Hovedinnhold

Solbakken på vei til Köln-jobben

** NFF-presidenten: - Ikke i forhandlinger
** Solbakken selv vil ikke kommentere
** Semb: - Vi avventer situasjonen

ARVTAKEREN: Ståle Solbakken ble presentert som Egil Olsens arvtaker i november 2009. Nå kan avtalen glippe. Foto: Scanpix
ARVTAKEREN: Ståle Solbakken ble presentert som Egil Olsens arvtaker i november 2009. Nå kan avtalen glippe. Foto: Scanpix
(VG Nett) Alt tyder på at Ståle Solbakken (43) nærmer seg trenerjobben i FC Köln.

Denne saken handler om:

Det bekreftes av kilder VG Nett har vært i kontakt med.

Flere medier både i Norge, Tyskland og Danmark har torsdag meldt at Solbakken blir klar for FC Köln i løpet av kort tid.

VG Nett var i kveld i kontakt med Ståle Solbakken, men på spørsmål om han ville kommentere noe rundt FC Köln, var svaret:

- Nei.

Les også: - En fantastisk klubb for Ståle

VG Nett vet at forhandlingene mellom nordmannen og den tyske klubben er i gang, men det er usikkert hvor langt disse har kommet.

Solbakken ledet i dag FC København-treningen som normalt. VG Nett var tidligere i dag i kontakt med klubbens sportsdirektør Carsten V. Jensen.

- Vi forbeholder oss retten til å se dette fra siden. Dette involverer ikke FC København, sier Jensen.

Skal ha skjedd raskt

Det hele skal ha skjedd svært raskt, men det er på det rene at Solbakken selv - som tidligere har bundet seg til Norge - ønsker å trene Köln.

Det som eneste som trolig mangler for at en «overgang» kan gå i orden, er at Norges Fotballforbund (NFF) og Köln blir enige om en kompensasjon for Solbakken, som skulle ta over det norske landslaget fra 1. januar 2012.

Fotballpresident Yngve Hallén hevder at NFF ikke forhandler med den tyske klubben.

- Dette kjenner jeg ikke til. Og da er jeg dønn ærlig. Hvis så hadde vært tilfelle, hadde jeg fått beskjed på forhånd, sier fotballpresident Yngve Hallén til VG Nett ved 13.30-tiden, og presiserer at det er toppfotballsjef Nils Johan Semb som håndterer saken.

- Vi avventer situasjonen, sier Nils Johan Semb til VG Nett.

Ingen klausul

TV 2 mener å vite at at toppledelsen i NFF er informert om at Drillos arvtaker er i ferd med å glippe, og at det nå fokuseres på å få en god økonomisk kompensasjon for landslagssjefen.

- Har det vært kontakt mellom NFF og Köln?

- Nei, og det lyver jeg ikke på, sier fotballforbundets informasjonssjef Svein Graff til VG Nett.

Både Solbakken og NFF har tidligere avvist overfor VG at det er en klausul i kontrakten som åpner for at treneren kan bryte avtalen.

Tause i Köln

KLOKKEKLAR: Fotballpresident Yngve Hallén. Foto: Scanpix
KLOKKEKLAR: Fotballpresident Yngve Hallén. Foto: Scanpix

Allerede mandag meldte det anerkjente fotballmagasinet Kicker at Köln, som allerede har hatt tre trenere denne sesongen, ønsket seg den norske 43-åringen som ny sjef.

Ifølge den tyske avisen Bild hadde Kölns forretningsfører Claus Horstmann og sportsdirektør Volker Finke et avgjørende møte tirsdag kveld, og det var da det ble endelig bestemt at Ståle Solbakken var den rette.

- Vi kan dessverre ikke kommentere denne saken for øyeblikket, sier lederen for Kölns kommunikasjonsavdeling, Christopher Lymberopoulos, til VG Nett.

VG Nett har ikke lyktes å komme i kontakt med Ståle Solbakkens agent Bjarne Goldbæk.

Det var tyske Kicker som først satte Solbakken i forbindelse med Köln-jobben. På spørsmål om nordmannen ville kommentere den koblingen, sa han mandag følgende til VG Nett.

- Nei. Jeg er lei.

43-åringen har blitt en ettertraktet trener etter suksessen med FC København. Solbakken ble i vinter den første treneren som ledet en dansk klubb til åttedelsfinale i Champions League.

- Jeg gleder meg veldig til å bli landslagssjef. Jeg kan si ett hundre prosent sikkert at jeg blir landslagssjef. Tror jeg, sa Ståle Solbakken til VG Nett etter at FCK sikret seg seriemesterskapet for tre uker siden.

VG Nett følger saken

Kommentarer Antall kommentarer på artikkelen

Har du en mening om denne artikkelen? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Respekter andres meninger og husk at mange kan se hva du skriver. Brudd på reglene kan føre til utestengelse.

VGs journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl. 07 og 24. Kommentarfeltet er nå stengt og åpner igjen kl. 07.00. Velkommen tilbake da!
Klikk for å se kommentarene

Siste saker fra Fotball

Se neste 5 fra Fotball