Hovedinnhold

Pedersen-opsjon ble for dyr for Vålerenga

* Martin Andresen: - Ikke mulig - hverken sportslig eller økonomisk

TILBAKE TIL VITESSE? Alt tyder på at Marcus Pedersen reiser tilbake til Nederland etter låneoppholdet i Vålerenga. Her er spissen i aksjon for Oslo-klubben mot LSK i vår. Foto: Scanpix
TILBAKE TIL VITESSE? Alt tyder på at Marcus Pedersen reiser tilbake til Nederland etter låneoppholdet i Vålerenga. Her er spissen i aksjon for Oslo-klubben mot LSK i vår. Foto: Scanpix
VALLE (VG) Vålerenga benyttet seg ikke av opsjonen på Marcus Pedersen, og 22-åringens tid i hovedstaden går sannsynligvis mot slutten.

Denne saken handler om:

Da Martin Andresen i februar hentet Marcus Pedersen på lån til Vålerenga, kunne VG avsløre at Vålerenga hadde sikret seg en opsjon på spisstalentet. For nærmere seks millioner kunne Pedersen bli permanent Vålerenga-spiller.

Opsjonen gikk ut 15. juni - og Vålerenga benyttet ikke muligheten til å hente 22-åringens som er klubbens toppscorer med fire mål i år.

- Tar en prat

- Det stemmer, vi benyttet oss ikke av opsjonen. Det var ikke mulig, hverken sportslig eller økonomisk, sier Martin Andresen til VG.

Pedersen er i utgangspunktet Vålerenga-spiller frem til 1. august, og selv om det ikke ser ut til at det blir spill etter den tid, understreker Vålerenga-treneren at døren ikke helt er lukket.

MISTER SPISSEN: VIF-manager Martin Andresen. Foto: Scanpix
MISTER SPISSEN: VIF-manager Martin Andresen. Foto: Scanpix


- Vi skal ta oss en prat i løpet av juli før en endelig avgjørelse tas.

Selv er U21-landslagsspilleren fortsatt usikker på hva fremtiden vil bringe. Vitesse har i løpet av de snaut to årene etter Pedersen-kjøpet vært mildt sagt ivrige på å bytte trenere.

Trenerskifter

- Jeg tror det har vært fire-fem forskjellige trenere etter at jeg kom dit.

- De var og så på meg i en Vålerenga-kamp tidligere i sesongen, og da sa både klubbdirektøren og treneren at de ville ha meg tilbake til sommeren. Problemet er bare at de har skiftet trener siden den gang, sier storscoreren galgenhumoristisk.

Hva ambisjonene er, lar den gamle Strømsgodset-helten tydelig skinne igjennom.

- Fin tid i VIF

- Jeg har hatt en fin tid i Vålerenga. Selv om vi ikke har fått de resultatene vi har ønsket, synes jeg at jeg har levert bra på de sjansene jeg har fått.

- Likevel er det mye kulere å spille i utlandet enn i Norge, og målet er helt klart å komme ut igjen. Nå skal Vitesse ut i Europa League, og det kunne det ha vært spennende å være med på. Jeg skal ta meg en prat med agenten min i neste uke, så får vi se hva som skjer, sier Pedersen til VG.

Kommentarer Antall kommentarer på artikkelen

Har du en mening om denne artikkelen? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Respekter andres meninger og husk at mange kan se hva du skriver. Brudd på reglene kan føre til utestengelse.

VGs journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl. 07 og 24. Kommentarfeltet er nå stengt og åpner igjen kl. 07.00. Velkommen tilbake da!
Klikk for å se kommentarene

Siste saker fra Fotball

Se neste 5 fra Fotball