Hovedinnhold

Bjarmann: - Kan ikke love Riise-erstatter

I DIALOG: Torgeir Bjarmann sier til VG Nett at det ikke er oppnådd enighet ennå mellom Fulham og Lillestrøm vedrørende salg av Bjørn Helge Riise. Foto: Scanpix
I DIALOG: Torgeir Bjarmann sier til VG Nett at det ikke er oppnådd enighet ennå mellom Fulham og Lillestrøm vedrørende salg av Bjørn Helge Riise. Foto: Scanpix
(VG Nett) Torgeir Bjarmann forhandler nå med Fulham om Bjørn Helge Riise. Sportsdirektøren i LSK kan ikke love supporterne noen erstatter for landslagsspilleren.

Denne saken handler om:

- I utgangspunktet er vi fornøyd med den stallen vi har, i tillegg til de vi kan hente hjem fra utlån, sier sportslig administrativ leder i LSK, Torgeir Bjarmann, til VG Nett.

LES OGSÅ:- Bjørn Helge Riise klar for Fulham

- Har mange nok

Med Henning Berg som trener og Bjarmann som sportsdirektør ville mange kanskje tippet at duoen ville hente en eventuell erstatter for Bjørn Helge Riise i eks-klubben Lyn. Oslo-klubben trenger penger enda mer enn LSK denne sommeren.

- Du får tenke hva du vil om det. Kartlegging av potensielle nye spillere er noe som skjer hele tiden, ikke bare rundt et salg, sier Torgeir Bjarmann.

- Lyn har noen gode kantspillere...?

- Det er mulig det, er alt Bjarmann vil si.

ERSTATTES IKKE?: Det er ikke sikkert LSK vil kjøpe noen erstatter om Riise blir solgt. Foto: Scanpix
ERSTATTES IKKE?: Det er ikke sikkert LSK vil kjøpe noen erstatter om Riise blir solgt. Foto: Scanpix

På Kanari-Fansens debattforum er det flere som nå ønsker seg Theodor Elmar Bjarnason som erstatter for Bjørn Helge Riise. Også Erling Knudtzon er nevnt. Riise har også i enkelte LSK-kamper spilt bak en ensom spiss, ikke ulik den posisjonen Diego Guastavino har hatt for Lyn.

VG Nett vet også at Paul Obiefule har vært interessant for LSK, men midtbanespilleren er neppe aktuell på grunn av sin høye lønn etter vinterens kontraktsforlengelse med Lyn.

- Stor nok stall

- Vi er fornøyd med den stallen vi har og har visst om muligheten for et Riise-salg lenge. Vi har mange nok spillere i stallen og har ikke finsiktet noen erstattere. I tillegg har vi utlånsavtaler for Steinar Pedersen, Tore Andreas Gundersen og Martin Husàr som alle utløper 1. august, sier Bjarmann til VG Nett.

Godset vil beholde Pedersen, men LSK kan si nei til dette om de ikke får forlenget med Arsenal om Håvard Nordtveit.

Talentet er i følge Romerikes Blad i tyske Nürnberg for å se på forholdene i den nyopprykkede klubben.

Nybergsund vil også ha Gundersen ut sesongen, men her skal Sogndal ha kastet seg inn i kampen.

Slovakiske Husàr er nesten en glemt mann på Åråsen, og det er uvisst hvilken skjebne han får når han nå er ment å returnere fra Spartak Trnava, hvor han ikke har vært fast det siste året.

VG Nett-leser:
Lykke til, Bjørn-Helge! Satser på at Fulham tilrettelegger for han, slik at han kan utvikle seg enda mer.
Diskutér overgangen her!

- Kun i dialog

Den tidligere LSK-midtstopperen er nå på ferie i Norge, men har hatt ansvaret for forhandlingene med Fulham. Han sier klubbene fremdeles er i dialog.

- Det er mange brikker som skal falle på plass, og ingen avtale er i boks. Det er LSK-styret ved formann Per Mathisen som har siste ord, ikke investeringsselskapet, sier Torgeir Bjarmann.

Parallelt med dette har VG Nett fått opplysninger om at Riise og agent Tore Pedersen mandag morgen reiste fra Gardermoen til London.

Riise skal nå ha ferdigforhandlet sine personlige betingelser og venter bare på å signere sin nye kontrakt etter at alle medisinske tester er unnagjort.

Det er aksjonærene i LSK Invest som skal ha mesteparten av inntektene, LSK som klubb får kun småpenger av den angivelige overgangssummen på 1,5 millioner pund.

Daglig leder Frank Grønlund har i løpet av helgen uttalt at det er han som i siste instans skal underskrive overgangspapirene, noe han ennå ikke har gjort.

Overgangen ventes å bli offentliggjort om mindre enn 48 timer.

Kommentarer Antall kommentarer på artikkelen

Har du en mening om denne artikkelen? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Respekter andres meninger og husk at mange kan se hva du skriver. Brudd på reglene kan føre til utestengelse.

VGs journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl. 07 og 24. Kommentarfeltet er nå stengt og åpner igjen kl. 07.00. Velkommen tilbake da!
Klikk for å se kommentarene

Siste saker fra Fotball

Se neste 5 fra Fotball