Hovedinnhold

Tarik: - Ingen krise om EM ryker

… og her er et svensk eksperttips til Per-Mathias Høgmo

ULLEVAAL (VG) (Norge-Italia 0-2) Tarik Elyounoussi (26) innrømmer at den pågående EM-kvalifiseringen kanskje kommer for tidlig for et ungt, norsk fotballandslag.

Denne saken handler om:

I går ble Norge fullstendig avkledd mot mektige Italia. To baklengs og null skudd på mål var fasit etter nitti minutter.

– Vi visste at det ville bli tøft. Italia er et godt lag. De har rutine og gode spillere. Vi har guts, men ikke rutinen. Vi er unge. Vi vil veldig mye. Men det er vanskelig å få det ut, sier Elyounoussi til VG.

Som de andre norske spillerne i går kveld: Han sprudlet ikke i møte med norske journalister etter kampen, men svarte tålmodig på de spørsmålene som kom.

VGs spillerbørs:  Norge ble utspilt - sjekk VGs vurdering av spillerne her!

Norge har nå vunnet én av tolv kamper under Per-Mathias Høgmo. I går ble det altså ingen avslutninger på mål. Og det scores i annenhver kamp som spilles.

– Forstår du at folk kan bli bekymret?

– Ja, jeg har full forståelse for det. Folk vil at vi skal vinne, men vi er i et generasjonsskifte. Det er en ny formasjon og et nytt trenerteam. Dette tar tid. Men jeg har tro på prosjektet, selv om jeg gjerne skulle hatt resultater, sånn at folk hadde roet seg litt.

– Kommer denne kvaliken litt for tidlig for dette laget?

– Ja, det kan være. Men om ikke vi kvalifiserer oss denne gangen, så er ikke det noen krise. For jeg tror denne gjengen bare vil bli enda bedre. Det er første gangen mange av dem er i en kvalik. Om dette EM-et kommer for tidlig, gjenstår å se. Vi har et brennende ønske om å kvalifisere oss, men det er ingen krise om vi ikke klarer det, sier Elyounoussi.

LES OGSÅ: Dæhli: – Vi er ikke sjanseløse

Norge møter Malta (10. oktober) og Bulgaria (13. oktober) i de neste EM-kvalikkampene sine.

– Det er fortsatt ni kamper igjen. Vi har fortsatt troen, sier Joshua King.

– Hvorfor har du tro på Høgmo?

– Jeg tror alle gutta har troen på ham, de ser hva han prøver på. Jeg synes vi spiller bedre fotball enn før, og det tror jeg også det norske folk ser.

Svensk råd til Norge

Enten må Per-Mathias Høgmo jobbe med det defensive, eller han kan også glemme EM og bare tenke på å utvikle dette unge laget best mulig mot 2018-VM.

Det mener den svenske fotballeksperten Simon Bank, som jobber for Aftonbladet og TV9.

– Hvis Norge er ute etter poeng, må de jobbe med det defensive spillet og bli tydeligere og smartere der, sier Bank til VG.

Han var på plass på Ullevaal stadion i går kveld.

– Alternativt kan Høgmo si at EM ikke er en mulighet og at vi bare skal utvikle en spilleidé og at vi holder på med det, uansett resultater. At vi sier at disse spillerne skal være gode i 2018 og at vi må ha tålmodighet med dem.

– Men hvis Norge vil ha resultater nå?

– Da virker det uferdig, ustrukturert og litt naivt, mener Simon Bank.

Kommentarer Antall kommentarer på artikkelen

Har du en mening om denne artikkelen? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Respekter andres meninger og husk at mange kan se hva du skriver. Brudd på reglene kan føre til utestengelse.

VGs journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl. 07 og 24. Kommentarfeltet er nå stengt og åpner igjen kl. 07.00. Velkommen tilbake da!
Klikk for å se kommentarene

Siste saker fra Fotball

Se neste 5 fra Fotball