Hovedinnhold

Haglund er LSKs nye hovedtrener

** Bjarmann: - Nå ønsker vi mer fokus på resultat, og hvor på tabellen vi ligger
** Kaptein Kippe: - Tror han har mye å bidra med her i Lillestrøm

KLAR FOR LSK: Magnus Haglund er klar for LSK, her ønskes han velkommen av LSK-leder Per Mathisen. Foto: Morten Holm, Scanpix
KLAR FOR LSK: Magnus Haglund er klar for LSK, her ønskes han velkommen av LSK-leder Per Mathisen. Foto: Morten Holm, Scanpix
ÅRÅSEN/OSLO (VG Nett) Magnus Haglund (38) ble i dag klar for LSK, og overtar trenerjobben etter at Henning Berg fikk sparken for tre uker siden.

Denne saken handler om:

Av: Nicolay André Ramm , Knut Arne Hansen og Christine Bergby 

Magnus Haglund nådde ikke lengre enn til å være tredjekeeper i Halmstad BK som spiller, nå er han klar som trener for Lillestrøm.

- Jeg ser på meg selv som tydelig og bestemt. Jeg vet hva jeg vil. Mitt første mål er å forbedre Lillestrøm, så får vi se hvordan det går, før jeg kan sette nye mål, sier Haglund til VG Nett.

- Står for det LSK ønsker å stå for

- Vi har skrevet under en kontrakt med Haglund i to år fremover. Hjertelig velkommen til klubben, sa LSK-leder Per Mathisen på dagens pressekonferanse.

- Haglund står for veldig mye av det LSK ønsker å stå for. Han har den nædvendige erfaringen, og kan vise til gode resultater, sier Mathisen til VG Nett.

Les også: Sparket Berg uenig i LSK-styrets begrunnelse

- Det er viktig for oss i spillergruppa å få ting på plass så tidlig som mulig. Det gjør at vi allerede nå har fått en klarhet i hva som skjer neste år. LSK må hente inn forsterkninger, og det blir lettere når vi har en trener på plass, sier en fornøyd LSK-kaptein, Frode Kippe, til VG Nett.

TO ÅR: Magnus Haglund har signert en toårskontrakt med LSK. Foto: Nicolay André Ramm
TO ÅR: Magnus Haglund har signert en toårskontrakt med LSK. Foto: Nicolay André Ramm

Haglund har trent Elfsborg siden 2004, og i 2006 ledet han Borås-klubben til sitt første SM-gull på 45 år. Svensken ledet sin siste trening som Elfsborg-trener i dag, og har vært linket til Lillestrøm lenge.

- Da jeg kom til Elfsborg hadde klubben tre 10.-plasser på rad. Jeg opplevde å komme til en klubb som virkelig ville bli bedre og vinne noe. Jeg føler at situasjonen er mye den samme her, sa Haglund, ifølge NTB.

- Elfsborg vant seriegull for første gang på 45 år. Vi holdt oss i toppen og spilte europacup seks år på rad. Jeg ser store likheter med tiden da jeg begynte der og situasjonen i Lillestrøm nå, la 38-åringen til.

- Starte med å få orden på forsvarsspillet

Haglund har signert en toårskontrakt med LSK.

- Da jeg signerte for Elfsborg var det for ett år, jeg ble der i åtte. Så det er ikke sikkert det må være to år, sa Berglund på pressekonferansen på Åråsen.

- Jeg er kjempefornøyd. Lillestrøm er en stor klubb i norsk fotball med lange tradisjoner, sier Haglund til VG Nett.

Svensken er klar på at LSK skal oppover på tabellen, men hvor høyt det kan nå, tør han ikke svare på.

- Det er vanskelig å si hvordan det går neste år. Vi får starte med å få orden på forsvarsspillet, slik at vi ikke slipper inn så mye mål, fortsatte Berglund.

- Utgangspunktet er nummer 13, vi skal gjøre en så god reise som mulig ut i fra det.

- Jeg ser en sterk vilje til å vinne gjenskape LSK, og prøve på noe nytt etter noen vanskelig år, fortsetter han.

Mer fokus på resultat

LSKs sportsdirektør Torgeir Bjarmann fortalte på dagens pressekonferanse at klubben nå skal ha mer fokus på resultater.

- Vi har gjort veldig mye bra de siste årene, men vi har kommet til et punkt der vi ønsker mer fokus på resultat, og hvor på tabellen vi ligger.

- Vi skal oppover på tabellen, det er Magnus også inneforstått med, fortsatte han.

VG Nett-leser:
Og dette er bare starten, eLSKer det!
Diskuter Haglunds ansettelse her.

Bjarmann var svært godt fornøyd med at å ha fått på plass svensken.

- Vi er helt sikre på at vi har fått den beste trenere vi kan ha med videre. Og vi er helt sikre på at vi kommer til å fremstå som et veldig godt eliteserielag neste år.

FORNØYD: Frode Kippe er glad for at LSK har fått plass en ny hovedtrener. Foto: Kyrre Lien, Scanpix
FORNØYD: Frode Kippe er glad for at LSK har fått plass en ny hovedtrener. Foto: Kyrre Lien, Scanpix

- Spennende

Kaptein Frode Kippe er godt fornøyd med at klubben har fått sin nye hovedtrener på plass.

- Nå har vi noe å forholde oss til. Det blir veldig spennende å møte han, jeg vet ikke så veldig mye om han som trener. Jeg vet at han har hatt god suksess i Sverige, og ledet Elfsborg i gjennom mange år. Og etablert dem i toppen av svensk fotball, sier han til VG Nett.

Les også: Her er LSK-investorens oppgjør med sparkede Berg

Nå gleder han seg til å bli bedre kjent med sin nye trener.

- Jeg tror han har mye å bidra med her i Lillestrøm, så det blir spennende.

- Han har helt sikkert en egen fotballfilosofi som han vil etablere her i klubben, da er det viktig å komme i gang. Det var deilig å få klarhet i trenerspørsmålet før vi går til ferie. Da kan vi starte oppkjøringen på best mulig vis i januar, uten at klubben må bruke tid på å finne en trener. Dermed blir vi også bedre forbredt til neste sesong. Det blir spennende å se hva han kan tilføre klubben.

Kommentarer Antall kommentarer på artikkelen

Har du en mening om denne artikkelen? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Respekter andres meninger og husk at mange kan se hva du skriver. Brudd på reglene kan føre til utestengelse.

VGs journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl. 07 og 24. Kommentarfeltet er nå stengt og åpner igjen kl. 07.00. Velkommen tilbake da!
Klikk for å se kommentarene

Siste saker fra Fotball

Se neste 5 fra Fotball