Hovedinnhold

Ødegaard flyttet ned på U21-landslaget

...men bare for én kamp - og forfall fra Elabdellaoui og King

<p>TIDENES YNGSTE: Martin Ødegaard (t.h.) er tidenes yngste norske landslagsspiller. Her er han med Markus Henriksen fra EM-playoffen som Norge tapte.</p>

TIDENES YNGSTE: Martin Ødegaard (t.h.) er tidenes yngste norske landslagsspiller. Her er han med Markus Henriksen fra EM-playoffen som Norge tapte.

Bjørn S. Delebekk, VG
Martin Ødegaard (17) kommer likevel ikke til å være med når Norges A-landslag møter Estland den 24. mars. Han skal istedenfor spille U21-fotball mot Nederland.

Denne saken handler om:

Ødegaard var opprinnelig en del av A-landslagstroppen som skulle spille mot Estland den 24. mars og Finland den 29. mars, men i den førstkommende kampen kommer den norske Real Madrid-spilleren ikke til å delta. Han er istedenfor flyttet ned på U21-landslaget som møter Nederland på La Manga.

– Vi ønsker at Martin skal få en hel kamp mot en sterk U21-motstander. Deretter blir han med A-troppen og er med oss mot Finland, sier landslagssjef Per-Mathias Høgmo ifølge Norges Fotballforbunds hjemmesider.

HØGMO: Slik har Martin Ødegaard utviklet seg

FYLTE 17: Ødegaards elleville år

Det tror tidligere landslagsspiller og nå TV 2-tilknyttede Jahn-Ivar «Mini» Jakobsen at er en god idé.

– Jeg har jo nesten hele tiden sagt at han bør spille der, rett og slett fordi jeg tror han får mer spilletid der. De gangene han starter for A-laget, er jo det det beste, men som regel har han sittet en del på benken. Derfor mener jeg at han i hovedsak burde spille på U21-landslaget, og det er nok et mer høvelig nivå for ham akkurat nå, sier den tidligere storscoreren til VG.

ØDEGAARDs FØRSTE ÅR I MADRID: Dette sa ekspertene da - dette sier de nå

Når VG forteller ham at Ødegaard er ventet å være tilbake i A-landslagstroppen til Finland-kampen, ser han en kontur av en plan.

– Det virker som om han kanskje ikke hadde fått så mye spilletid i Estland-kampen, men at han er tiltenkt mer spilletid mot Finland. Det synes jeg høres fornuftig ut, sier Mini.

LES OGSÅ: Høgmo ber om radikale endringer i norsk toppfotball

To forfall

<p>FORFALL: Joshua King, her fra EM-kvaliken mot Italia, spiller ikke mot Estland.</p>

FORFALL: Joshua King, her fra EM-kvaliken mot Italia, spiller ikke mot Estland.

Bjørn S. Delebekk, VG

Per-Mathias Høgmo har flere alternativer for Ødegaard på midten, men må også klare seg uten høyreback Omar Elabdellaoui og spiss Joshua King, som har vært i strålende form for sitt Bournemouth i Premier League den siste tiden.

Sistnevnte har fått føling i en gammel strekkskade.

– Det var synd, spesielt med King, sier Mini.

– For all del, Omar er god, men han er lettest å erstatte, med både Marin Linnes og Jonas Svensson i troppen. Det er verre med King, og nå får vi håpe at Søderlund og-eller Diomande leverer, fortsetter den tidligere fotballspilleren.

Han mener det hadde vært en glimrende mulighet for Joshua King til å sikte seg et grep om en relativ åpen spissplass, og at angriperen helt sikkert var ekstra tent etter å ha blitt vraket i de viktige playoffkampene mot Ungarn.

– Vi ser jo hva han leverer i England nå. Han virker pigg, sier Mini.

Det kommer ikke til å bli hentet inn erstattere til torsdagens kamp mot Estland.

KING HØYT OPPE ETTER FØDSEL OG SEIER: - Jeg løy til treneren

Kommentarer Antall kommentarer på artikkelen

Har du en mening om denne artikkelen? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Respekter andres meninger og husk at mange kan se hva du skriver. Brudd på reglene kan føre til utestengelse.

VGs journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl. 07 og 24. Kommentarfeltet er nå stengt og åpner igjen kl. 07.00. Velkommen tilbake da!
Klikk for å se kommentarene

Siste saker fra Fotball

Se neste 5 fra Fotball