Hovedinnhold

Pappa Sørloth om sønnens første Norge-scoring: - Starten på noe større

• Alexander Sørloth: – Jeg sørger for at pappa ikke blir glemt

ULLEVAAL STADION (Norge - Island 3-2) Da Alexander Sørloth (20) kom inn mot Island, satt pappa Gøran (53) sammen med mor Sørloth foran TV-en i Trondheim og tenkte at dette var kampen for sønnens første landslagsmål.

Denne saken handler om:

0Norge
0Island

Det gikk akkurat som tenkt. I sin andre landskamp scoret Alexander. Gjett om han var glad og lettet etterpå.

– Det en en lettelse og en utrolig deilig følelse. Ikke bare scoringen, men først og fremst at vi vinner denne landskampen, sier Alexander Sørloth.

Hjemme i Trondheim var det full jubel i «Sørloths hule».

– Jeg fikk en følelse av at dette var kampen for mål for hans del. Island hadde vært «shaky», og da er det ekstra deilig å komme inn som spiss. Det er bedre å komme inn når laget har vært bedre enn motstanderen, enn å komme inn for å være en reddende engel, litt sånn som da han kom inn mot Portugal.

NORGE - ISLAND: Trønderfest på Ullevaal!

Det sier en glad Gøran Sørloth på telefon til VG. Den tidligere storscoreren sitter foran TV-en i Trondheim sammen med kona Hildegunn, som er moren til Alexander. 

Da VG kontaktet ham, var kampen ennå ikke over.

– Har du litt tid, selv om det fortsatt spilles på Ullevaal?

– Ja, men det er bra du spør. Du må huske på at jeg var en av de beste på å gjøre flere ting på én gang på banen. Jeg både spilte og dømte, så dette går bra, sier en lattermild Sørloth, som dunket inn mål på bestilling på 80- og 90-tallet, tydelig i godt humør etter sønnens første landslagsmål. 

SLIK SPILTE NORGE MOT ISLAND: Sørloth spilte til sekser på VG-børsen

<p>SOM FAR, SÅ SØNN: Alexander Sørloth (bak) og faren Gøran Sørloth.</p>

SOM FAR, SÅ SØNN: Alexander Sørloth (bak) og faren Gøran Sørloth.

Foto: Ned Alley, VG

Det var for øvrig en scoring av det vakre slaget. Den unge spissen luktet muligheten da Stefan Johansen vant en andreball, kom seg mellom forsvar og keeper og lobbet inn sitt første landslagsmål. Det kom allerede i landskamp nummer to. I sin første fikk han bare et par minutter på tampen da Portugal vant 3-0. Mot Island ble han matchvinner. Det endte 3-2 på Ullevaal stadion.

– Det var godt oppfattet, og det er kanskje der han har hatt mest å hente og der han har utviklet seg mest. Han er en veldig flink fotballspiller i hodet, kanskje litt for flink, for noen ganger tenker han litt for mye. Det kan gå på bekostning av innstinket, sier pappa Sørloth. 

– Du stoppet på 15 landslagsmål på 55 kamper. Tror du junior går forbi deg?

– Dette er bare starten på noe større, men nå er det viktig å tenke fornuftig og ta steg for steg. Det stopper ikke nå. Nå er det bare muligheter, men det handler om å gjøre ting riktig fremover. Jeg vet han har det inne, svarer Gøran, og forsikrer om at han skal gjøre sitt for at sønnen ikke stagnerer.

– Hvis han forsøker å hvile på laurbærene, skal jeg trigge ham. Og da blir det dessuten vann og brød på ham, ler Sørloth.

Junior Sørloth fikk spørsmål om pappa, så klart, og han svarte godt for seg.

– Jeg har blitt spurt om dette i fem-seks år nå. Dere i pressen er flinke til å spørre om dette. Men jeg hjelper til, så blir ikke pappa glemt heller, sier Alexander, og gliser godt.

Han opplevde scoringen slik: Det er Stefan (Johansen) som header gjennom feltet. Jeg tror at han ser meg, så jeg starter på løpet, og får ballen over keeper. Heldigvis ble den en ganske fin scoring.

Han påpeker at han må bli en «notorisk målscorer» for sin nederlandske klubb Groningen hvis han skal bli satset på av Høgmo til høstens VM-kvalifisering (åpner mot Tyskland på Ullevaal 4. september).

– Hvis jeg spiller fast og scorer mye mål i den nederlandske Æresdivisjonen, så tror jeg at jeg er med. Mot Portugal (søndag) fikk jeg bare noen minutter. Men her mot Island fikk jeg vist meg frem, og at jeg har nivået inne, sier Sørloth.

Han fikk spørsmål fra VG om kampens «trønderdominans». Med superscoringen til Pål André Helland.

– Det er kjempeartig. Det er samhandling. Spesielt på høyresiden med Svensson og Helland, sier Alexander Sørloth.

N NYE GENERASJONEN: - Mange Fotball-Norge ikke er klar over

Kommentarer Antall kommentarer på artikkelen

Har du en mening om denne artikkelen? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Respekter andres meninger og husk at mange kan se hva du skriver. Brudd på reglene kan føre til utestengelse.

VGs journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl. 07 og 24. Kommentarfeltet er nå stengt og åpner igjen kl. 07.00. Velkommen tilbake da!
Klikk for å se kommentarene

Siste saker fra Fotball

Se neste 5 fra Fotball