Hovedinnhold

Riise: - Jeg husker ingenting

Landslagsbacken skrives ut fra sykehuset i dag

BESØK AV BROR: John Arne Riise satte bror Bjørn Helge på en tålmodighetsprøve da han var på besøk i går - storebror husket lite fra smellen på treningsfeltet, og spurte Bjørn Helge gang på gang om hva som virkelig hadde skjedd... Foto: Privat
BESØK AV BROR: John Arne Riise satte bror Bjørn Helge på en tålmodighetsprøve da han var på besøk i går - storebror husket lite fra smellen på treningsfeltet, og spurte Bjørn Helge gang på gang om hva som virkelig hadde skjedd... Foto: Privat
(VG Nett) John Arne Riise (29) hevet tommelen i sykesenga i går kveld - etter å ha segnet bevisstløs om på mandagens landslagstrening i Oslo.

Denne saken handler om:

- Jeg har vært veldig groggy i hele dag og husker ingenting om hva som skjedde. Nå har jeg fått drukket og spist litt, og føler meg på bedringens vei, sier Riise.

VGTV-STUDIO:Slik følger du all dramatikken rundt Norge-Portugal LIVE

I en pressemelding fra Norges Fotballforbund i morgentimene tirsdag, meldes det om at Riise vil bli utskrevet i løpet av dagen.

- Han var i kontakt med landslagsledelsen i går kveld, og meldte om at han var på bedringens vei, skriver de.

- Han overbringer en hilsen til sine lagkamerater, og ønsker dem lykke til i kveldens kamp.

Snakket ut om smellen

Det er i sin egen blogg at Italiaproffen tar bladet fra munnen et halvt døgn etter at han kollapset etter en duell med Espen Ruud. Riise ble fraktet til Ullevål universitetssykehus i ambulanse - foran skrekkslagne lagkamerater.

- Det tok litt tid før jeg skjønte hva som hadde skjedd, og at konsekvensen var at jeg ikke får spille mot Portugal. Det tok også litt tid før jeg forstod at dette var riktig avgjørelse av legen - fordi jeg hadde veldig lyst til å spille, skriver Riise.

Les også:Her får han familiebesøk

Roma-spilleren pådro seg en kraftig hjernerystelse i sammenstøtet med Espen Ruud.

VG Nett-leser:- Dette er jo ikke bare tap av en venstreback. Vi mister i tillegg et farlig angrepsvåpen på dødball.Diskutér her!

- Tidligere i dag var Bjørn Helge (Riise, lillebror) innom. Han sa jeg hadde stilt samme spørsmål 5-6 ganger i løpet av en periode på ti minutter - og jeg husket ikke at jeg hadde spurt tidligere.

Fikk familiebesøk

Sunnmøringens nærmeste familie har besøkt John Arne på sykesenga. Mamma Berit, lillebror Bjørn Helge og kona Maria Elvegård var blant dem som møtte Riise mandag ettermiddag.

- Det ser bra ut, men så får vi bare håpe at det går så bra som vi tror. Han har det ikke noe bra nå, men vi ser det an, sier Berit Riise til NRK.

VG LIVE:Se Norge-Portugal på VG TV tirsdag!

- Emma (datteren) ville kose med pappaen sin, men det var ikke så mye jeg orket å gjøre. Koselig at også mamma, pappa og brodern kom innom i dag. Det gjør det lettere med alle de nærmeste tilstede.

- Slike ting skjer som sagt innimellom, og jeg får bare være glad for at det ikke var mer alvorlig, sier John Arne Riise selv.

Saken fortsetter under bildet!

HER ANKOMMER DE SYKEHUSET: Berit Riise og Maria Elvegård besøkte John Arne Riise på Ullevål universitetssykehus mandag ettermiddag. Foto: Marius Knutsen, VG
HER ANKOMMER DE SYKEHUSET: Berit Riise og Maria Elvegård besøkte John Arne Riise på Ullevål universitetssykehus mandag ettermiddag. Foto: Marius Knutsen, VG

Legen bekrefter dramatikk

Det var på dagens lukkede landslagstrening, på Bislett stadion i Oslo, at uhellet skjedde: John Arne Riise og Espen Ruud gikk opp i en hodeduell, og førstnevnte traff haken til Ruud.

Deretter falt Roma-backen bevisstløs om på gressmatten. Der ble han liggende. Senere ble Riise fraktet til Ullevål universitetssykehus i ambulanse.

Landslagsspillere VG Nett har vært i kontakt med beskriver i dag episoden som svært dramatisk.

- Jeg skjønte fort at det var en hjernerystelse. Det viktige var å få ham i stabilt sideleie, og sikre at han fikk puste. Men det er klart det var dramatisk for dem som befant seg rundt ham, sier landslagslege Thor Einar Andersen.

Les også:Carew: - Det var ikke hyggelig

Riise må stå over storkampen hjemme mot Portugal tirsdag. Det betyr trolig at Espen Ruud som var involvert i sammenstøtet med Riise, starter kampen.

Kommentarer Antall kommentarer på artikkelen

Har du en mening om denne artikkelen? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Respekter andres meninger og husk at mange kan se hva du skriver. Brudd på reglene kan føre til utestengelse.

VGs journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl. 07 og 24. Kommentarfeltet er nå stengt og åpner igjen kl. 07.00. Velkommen tilbake da!
Klikk for å se kommentarene

Siste saker fra Fotball

Se neste 5 fra Fotball