Hovedinnhold

Konan om Moa: - Vi passer perfekt sammen

* RBK-kjenningen fullroser makkeren
* Klubben varsler full satsing på Moa

TOMMELEN OPP: Didier Konan Ya ga tommelen opp da han snakket med VG Nett på vei til bilen sin etter kampen mot E. Frankfurt. Foto: Øyvind Brenne
TOMMELEN OPP: Didier Konan Ya ga tommelen opp da han snakket med VG Nett på vei til bilen sin etter kampen mot E. Frankfurt. Foto: Øyvind Brenne
HANNOVER(VG Nett)(Hannover-Eintracht Frankfurt 2-1) Matchvinner Didier Konan Ya (26) mener Hannover nå har løst alle spissproblemene etter å ha gitt ham Mohammed Abdellaoue (24) som makker.

Denne saken handler om:

- Jeg synes Moa gjorde en veldig god debut. Vi har bare jobbet sammen i to-tre dager, men jeg synes allerede nå at vi passer perfekt sammen, sier Konan Ya til VG etter 2-1-seieren i Bundesliga-premieren mot Eintracht Frankfurt.

LES OGSÅ:Sidestiller debuten med cup-gullet

Spissen, som kom til Hannover før 2009-sesongen fra Rosenborg og ble toppscorer i fjor, var banens store spiller på AWD Arena. Debutanten Moa spilte en birolle, men kom til tre målsjanser og markerte seg med stå på-vilje.

- Det var morsomt å få starte, og en stor opplevelse å spille, sier Moa til VG Nett i pressesonen på 55.000 setersanlegget i Hannover.

VGTV:Fansen tror på Moa-suksess

Han virker å være en blanding av sliten, glad og lettet på en og samme gang. Etter at proffdrømmen endelig ble oppfylt onsdag ble han kastet rett inn på laget.

- Morsomt at de satser på meg og Konan på topp. Jeg føler det har fungert godt mellom oss fra første trening. Han er lett å forholde seg til, sier Moa.

I en ujevn kamp var det lenge gjestene fra Frankfurt som presset, men utover i andreomgangen trykket Hannover bra på fra kantene med støtte fra drøyt 37.000 på tribunen. Moas beste involvering var da han vant ballen i forkant av Konstantin Rausch ledermål på skudd fra 17 meter. Siden kvitterte Benjamin Köhler, før Konan Ya stanget inn seiersmålet kvarteret før slutt.

VG Nett-leser:
- Konan er en klassespiller! En tragedie at han ikke fikk mer tillit i Trondheim.
Diskuter saken her!

HELE KAMPEN: Moa, som her i duell med Marco Ross, spilte hele kampen for vertene. Foto: EPA
HELE KAMPEN: Moa, som her i duell med Marco Ross, spilte hele kampen for vertene. Foto: EPA


- Jeg berømmer Moa for måten han vant ballen på før ledermålet vårt. Han var aggressiv hele kampen, og jeg telte bare en feilpasning av ham. Jeg synes debuten var mer enn godkjent, sa trener Mirko Slomka på pressekonferansen etter kampen.

POSITIV: Norbert Düwel. Foto: Øyvind Brenne
POSITIV: Norbert Düwel. Foto: Øyvind Brenne


Hjelpetrener Norbert Düwel forteller at Hannover jakter etter en playmaker som han håper signerer snart, men forteller at Moas rolle i laget er udiskutabel fremover.

- Moa er i Hannover for å spille. Han gir oss noe vi har manglet; fart og et godt venstrebein. Hvis det ikke skjer noe helt spesielt, spiller han fra start neste kamp også, sier til VG.

Det betyr at Konan-Moa-konstellasjonen blir Hannovers angrepsvåpen utover høsten. Bare én sesong siden Hannover rykket opp til Bundesliga i 2002, har en spiss i klubben scoret mer enn ti mål.

- De viste at de kan spille sammen. De har samme tanker, og er begge intelligente på banen. Vi håper Moa også vil gi oss mål, sier Düwel.

- Moa vil komme til å score for oss, han må bare fortsette å jobbe hardt, sier Didier Konan Ya.

Det er Moa fullt ut klar over selv.

- Å score mål er jobben min, så derfor var det godt å bidra direkte til en scoring i dag, sier Moa, som i dag reiser hjem til Oslo for å hente flyttelasset sørver.

Gjenopplev vår direkterapport fra kampen under!

Kommentarer Antall kommentarer på artikkelen

Har du en mening om denne artikkelen? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Respekter andres meninger og husk at mange kan se hva du skriver. Brudd på reglene kan føre til utestengelse.

VGs journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl. 07 og 24. Kommentarfeltet er nå stengt og åpner igjen kl. 07.00. Velkommen tilbake da!
Klikk for å se kommentarene

Siste saker fra Fotball

Se neste 5 fra Fotball