Hovedinnhold

Yttergård Jenssen og Parr med i Drillos tropp

PÅ LANDSLAGET: Egil Olsen fant plass til Jonathan Parr og Ruben Yttergård Jenssen i sin tropp. Foto: Scanpix
PÅ LANDSLAGET: Egil Olsen fant plass til Jonathan Parr og Ruben Yttergård Jenssen i sin tropp. Foto: Scanpix
ULLEVAAL (VG Nett) Magne Hoseth kom ikke med, men Drillo dro likevel noen overraskelser opp av hatten på dagens landslagsuttak.

Denne saken handler om:


- Basert på hva jeg har gjort for Molde denne sesongen, bør jeg være med, var meldingen fra midtbanespilleren etter kampen mot Viking mandag kveld.

Han kom imidlertid ikke med.

VG Nett fulgte uttaket direkte fra Kinoteket på Ullevaal stadion der Norges Fotballforbund hadde invitert til pressekonferanse i forbindelse med uttaket til privatlandskampene hjemme mot Montenegro 29. mai og Ukraina 2. juni.

Artikkelen oppdateres fortløpende etter klokken 12. Trykk F5 for siste versjon:

- Vi har tre kamper vi kan «øve» i nå, før kvalifiseringen starter i høst. Jeg hadde et lite dilemma om jeg skulle bruke kampene til å prøve mange nye spillere og etterkomme et lite mas fra dere, sier Egil Drillo Olsen og henviser til presseoppbudet på Ullevaal, før han fortsetter:

- Jeg har prøvd å gjøre en slags mellomting.

- Jeg tar med to unggutter fra U21-landslaget til Montenegro-kampen, så drar de med U-laget til Finland onsdagen, mens jeg får tilbake brødrene Riise, sier Drillo.

Ungguttene han sikter til er Tromsøs Ruben Yttergård Jenssen og Aalesunds Jonathan Parr. Bjørn Helge Riise og John Arne Riise er opptatt med bryllup til førstnenvte lørdagen når Montenegro gjester Ullevaal.

Drillo sier videre at han har latt seg imponere av mange unge, norske spillere i eliteserien den senere tid. Det er stabiliteten som gjorde at valget falt på Parr og Yttergård Jenssen denne gang.

- De to har flere gode kamper på rad. Når jeg ser på U21-troppen til Øystein Gåre, ser jeg mange spennende navn, men mange har svingt veldig mye.

- Kommer de to til å få spilletid? ville en reporter vite.

- Det vil jeg ikke svare på akkurat nå. Jeg vil se på trening, så får vi se om det blir debut på en eller begge.

- Dette er ikke eksperimentering. På et a-landslag tar man ut de beste enten de er 20 eller 40. Det er godt mulig dette er troppen som spiller mot Island i september, sier Drillo.

- IKKE EKSPERIMENTERING: Egil Olsen sier han tar ut de beste, uansett alder. Foto: Scanpix
- IKKE EKSPERIMENTERING: Egil Olsen sier han tar ut de beste, uansett alder. Foto: Scanpix

Her er troppen:

Keepere:
Rune A. Jarstein
Jon Knudsen
Espen Bugge Pettersen

Utespillere:
Moa
John Carew
Vadim Demidov
Christian Grindheim
Brede Hangeland
Henning Hauger
Erik Huseklepp
Kristofer Hæstad
Tom Høgli
Jon Inge Høiland
Ruben Yttegård Jensen
Jonathan Parr
Morten Gamst Pedersen
Bjørn Helge Riise
John Arne Riise
Knut Olav Rindarøy
Espen Ruud
Alexander Tettey
Kjetil Wæhler

VG Nett-leser:
- Han kunne likevel tatt med Marcus Pedersen som er minst like god som Moa og godt kunne konkurrert om en plass sammen med Carew.
Diskuter!

Drillo hadde på forhånd varslet at det ville bli tatt ut en stor tropp, fordi det skal spilles to kamper på fire dager.

Vålerenga Mohammed Fellah og Strømsgodsets Marcus Pedersen er to av de yngre spillerne som landslagsledelsen har fulgt tettest i vårsesongen.

- Marcus har masse spisskompetanse, og det gjør at han er mer enn god nok for en landslagstropp, sa Godset-trener Ronny Deila til VG Nett.

Han ble imidlertid ikke tatt ut i Drillos tropp.

- Han er på U21-landslaget, og alle som er der er mer eller mindre automatisk aktuell for a-laget, sier Drillo til TV 2 etter dagens uttak.

På de 11 første seriekampene har Hamar-gutten scoret fem ganger, og sist sesong scoret han ti mål på 24 seriekamper.

- Jeg har ikke tenkt noe særlig på landslaget, men det er jo et mål å komme med der. Jeg har ikke fått noen signaler om at det kan skje nå, sier Pedersen til VG Nett.

Kommentarer Antall kommentarer på artikkelen

Har du en mening om denne artikkelen? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Respekter andres meninger og husk at mange kan se hva du skriver. Brudd på reglene kan føre til utestengelse.

VGs journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl. 07 og 24. Kommentarfeltet er nå stengt og åpner igjen kl. 07.00. Velkommen tilbake da!
Klikk for å se kommentarene

Siste saker fra Fotball

Se neste 5 fra Fotball