Hovedinnhold

VM-stjernene reddet Bayerns åpningsfest

AVGJORDE: Bastian Schweinsteiger satte inn det avgjørende målet da Bayern München innledet årets Bundesliga-sesong med seier. Foto: AP
AVGJORDE: Bastian Schweinsteiger satte inn det avgjørende målet da Bayern München innledet årets Bundesliga-sesong med seier. Foto: AP
Bayern München måtte vente til overtiden før de klarte å nedkjempe Wolfsburg på hjemmebane i den tyske seriepremieren fredag.

Denne saken handler om:

Den avgjørende 2-1-scoringen ble satt inn av det tyske landslagets midtbanegeneral Bastian Schweinsteiger. «Die Mannschaft»-kollega og VMs toppscorer Thomas Müller sendte Bayern-laget i føringen på et volleyskudd etter knappe ti minutter spill. Men den bosniske superspissen Edin Dzeko utlignet fortjent for gjestene etter omtrent like lang tid av andre omgang.

VG Nett-leser:
Når han i tillegg scorer vinnern på overtid er det han gjør i dag er så Bayern og DFB-kapteinverdig.
Diskuter her!

Fjorårets seriemestere fra München dominerte mesteparten av førsteomgangen mot Wolfsburg som stakk av med samme tittel for to sesonger siden.

Etter hvilen var det Dzeko og bortelaget som startet klart friskest. Den nyinnkjøpte kroatiske angriperen Mario Mandzukic traff først tverrliggeren etter å ha blitt spilt fram av Dzeko, mens sistnevnte også misbrukte en fin mulighet bare minuttet senere.

FEIRET: Bayern-spillerne kaster seg over Thoams Müller etter ledermålet. Foto: AP
FEIRET: Bayern-spillerne kaster seg over Thoams Müller etter ledermålet. Foto: AP

Les også:Forbannelsen Moa må bryte

Derfor var det ikke noe å si på at ettertraktede Dzeko til slutt utlignet i kampens 55. spilleminutt. Flere muligheter fulgte for Wolfsburg. Men laget fra byen som ble grunnlagt så sent som i 1938, maktet ikke å overliste Hansjörg Butt i vertenes mål.

Les også:Wolfsburg gir opp Diego

I stedet var det Bayern München som avgjorde i sluttsekundene da Schweinsteiger fant nettmaskene fra kort hold etter innlegg fra Franck Ribéry.

Bundesligaen ruller videre lørdag der Mohammed Abdellaoue er ventet å debutere for Hannover etter overgangen fra Vålerenga.

Eurosport har rettighetene til å sende Bundesligaen i Norge, men Hannovers første kamp går ikke på tv. Det er derimot mulig å følge Moas eventuelle debut på web-tv på eurosportplayer.com.

Kommentarer Antall kommentarer på artikkelen

Har du en mening om denne artikkelen? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Respekter andres meninger og husk at mange kan se hva du skriver. Brudd på reglene kan føre til utestengelse.

VGs journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl. 07 og 24. Kommentarfeltet er nå stengt og åpner igjen kl. 07.00. Velkommen tilbake da!
Klikk for å se kommentarene

Siste saker fra Fotball

Se neste 5 fra Fotball