Hovedinnhold

Riise hylles av idrettspsykologer

Bjørndalen-trener: - Jeg har stor respekt for Riise

(VG Nett) John Arne Riise svarte på kritikken - og imponerte selv idrettspsykologene da han gjorde jobben mot Skottland i går.

Denne saken handler om:

VG TV:Riise: - Gråt for meg selv

- Mentalt er John Arne Riise helt der oppe sammen med andre toppidrettsutøvere - som Ole Einar Bjørndalen. Vi snakker om «kremen», sier Øyvind Hammer til VG Nett.

Han har jobbet mentalt med nettopp Bjørndalen i en årrekke. Da duoen møtte Riise foran en landskamp for fem år siden, ble Hammer imponert over sunnmøringen.

- Han er dønn seriøs. Man tenker kanskje at landslagsspillerne er «gutter med store klokker og mye hårgelé». Men idet Riise begynte å prate med Ole Einar, så handlet ikke samtalen om OL-gull eller en spesiell episode. Han gikk rett i gang med å spørre om intervalltrening, og var genuint interessert i det rent faglige, sier Hammer.

Han er ikke overrasket over at Riise leverte en god kamp på Ullevaal i går - tross mye bråk i forkant av kampen.

- Før kampen tenkte jeg faktisk at «det forundrer meg ikke om han svarer med å spille en kjempekamp».

Protokoll:Hva synes du om kampen?
Lesernes børs:Sett karakterer på spillerne

Mye støy

Pinlige SMS-meldinger, pengerot og de famøse «slagene i Drammen»: Det har «alltid» stormet rundt John Arne Riise. I det siste har det likevel værte stille rundt sunnmøringen.

Iallfall inntil rettssaken mot tidligere agent Einar Baardsen startet denne uken.

HAR JOBBET MED NEDERLAND: Geir Jordet. Foto: Fredrik Solstad, VG
HAR JOBBET MED NEDERLAND: Geir Jordet. Foto: Fredrik Solstad, VG

Han har gått til frontalangrep på familien Riise, og avslørte blant annet hvordan Roma-spilleren en stund ønsket å bli «Norges svar på Beckham». Det resulterte i oppslag i nettavisene, og forsider hos både Dagbladet og VG bare timer før Norge skulle spille kvalikkamp mot Skottland.

- De som har gjort det best innen idretten er ikke nødvendigvis de som har opplevdminstmotgang. Det er ofte de som har taklet motgangen best. Det er nok én av grunnene til at de er der de er, presiserer Geir Jordet overfor VG Nett.

Hammer: - Har stor respekt

Nordmannen har blant annet jobbet mentalt med det nederlandske fotballandslaget.

- Jeg har sett lignende reaksjoner i etterkant av negative oppslag tidligere. Utøverne reagerer med å tenke «fy faen, nå skal jeg vise dem». Reaksjonen er rett og slett et voldsomt fokus og veldig mye energi. Slik så John Arne Riise ut i går, sier Jordet.

VG Nett-leser:- En ting er sikkert. Denne spilleren klarer å prestere under vanskelige forhold, og vanskelige tider, og det vitner om styrke.Diskuter her.

- Han er så proff, og klarer å fokusere på det som er viktig «her og nå» hele tiden. Jeg har stor respekt for hvor dedikert han er. Dette er egenskaper som er forunt dyktige toppidrettsutøvere, poengterer Øyvind Hammer.

Riise: - Har vært tungt

John Arne Riise åpnet festen da han scoret 1-0 etter en drøy halvtime i går. Da eksploderte backen i pur målglede.

Etter kampen kom imidlertid en annen reaksjon:

- Jeg fikk et par tårer selv også da jeg feiret for meg selv etter kampen. Det viser bare hvor tungt dette har vært. Mamma og min familie har blitt svertet mye i det siste. Denne kvelden viser bare at det ikke er mye som knekker oss, sier en åpenhjertig Riise til VG Nett.

Les mer her.

Kommentarer Antall kommentarer på artikkelen

Har du en mening om denne artikkelen? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Respekter andres meninger og husk at mange kan se hva du skriver. Brudd på reglene kan føre til utestengelse.

VGs journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl. 07 og 24. Kommentarfeltet er nå stengt og åpner igjen kl. 07.00. Velkommen tilbake da!
Klikk for å se kommentarene

Siste saker fra Fotball

Se neste 5 fra Fotball