Hovedinnhold

Slik vurderer Riise og Hangeland England-spissene

* Brede Hangeland: - Carroll er stor, sterk og ekstremt god i boksen

KJENNER ENGLAND: John Arne Riise (fra venstre), Brede Hangeland og Morten Gamst Pedersen kjenner godt til de engelske spillerne. Til høyre: Jermain Defoe (øverst), Andy Carroll og Danny Welbeck. Foto: Scanpix/PA Photos
KJENNER ENGLAND: John Arne Riise (fra venstre), Brede Hangeland og Morten Gamst Pedersen kjenner godt til de engelske spillerne. Til høyre: Jermain Defoe (øverst), Andy Carroll og Danny Welbeck. Foto: Scanpix/PA Photos
(VG Nett) Fulham-duoen John Arne Riise (31) og Brede Hangeland (30) er forberedt på å måtte håndtere både svære Andy Carroll (23), bakromsspissen Jermain Defoe (29) og kvikke Danny Welbeck (21) lørdag.

Denne saken handler om:

Med Wayne Rooney ute er Andy Caroll, Jermain Defoe og Danny Welbeck Roy Hodgsons alternativer på topp i managerens første kamp for England.

Brede Hangeland og John Arne Riise kjenner spillerne godt fra Premier League-hverdagen og forventer å møte alle tre i løpet av de 90 minuttene.

- Tøft blir det uansett. Welbeck er rask, sterk og god med ballen, Defoe er en typisk målscorer som er utrolig god inne i boksen og Carroll er tøff med tanke på hvor sterk og god han er i lufta. Der har vi vi heldigvis Brede, sier Riise til VG Nett.

- Gode spillere alle sammen. Carroll er stor, sterk og ekstremt god i boksen. En typisk «target man». Welbeck løper hele veien og sliter i forsvaret, mens Defoe er en bakromsspiss som ligger og venter på offsidelinja. Han er «ekkel» å spille mot han og, sier kaptein Hangeland til VG Nett.

- Er det noen av dem du helst håper å slippe å møte?

- Det er utfordrende uansett hvem det blir. De får velge hvem de vil bruke, så får vi forberede oss så godt vi kan, svarer Fulham-stopperen.

Engelske aviser skriver fredag morgen at Welbeck har status som usikker til kampen og faktisk også EM etter at han hinket av lagets trening torsdag.

Drillo uten tap

Norge har ikke tapt for England siden 1980 og trener Egil Olsen er ubeseiret mot laget mange nordmenn vil heie på under sommerens EM i Ukraina og Polen. Lørdag kommer de til Ullevaal uten Chelsea-spillerne som vant Champions League forrige helg.

- Kjenner jeg Hodgson rett blir det et kompakt engelsk lag som jobber hardt defensivt med god struktur. De er favoritter mot oss, er i oppkjøring til EM med ny trener og kommer til å være ekstra gira. Men vi er også ekstra gira siden det er en stor drøm å spille mot England. Vi håper å gi dem god kamp, sier Riise.

Lørdag møter han sin gode kompis og tidligere lagkamerat fra Liverpool - Steven Gerrard. Han må regnes som den største stjernen på det engelske laget som skal trene på Ullevaal fredag.

- Enkelvis er de utrolig gode spillere alle sammen. Verdensklasse. Det blir spennende å se hvordan de fungerer som lag med ny trener. Hodgson har en stil som krever litt tilpasning, så det er jeg spent på å se. Men at det blir tøff motstand er det liten tvil om, sier Hangeland.

- Dritflaks

Kjetil Rekdals 1-1-scoring på Wembley i 1992 var høydepunktet i Drillos første av hittil fire ubeseirede landskamper mot England.

- Det var 10-1 eller 10-2 i målsjanser favør England. Så at det ble poeng for oss der, er det man må kalle dritflaks, sier Drillo til NTB på pressetreffer på Ullevaal torsdag.

I 1993 kom returkampen i VM-kvalifiseringen på Ullevaal: 2-0.

- Der hadde vi ikke flaks. Vi spilte ut England og opplevde det mest uvirkelige at England faktisk ga opp i annen omgang. De følte seg sjanseløse og hadde ingen sluttspurt. Det er nok noe av det beste som er gjort i min tid som landslagssjef, mener 70-åringen.

Kommentarer Antall kommentarer på artikkelen

Har du en mening om denne artikkelen? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Respekter andres meninger og husk at mange kan se hva du skriver. Brudd på reglene kan føre til utestengelse.

VGs journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl. 07 og 24. Kommentarfeltet er nå stengt og åpner igjen kl. 07.00. Velkommen tilbake da!
Klikk for å se kommentarene

Siste saker fra Fotball

Se neste 5 fra Fotball