Hovedinnhold

Vraket Gamst: - Naturlig nok veldig skuffet

Blackburn-spilleren fikk ny nedslående beskjed mandag

UTE I LANDSLAGSKULDEN: Morten Gamst Pedersen er lysten på mer landslagsspill, etter å ha blitt vraket av Drillo mandag. Her er han i aksjon for Blackburn i mai. Foto: Fredrik Solstad
UTE I LANDSLAGSKULDEN: Morten Gamst Pedersen er lysten på mer landslagsspill, etter å ha blitt vraket av Drillo mandag. Her er han i aksjon for Blackburn i mai. Foto: Fredrik Solstad
(VG Nett) Morten Gamst Pedersen (30) er innstilt på å kjempe seg tilbake i den norske landslagstroppen etter å ha blitt vraket i dag.

Denne saken handler om:


Egil «Drillo» Olsen overrasket da han utelot flere profilerte spillere i de kommende VM-kvalikkampene mot Island og Slovenia mandag morgen.

Én av dem var Morten Gamst Pedersen, med 73 landskamper på CV-en sin.

- Det går på defensiv jobbing og også på pasningskvalitet. Han har mange feilpasninger, litt for mange, begrunnet landslagssjefen.

Mandag ettermiddag sendte Morten Gamst Pedersen ut en pressemelding til flere norske redaksjoner.

- Jeg ble orientert av landslagsledelsen i forkant av dagens uttak. Jeg er naturlig nok veldig skuffet over ikke å ha blitt tatt ut i denne troppen, da jeg er meget motivert for videre landslagsspill, sier 30-åringen.

Han har møtt motgang i Blackburn i oppkjøringen til årets sesong på nivå 2 i England. En av klubbens ledere gikk ut mot nordmannens kvaliteter i all offentlighet.

VGTV: Drillo: Derfor er Pedersen vraket

Svaret kom først i form av støtte fra spillerforeningen i England. Deretter gjennom en svært spesiell feiring da Gamsten scoret i helgen. Midtbanespilleren er innstilt på å slå tilbake. Både i Blackburn, og på landslaget:

- Det er ingenting som gjør meg stoltere enn det å spille for Norge. Jeg vil ta dette som en profesjonell utfordring, og skal gjøre mitt ytterste for at det skal bli vanskelig for Egil å utelate meg i neste tropp, skriver han mandag kveld.

Flere profiler vraket

Egil Olsen sendte også Christian Grindheim og Erik Huseklepp ut i landslagskulden mandag.

- Det er spillere som har underprestert på landslaget. Det er hovedgrunnen, sier landslagssjefen.

Det er tre spillere med lang fartstid på landslaget. Det er litt spesielt, med litt ulik begrunnelse, men litt felles også. De har prestert under pari på landslaget. Gamst litt over tid, Huseklepp i det siste. Vi vet hva han står for. Han var kanskje vårt beste i 2010. Når det gjelder Christian er det litt skadeproblematikk. Han ville uansett ikke vært klar. Det er tre spillere med stor tillit frem til nå som er ute denne gangen her, fortsetter han.

Drillo røpte også at Manchester United-spissen Joshua King (20) snart kan få en sjanse på A-landslaget.

- Han har noe av det vi savner med den ekstreme farten. Det kan godt hende det bare er et tidsspørsmål før vi har ham på A-laget. Hvor lang tid det tar, er vanskelig å si, men han er ikke langt unna, sier landslagssjefen.

Her er troppen:

André Hansen - Odd Grenland
Rune Almenning Jarstein - Viking
Espen Bugge Pettersen - Molde

Mohammed Abdellaoue - Hannover
Daniel Braaten - Toulouse
Vadim Demidov - Eintracht Frankfurt
Magnus Wolff Eikrem - Molde
Tarik Elyounoussi - Rosenborg
Brede Hangeland - Fulham
Markus Henriksen - Rosenborg
Tom Høgli - Brugge
Ruben Yttergård Jenssen - Tromsø
Håvard Nordtveit - Borussia Mönchengladbach
Bjørn Helge Riise - Lillestrøm
John Arne Riise - Fulham
Jonathan Parr - Crystal Palace
Espen Ruud - Odense
Alexander Toft Søderlund - Haugesund
Alexander Tettey - Norwich
Kjetil Wæhler - IFK Gøteborg

Bortekampen mot Island spilles fredag 7. september, mens hjemmekampen mot Slovenia spilles tirsdag 11. september.

Kommentarer Antall kommentarer på artikkelen

Har du en mening om denne artikkelen? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Respekter andres meninger og husk at mange kan se hva du skriver. Brudd på reglene kan føre til utestengelse.

VGs journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl. 07 og 24. Kommentarfeltet er nå stengt og åpner igjen kl. 07.00. Velkommen tilbake da!
Klikk for å se kommentarene

Siste saker fra Fotball

Se neste 5 fra Fotball