Hovedinnhold

Spiller fast i Portugal - ikke sett av Drillo

** Landslagssjefen: - Mulig vi bør hente ham opp og kikke på ham

USETT: Landslagssjef Egil Olsen, her iført solbriller, har ikke sett Liban Abdi (innfelt) i aksjon for portugisiske Olhanense. Foto: NTB Scanpix / Privat
USETT: Landslagssjef Egil Olsen, her iført solbriller, har ikke sett Liban Abdi (innfelt) i aksjon for portugisiske Olhanense. Foto: NTB Scanpix / Privat
(VG) Norske Liban Abdi (23) spiller fast i Europas femte beste liga, men Drillo har aldri sett kantspilleren i aksjon.

Denne saken handler om:

For én måned siden kunne VG fortelle at den somaliskfødte nordmannen har forlatt ungarske Ferencvaros til fordel for Olhanense, som forrige sesong ble nummer åtte i den øverste divisjonen i Portugal.

Og kantspilleren har imponert etter overgangen. I åpningskampen mot nyopprykkede Estoril ble han kåret til banens beste av flere medier, mens han i 1-1-kampen mot regjerende cupmester Academica i helgen spilte en viktig kontringsrolle.

Når storlaget Porto kommer på besøk i helgen, regnes det som sikkert at Abdi spiller fra start. Men til tross for at han spilte 40 kamper på tre år for et av Ungarns beste lag, scoret i Europa League-kvalifisering mot Aalesund i fjor sommer og nå har spilt seg til fast plass på et lag på øvre halvdel i ligaen som er rangert som Europas femte beste, har ikke landslagsledelsen sett Abdi en eneste gang.

- Jeg har ikke hørt noe, men jeg synes Drillo bør se på meg. De må ha oversikt over norske spillere i utlandet, sier Abdi, som heller ikke har noen U-landskamper.

Flyttet som 15-åring

Han flyttet til England som 15-åring og ble oppdaget av Sheffield United mens han spilte fotball på hobbybasis. Derfra gikk turen til Ferencvaros og i sommer ble han hentet av den tidligere storspilleren Sergio Conceicao, som nå er manager i Olhanense.

Landslagstrener Egil Olsen ble gjort oppmerksom på Abdi da VG skrev om Olhanense-overgangen i foran uttaket til Hellas-kampen. Og da VG igjen spurte om Abdi på gårsdagens uttak til oppgjørene mot Island og Slovenia, hadde Drillo fortsatt ikke sett unggutten.

- Jeg har ham på Wyscout (programmet Drillo bruker for å se spillere på video), sier Drillo til VG.

- Men du har ikke sett ham ennå?

- Nei, men det bør jeg vel se å få gjort. Det er mulig vi bør hente ham opp og kikke på ham, sier landslagssjefen.

Banens beste

Journalist i den nettbaserte sportsavisen Mais Futebol, Pedro Cunha, så Abdi i åpningskampen mot Estoril.

- Han var en stor overraskelse og banens beste. Supporterne ble veldig imponert over ham, sier Cunha til VG.

Abdi selv trives i sin nye fotballhverdag på Algarve-kysten.

- Treneren stoler på meg og det er bra. Det er mer taktisk her enn i Ungarn, og mer profesjonelt. Men jeg lærer mye av det, sier Abdi.

Kommentarer Antall kommentarer på artikkelen

Har du en mening om denne artikkelen? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Respekter andres meninger og husk at mange kan se hva du skriver. Brudd på reglene kan føre til utestengelse.

VGs journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl. 07 og 24. Kommentarfeltet er nå stengt og åpner igjen kl. 07.00. Velkommen tilbake da!
Klikk for å se kommentarene

Siste saker fra Fotball

Se neste 5 fra Fotball