Hovedinnhold

Hele Tippeligaen på vei til TV 2

I sluttforhandlinger om oppkjøp av C More

<p>FESTER GREPET OM TIPPELIGAEN: TV 2-profil Davy Wathne kan bli å se på flere Tippeliga-arenaer denne sesongen. Her intervjuer han Odds Dag-Eilev Fagermo og Branns Rikard Norling etter en kamp i Skien i fjor. Sistnevnte er ikke en del av Tippeligaen i 2015.</p><p/>

FESTER GREPET OM TIPPELIGAEN: TV 2-profil Davy Wathne kan bli å se på flere Tippeliga-arenaer denne sesongen. Her intervjuer han Odds Dag-Eilev Fagermo og Branns Rikard Norling etter en kamp i Skien i fjor. Sistnevnte er ikke en del av Tippeligaen i 2015.

Foto: Trond Reidar Teigen, NTB scanpix

Tippeligaen kan igjen bli samlet på TV 2 denne sesongen. TV 2 skal være i sluttforhandlinger om å kjøpe den norske delen av C More.

Flere uavhengige kilder sier til VG at det er høyaktuelt med et oppkjøp av betal-TV-kanalen. Forhandlingene har pågått i mange måneder, og skal nå være på vei inn i en sluttfase.

Kan overta hele Tippeligaen

I så fall kan all Tippeliga-fotball i 2015 komme til å bli samlet under TV 2-paraplyen de to neste årene. TV 2 skal være svært hissig på igjen å sikre seg kontrollen over norsk fotball (minus cupen som NRK har), i tillegg til at kanalen fra før har alt av engelsk fotball.

De to siste årene har TV 2 «bare» hatt to kamper i hver Tippeliga-runde. De resterende har gått på C More.

- TV 2 svarer av prinsipp aldri på strategiske spørsmål om potensielle oppkjøp av andre selskaper. Det er min eneste kommentar, skriver kommunikasjonssjef Rune Indrøy i TV 2 i en sms til VG.

C More – som har slitt med store minustall de siste årene – har lenge vært i spill. Tidligere har også TVNorge-eier SBS Discovery vært på banen som en potensiell oppkjøper, men etter det VG får opplyst skal det amerikanskeide selskapet være satt på sidelinjen i øyeblikket.

- På spørsmål om eventuelle rettighetskjøp og/eller selskapskjøp svarer jeg dessverre konsekvent at jeg ikke kommenterer den type spekulasjoner. Sorry, skriver TVNorge-gruppens administrerende direktør og sjefredaktør Harald Strømme i en sms til VG.

Fotball Media kjenner til TV 2s interesse

Knut Kristvang, daglig leder i Fotball Media (selskapet som forvalter TV-rettighetene til norsk fotball), er kjent med TV 2s interesse for C More.

- Vi har oppfattet at TV2 kan være en av de aktørene som har vist interesse for C More. Men utover det, så er dette prosesser som vi ikke er en del av eller kjenner. Vi har en avtale med C More som gjelder i to år til. Hvis C More blir solgt, så gjelder den avtalen fortsatt – bare med nye eiere, sier Kristvang.

Han vil ikke ha noen formening om hvorvidt et TV 2-oppkjøp av C More vil være positivt for norsk fotball.

- Når starter prosessen med å selge TV-rettighetene fra og med 2017?

- Den er i og for seg i gang der vi gjør vurderinger på hvordan et fremtidig TV-produkt kan se ut. Når en salgsprosess skal settes i gang har vi ikke hundre prosent bestemt, svarer Kristvang.

C More: Vurderer ulike scenarioer

TV 2 reagerte voldsomt da selskapet som den gang het Canal Plus kjøpte brorparten av fotballrettighetene uten at noen andre fikk by på pakken i 2011. C More betalte 1,2 milliarder kroner for seks av åtte kamper i hver Tippeliga-runde for perioden 2013-2016, men investeringen har på langt nær betalt seg. I fjor sommer ble det presentert tall som viste at C More hadde et samlet underskudd før skatt på 675 millioner svenske kroner.

I juni i 2014 kjøpte det svenske mediekonsernet Bonnier ut Telenor og tok fullt eierskap over betal-TV-kanalen.

C Mores Norden-sjef Manfred Aronsson kommenterer TV 2s potensielle oppkjøp slik:

- Ingenting annet enn at vi fortsatt vurderer ulike scenarioer.

Kommentarer Antall kommentarer på artikkelen

Har du en mening om denne artikkelen? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Respekter andres meninger og husk at mange kan se hva du skriver. Brudd på reglene kan føre til utestengelse.

VGs journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl. 07 og 24. Kommentarfeltet er nå stengt og åpner igjen kl. 07.00. Velkommen tilbake da!
Klikk for å se kommentarene

Siste saker fra Fotball

Se neste 5 fra Fotball