Hovedinnhold

Hafslund møtte opp - truet med å stenge strømmen på Åråsen

Pengegaver gjorde at LSK fikk betalt inkassokravet på «flere
hundre tusen»

<p>FULL KRISE: LSK-spillerne Erling Knudtzon (t.v), Johan Andersson, Ruben Gabrielsen og Frode Kippe kan juble over en ganske god vårsesong, men økonomisk er det nå full krise på Åråsen.<br/></p>

FULL KRISE: LSK-spillerne Erling Knudtzon (t.v), Johan Andersson, Ruben Gabrielsen og Frode Kippe kan juble over en ganske god vårsesong, men økonomisk er det nå full krise på Åråsen.

Foto: Cornelius Poppe, NTB scanpix
Rett før mandagens treningskamp mot Stabæk troppet Hafslund opp på Åråsen for å stenge strømmen.

Denne saken handler om:

En regning på «flere hundre tusen» kroner var ikke betalt – tross purringer, inkassovarsel og trusler om stenging – så da sendte kraftselskapet en representant på døren til Lillestrøm Sportsklubb.

Daglig leder Anita Westby bekrefter at Hafslund dukket opp for, bokstavelig talt, å slukke lyset på Åråsen. Dermed var det en reell fare for at treningskampen mot Stabæk måtte avlyses.

- Vi fikk avverget det i siste liten, sier Westby til VG.

Det sier mye om hvilken dyp økonomisk krise LSK er i. En rekke ubetalte regninger, og mangel på likviditet, gjør at klubben som har vært lengst i vår øverste divisjon står på randen av konkurs foran morgendagens cupkamp borte mot Aalesund.

Takket være de siste ukenes pengehjelp til #vierlsk-aksjonen klarte romerikingene å betale regningen som gjør at det fortsatt er strøm på Åråsen.

- Jeg var på en fotballskole og ikke selv tilstede. Jeg fikk bare en telefon om at Hafslund sto her, og at vi var nødt til å betale det vi skyldte. Takket være midlene vi har fått inn den siste tiden, klarte vi å gjøre opp for oss. Det var snakk om flere hundre tusen kroner, sier Anita Westby.

Informasjonssjef Morten Schau i Hafslund Nett kjenner ikke spesifikt til det lenge utestående kravet selskapet har hatt til LSK.

- Du får godt med purringer og inkassovarsler og muligheter til å gjøre opp for deg. Hvis man er insolvent, så må vi stenge. Men da har det gått ganske lang tid, sier Schau.

- Det har ikke noe å si at det skulle spilles en fotballkamp da dere møtte opp for å stenge strømmen?

- Vi vet jo ikke når det spilles fotballkamper. Vi hadde levert en vare i lang tid som det ikke var betalt for. Det er viktig å understreke at vi også leverer strøm lenge etter at man har sluttet å betale, sier Schau.

- Vi trenger jo strøm til all daglig drift, så det ville vært ganske kritisk om strømmen hadde blitt stengt. Men vi har forståelse for at de vi skylder penger må gjøre det de må, sier Anita Westby.

Selv etter en periode med oppsigelser, lønnskutt og innsamlingsaksjoner er LSK i en dyp økonomisk krise. I øyeblikket har ikke klubben penger til å gjøre opp for sine forpliktelser.

- Jeg tror kanskje ikke folk har tatt innover seg hvor alvorlig det er. Vi har ingen redning klar. Styret har laget en prioriteringsliste for hvem vi skal betale først for å holde driften flytende. Så prøver vi så godt det lar seg gjøre å ha en dialog med de vi skylder penger.

- Hvor mye skylder dere i ubetalte regninger?

- Det kommenterer vi ikke. Men vi trenger 15 millioner kroner for å komme oss gjennom året, svarer den daglige lederen.

PS! LSK kan ikke skylde på erkefiendtlige motiver fra den mangeårige Vålerenga-sponsoren Hafslund, heller.

- Vi er helt ute av Vålerenga. I fjor var det siste året vårt som sponsor, sier Morten Schau.

- Har dere planer om å gå inn som sponsor i LSK?

- Nei.

Kommentarer Antall kommentarer på artikkelen

Har du en mening om denne artikkelen? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Respekter andres meninger og husk at mange kan se hva du skriver. Brudd på reglene kan føre til utestengelse.

VGs journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl. 07 og 24. Kommentarfeltet er nå stengt og åpner igjen kl. 07.00. Velkommen tilbake da!
Klikk for å se kommentarene

Siste saker fra Fotball

Se neste 5 fra Fotball