Hovedinnhold

Moa sidestiller Hannover-debuten med cupgull

Målløs da den nye arbeidsgiveren vant serieåpningen

INGEN HANGOVER I HANNOVER: Mohammed Abdullaue i duell med Marco Ross fra Frankfurt i debuten i Bundesliga lørdag. Foto: EPA
INGEN HANGOVER I HANNOVER: Mohammed Abdullaue i duell med Marco Ross fra Frankfurt i debuten i Bundesliga lørdag. Foto: EPA
HANNOVER (VG Nett) (Hannover - Eintracht Frankfurt 2-1) Det ble seier og en godkjent debut av Mohammed Abdellaoue (24) i Tyskland. Selv var han i skyene etter debuten foran nesten 40.000 tislkuere.

Denne saken handler om:

Tips oss

VG Nett i Tyskland


følger Moas debut
i Bundesliga

Hannover vant 2-1 etter en kamp hvor laget hevet seg utover i andreomgangen.

- Å debutere her rangerer jeg veldig høyt, jeg sidestiller det med cupgullet med Vålerenga, sier Moa - som avgjorde 2008-finalen på Ullevaal med to mål - til VG Nett etter kampen.

I pressesonen etter kampen var han som vanlig lavmælt, men det var samtidig se at det var en lettet spiss som fortalte rundt 20 journalister hva han synes om å ha fått debuten unnagjort.

- Jeg hadde det gøy hele tiden, spesielt ved begge målene var det veldig gøy å være utpå der, sier Moa, og sikter til at taket nesten løftet seg på AWD Arena da Didier Konan Ya stanget inn seiersmålet.

Lite ballkontakt

Han leverte en helt grei debutkamp, men den norske spissen hadde lite ballkontakt gjennom hele oppgjøret. Han var imidlertid hele tiden villig på løp og jobbet godt.

Moa fikk tillit fra start i en 4-4-2-formasjon med tidligere RBK-spiss Didier Konan Ya, hvilket betød at Hannover skiftet formasjon for å få nykommeren på plass fra start.

DEN GANG DA: Moa (til v.) og Daniel Fredheim Holm var heltene da Vålerenga vant kongepokalen i 2008 - og feiret slik. Det var Moas karrierehøydepunkt før i dag. Foto: Scanpix
DEN GANG DA: Moa (til v.) og Daniel Fredheim Holm var heltene da Vålerenga vant kongepokalen i 2008 - og feiret slik. Det var Moas karrierehøydepunkt før i dag. Foto: Scanpix


I en kvalitetsmessig laber førsteomgang var det Moa som var mannen bak da vertene tok ledelsen. Debutanten jaget forsvaret, og tvang frem et ballmist. Dermed kunne Didier Konan Ya spille frem Konstantin Rausch, som fra 17 meter klinte ballen i nettet.

VG Nett-leser:
- Anonymt, beskriver vel debuten. Har mye mer å gå på.
Diskuter Moa her!

- Når det er 40.000 på tribunene gjør det noe med hodet, men jeg forsøkte å gjøre det samme som i alle kamper. Det var morsomt å få sjansen fra start, nå er det bare opp til meg selv å fortsette. Det kan bli morsomme uker fremover, for jeg føler jeg fikk vist frem noe av det jeg kan i dag.

- Hvor viktig var det for deg å være med på 1-0-målet?

- Det er jobben min. Jeg føler jeg jobber godt, og det er viktig at jeg er med på de avgjørende situasjonene, sier Moa til VG Nett.

Ville feire med hvile

Midtveis i omgangen utliknet Benjamin Köhler på et skudd via tverriggeren og inn, selv om assistentdommeren egentlig vinket for offside.

Rett før slutt i første omgang gled Moa da han ble tredd gjennom. I begynnelsen av andreomgangen var han også uheldig med et par involveringer, og etter en feilpasning etter 50 minutter måtte han tåle et unisont huff-rop fra den store supportergrupperingen bak det ene målet.

Da presset gjestene mest på, og spillerne var i harnisk da de både bommet på store sjanser og mente seg snytt for et straffespark.

HELT: Didier Konan Ya var banens beste. Foto: AP
HELT: Didier Konan Ya var banens beste. Foto: AP

Men med halvtimen igjen av kampem endret matchbildet seg. Hannover tok mer og mer over, og et kvarter før slutt gjorde Konan Ya 2-1 på en heading hvor han slo keeper i duell. Den tidligere RBK-vingen var banens store spiller, og hadde blant annet et skudd i tverrliggeren før scoringen.

Moa jobber godt som den øverste av to spisser gjennom hele kampen. Han virket tent og kvikk, men var lite involvert i spillet. Tre ganger fikk han sjansen til å sette ballen i nettet selv. På den første tapte han imidlertid en hodeduell rett foran mål, og på den andre fikk han trikset til seg ballen i feltet etter en corner, men avslutningen ble for løs. Den siste - i det 90. minutt - fikk Moa foten på et dårlig tilbakespill, men Oka Nikolov fikk blokkert ballen så vidt.

På overtid fikk Frankfurt et par kjempesjanser - blant annet et skudd på innsiden av stangen og ut - men kampen ebbet ut med 2-1 til slutt.

SVARTE VG NETT: Moa snakket med i underkant av 20 journalister - deriblant fra VG Nett - etter debuten i Bundesliga. Foto: Øyvind Brenne
SVARTE VG NETT: Moa snakket med i underkant av 20 journalister - deriblant fra VG Nett - etter debuten i Bundesliga. Foto: Øyvind Brenne

- Godt å få gjort unna første kampen, sier Moa.

- Hvordan skal du feire?

- Jeg skal slappe av, for nå er jeg sliten, sier spissen til VG Nett og smiler.

Drøyt 37.000 tilskuere så kampen, og det var kjempestemning på stadion spesielt det siste kvarteret. Gjennopplev vår direkterapport fra kampen under:

Kommentarer Antall kommentarer på artikkelen

Har du en mening om denne artikkelen? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Respekter andres meninger og husk at mange kan se hva du skriver. Brudd på reglene kan føre til utestengelse.

VGs journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl. 07 og 24. Kommentarfeltet er nå stengt og åpner igjen kl. 07.00. Velkommen tilbake da!
Klikk for å se kommentarene

Siste saker fra Fotball

Se neste 5 fra Fotball