stengt og åpner igjen kl. 07.00. Velkommen tilbake da!
Klikk for å se kommentarene

Siste saker fra Fotball

Se neste 5 fra Fotball