Hovedinnhold

Solbakken: - Jeg er beæret

Ståle Solbakken blir landslagssjef i 2012

ULLEVAAL (VG Nett) Ståle Solbakken (41) blir ny landslagssjef i 2012. Egil Olsen fortsetter i to år til.

Denne saken handler om:

Fakta om Solbakken:

Født: 27. februar 1968, på Kongsvinger.
Nåværende jobb: Trener i FC København.
Klubber som spiller: Grue IL, HamKam, Lillestrøm, Wimbledon, Aalborg, FC København.
Klubber som trener: HamKam, FC København.
57/9.
  • Har tre danske seriegull på fire sesonger med FC København.
  • Har kvalifisert seg til gruppespill i Europa i alle sesongene i FCK.
  • Tok HamKam opp til eliteserien i sin første sesong som trener.

Protokoll:Hva synes du om denne løsningen?

Nyansatt toppfotballsjef Nils Johan Semb sin første oppgave var å ansette en landslagssjef på permanent basis.

Løsningen ble å ansette FC København-manager Ståle Solbakken fra 1. januar 2012. I kveld møtte han smilende opp til pressekonferanse i NFFs lokaler på Ullevaal stadion.

- Jeg er overrasket over at jeg sitter her, for forrige gang kom det aldri på tale å bryte en kontrakt med København. Det var både jeg og FCK krystallklare på forrige gang jeg ble kontaktet. Men så ble jeg kontaktet på nytt på fredag, da det var ryddet av veien, sa Solbakken på en pressekonferanse i Oslo i kveld.

41-åringen innrømmer at han måtte gå i tenkeboksen da henvendelsen fra Norge kom.

- Jeg tenkte godt og grundig i tre-fire dager. Det var et naturlig steg i karrieren: Enten å komme seg ut i Europa eller å ta over et landslag. Jeg er beæret over å få den muligheten, sier han - og tilføyer at han gleder seg til å starte på jobben.

Les også:Kritisk Kjetil Rekdal
Bildespesial:Solbakkens karriere i bilder

Sembs begrunnelse

At NFF har siklet etter Solbakkens underskrift i lang tid, er godt kjent. Likevel var det overraskende at navnet hans dukket opp i kveld.

- Ståle har en bred erfaring. Han kjenner landslagsmiljøet i Norge godt. I tillegg har han hatt HamKam, med små ressurser, og rykket opp med dem. Og han har erfaring fra en klubb med store ressurser, i København, som er noe helt annet igjen. Han har store resultater derfra, sier Semb på en pressekonferanse i Oslo i kveld.

VG Nett-leser:- Tragisk. Rett og slett tragisk.Diskuter her.

Solbakken har blitt enig med Norges Fotballforbund om en fireårskontrakt. 41-åringen fullfører sin kontrakt, som utløper 1.juni 2011, i den danske hovedstadsklubben.

Drillo fortsetter

Samtidig fortsetter Drillo i en toårsperiode til. Drillo har opsjon på å lede Norge hvis de kommer til EM.

- Jeg ser frem til to år med kvalik og nye muligheter. Jeg tror vi har en stamme og et lag som har en stamme som kan utvikle seg. Og så er jeg glad for at dette har blitt avklart. Jeg mener det har tatt litt for lang tid, sier Egil Drillo Olsen.

Nils Johan Semb var godt fornøyd med dagens løsning. Det er Drillo også, som har fått det akkurat som han ville.

- Jeg er veldig glad for den løsningen som kommer etter at jeg går av. Jeg føler meg veldig trygg på at norsk landslagsfotball er i gode hender i veldig mange år fremover, sier Dillo.

Semb med Drillo-skryt

Semb mener Drillo har tilført landslaget mye positivt etter at han tok over i etterkant av Åge Hareides avskjed.

- Han har snudd en negativ resultattrend. Ser man bak resultatene er det fortsatt noe å gå på, men det har vært en positiv utvikling der også. Han har ledet laget i ni kamper, og startet en prosess med å snu noe negativt til noe positivt.

- Og enda viktigere: Etter Sveits-kampen ville det bare vært fire kamper igjen før den neste kvaliken begynner. Vi, og spillerne, vil bygge videre på dette, sier Semb i kveld.

På spørsmål om hva som skjer om FC København gjør det svakt fremover - og Solbakkens ansettelsesforhold i den danske klubben blir et tema, svarer Solbakken dette:

- Det er mulig vi kommer til å tape kamper, men de finner ikke noen bedre trener enn meg.

Kommentarer Antall kommentarer på artikkelen

Har du en mening om denne artikkelen? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Respekter andres meninger og husk at mange kan se hva du skriver. Brudd på reglene kan føre til utestengelse.

VGs journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl. 07 og 24. Kommentarfeltet er nå stengt og åpner igjen kl. 07.00. Velkommen tilbake da!
Klikk for å se kommentarene

Siste saker fra Fotball

Se neste 5 fra Fotball