Hovedinnhold

Riise om dramaet: - Jeg bør bli skuespiller

** Riise svarte på tiltale
** Backen scoret på straffe

ULLEVAAL STADION/OSLO (VG Nett) (Norge-Slovenia 2-1) Norge var på vei mot et nytt poengtap i VM-kvaliken, men en straffescoring av John Arne Riise på overtid fikset seier.

Denne saken handler om:

Etter å ha vært i fokus i flere dager, klarte John Arne Riise å holde hodet kaldt da han fikk sjansen fra ellevemeteren på overtid. Alexander Søderlund gikk i bakken rett før dommeren skulle blåse av oppgjøret, og Riise gjorde ingen feil fra straffemerket.
- - Jeg tenkte på det på hotellet, før vi dro på stadion, at nå vet jeg igjen at folk kommer til å følge med. Noen forventer at jeg skal score, noen forventer at jeg skal spille dårlig. Jeg visste at jeg hadde ekstra press på meg, men det er det jeg liker. Jeg viser vel igjen at fokuset mitt ikke er noe problem, sier Riise til VGTV.

BLOGG: - Selvfølgelig ble det Riise , skriver VG Netts journalist.

31-åringen ble Norges helt i kjølevannet av Truls Dæhlis kritiske kommentar om ham i søndagens VG.

- Saken som har gått gikk på det personlige, jeg ble slaktet på det. Støtten fra kjæresten, familien og broren min har vært enorm. Jeg sa det er sånne ting jeg er laget av, sier han.

- Jeg bør bli skuespiller når jeg er ferdig, jeg må bare lære av mine feil. Nå er jeg bare utrolig glad, hjertet mitt dunker og jeg vet ikke hva jeg skal si. Først og fremst var det tre poeng jeg tenkte på, så var det at jeg kunne slå tilbake, sier han på spørsmål fra TV 2 om han passer bedre inn i Hollywood etter ukens drama.

Full av beundring

MATCHVINNER: John Arne Riise. Foto: Vegard Grøtt / NTB scanpix
MATCHVINNER: John Arne Riise. Foto: Vegard Grøtt / NTB scanpix

Tom Høgli er full av beundring over måten Riise har slått tilbake på.

- Det er en sinnssyk idrettsprestasjon etter det han har vært igjennom, sier han til VGTV.

VGTV: Se intervju med Tom Høgli her

Egil Olsen var nervøs der han satt på benken i sluttminuttene, men alt endte lykkelig etter Riises scoring.

- Hjerteflimmeren kom ikke tilbake, det betyr at den aldri kommer tilbake, sier han til VG Nett.

Landslagssjefen innrømmer at Riise ikke sto først på listen til å ta straffe.

- Det er sjelden at du kommer ned på lista. Moa skal ta straffer, hvis ikke han spiller, skal Tarik ta de. Nummer tre er Espen Ruud. Det var da John Arne Riise sa at jeg tar den straffen der, sier Drillo.

Begynte best

Norge klarte - akkurat som mot Island - å feste grepet om kampen fra start av. Egil Olsens mannskap sto høyt med laget, var aggressive i presset og midtbanen vant flest dueller.

Men historien gjentok seg etter et kvarter: Norge hadde åpnet kampen best og sto høyt med laget, men et frispark fra rundt 20 meter ga Slovenia ledelsen. Og som for fire dager siden var det en keeperblemme som skapte elendighet for våre beste menn.

Nye keeperproblemer

Få reaksjoner og delta i chat i vårt direktestudio! 

Rune Almenning Jarstein fikk tillit mellom stengene etter Espen Bugge Pettersens miss sist, men Viking-målvakten har sørget for at keeperdiskusjonen bare vil fortsette. For 27-åringen måtte gi retur, og Marko Suler ga slovenerne 0-1 etter at Kjetil Wæhler var sist på ballen.

John Arne Riise var ikke overraskende ute etter å slå tilbake etter alt oppstyret de siste dagene. 31-åringen fikk muligheten på et frispark fra distanse, men det knallharde forsøket ble avverget.

VG LIVE: Vi fulgte kampen minutt for minutt

Men sjansen tente Norge. Tarik Elyounoussi har klart å gjøre landslagsplassen til sin, og skuddet etter 26 minutter viste hvorfor. Rosenborg-spillerens utsøkte avslutning på halvspretten utenfor sekstenmeteren traff tverrliggeren, men på returen var Markus Henriksen. Den nybakte nederlandsproffen headet enkelt inn utligningen - og satte samtidig inn sitt første mål med flagget på brystet.

Og da begynte ting å stemme betraktelig bedre for det norske laget. Målscorer Henriksen slo inn minutter etter scoringen, og Ruben Yttergård Jenssen var bare noen hårstrå fra å fikse 2-1.

King inn ved pause

Joshua King markerte seg mot Island, og Drillo valgte å sette inn Manchester United-spissen for en ryggplaget Mohammed Abdellaoue ved starten av første omgang. Det gjorde at landslagssjefen foretok et uvanlig taktisk grep: Han la om til 4-4-2, og lot King spille i tospann med Daniel Braaten.

King fikk også brukt for muskelkraften i innhoppet. Etter en drøy time vant han ballen, skar inn i feltet og var nær ved å score fra skrå vinkel. Slovenia-keeper Jan Oblak var imidlertid med på notene.

Dominerte

Norge skapte mest og dominerte på Ullevaal, men til tross for sjanser fra blant andre John Arne Riise og Markus Henriksen, gikk klokken fort uten at et vinnermål så ut til å komme.

Men da innbytter Alexander Søderlund gikk i bakken rett før kampen var over, tok Riise ansvar og hamret inn straffesparket. Og dermed sikret ukens mest omtalte person Norge tre poeng i VM-kvaliken.

VG Nett kommer tilbake med mer!

Kommentarer Antall kommentarer på artikkelen

Har du en mening om denne artikkelen? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Respekter andres meninger og husk at mange kan se hva du skriver. Brudd på reglene kan føre til utestengelse.

VGs journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl. 07 og 24. Kommentarfeltet er nå stengt og åpner igjen kl. 07.00. Velkommen tilbake da!
Klikk for å se kommentarene

Siste saker fra Fotball

Se neste 5 fra Fotball