Hovedinnhold

Riises utrolige revansj - moren gråt på tribunen

ULLEVAAL (VG Nett) (Norge - Skottland 4-0) John Arne Riise (28) oste av følelser da han slo tilbake med scoring for Norge i festkampen mot Skottland.

Denne saken handler om:

Etter 36 minutter av VM-kvalifiseringskampen mot Skottland dundret John Arne Riise et frispark via muren og i mål.

Lesernes spillerbørs:Gi de norske spillerne poeng her!

Se bildene fra festkampen her!

En ekstatisk Riise, som er midt i en turbulent tid, brøt ut i full jubel samtidig som han gestikulerte mot tribunen og pressen. Der oppe satt også moren Berit Riise og gråt av glede - et tydelig tegn på hvordan familien har opplevd den siste tiden.

Etter scoringen løp Riise og holdt hendene bak ørene, før han tok opp hånden og latet som han skrev på en notatblokk.

- Jeg har aldri vært så tent før en fotballkamp. Jeg ville bare trykke folk i trynet og fortelle at ingenting stopper meg. Nå er det på tide at journalistene skriver noe positivt, sa Riise til TV 2 etter kampen.

Protokoll:Hva synes du om Norges innsats mot Skottland?

- Han var god defensivt. Bedre enn jeg har sett ham på lenge. Offensivt var han også bra, men litt vill. Han skyter på i et par situasjoner hvor han ikke burde skutt, sa «Drillo» om Riise til TV 2 etter kampen.

Riise beskrev målfeiringen som svært følelsesladet.

- Jeg fikk tårer i øynene da jeg scoret. Vi lar oss ikke knekke, fortsatte han på spørsmål fra TV 2 om hva dette betydde for Riise-familien.

Rettssak

DAGENS VG-FORSIDE. Foto: VG
DAGENS VG-FORSIDE. Foto: VG

Roma-spilleren har fått mye oppmerksomhet de siste dagene på grunn av den pågående rettssaken mot hans gamle agent Einar Baardsen, som står tiltalt for å ha underslått et millionbeløp av Riise.

Les også: Riise: - Jeg ble bitt av ideen om å være Norges Beckham

Kanskje var det de mange skriveriene i forbindelse med rettssaken som fikk Roma-proffen til å gestikulere opp mot pressetribunen etter at han hadde dundret inn 1-0 for Norge.

DAGENS DAGBLADET-FORSIDE. Foto: Dagbladet
DAGENS DAGBLADET-FORSIDE. Foto: Dagbladet

Baardsen har i rettsaken kommet med en rekke påstander om fotballspilleren som har blitt gjengitt i norske medier.
Blant annet har agenten hevdet at Riise skrev i et brev til
ham at han ønsket å bli "Norges nye Beckham".

Festfotball

Morten Gamst Pedersen sendte Norge opp i 2-0-ledelse etter 45 minutter, mens Erik Huseklepp sørget 3-0 etter 60 minutter. Gamst Pedersen fikk sitt andre mål for kvelden da han på lekkert vis satte inn 4-0 på et frispark på overtid.

Det norske landslaget vartet opp med festfotball på Ullevaal, der høydepunktene kom på løpende bånd. Etter 68 minutter smalt også Carew ballen i mål, men dommeren mente den ikke var inne - til tross for at TV-bildene viste det motsatte.

- Ballen var et godt stykke inne, synd jeg ikke fikk den, sa Carew til TV 2 rett etter kampen.

Etter 33 minutter fikk Skottlands kanskje beste spiller, Gary Caldwell, rødt kort etter å ha revet Carew i trøya. Det var Caldwells andre gule kort som sendte ham i dusjen.

DAGENS VG: John Arne Riise snakker i dagens VG om påstandene fra tidligere agent Einar Baardsen Foto: VG
DAGENS VG: John Arne Riise snakker i dagens VG om påstandene fra tidligere agent Einar Baardsen Foto: VG

Kommentarer Antall kommentarer på artikkelen

Har du en mening om denne artikkelen? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Respekter andres meninger og husk at mange kan se hva du skriver. Brudd på reglene kan føre til utestengelse.

VGs journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl. 07 og 24. Kommentarfeltet er nå stengt og åpner igjen kl. 07.00. Velkommen tilbake da!
Klikk for å se kommentarene

Siste saker fra Fotball

Se neste 5 fra Fotball