Hovedinnhold

Norges skytterkonger lurte Irlands stjernekeeper

...men Gamsten likte assisten sin bedre enn dette drømmemålet

GIVEN I BURET LOT SEG LURE: Her skrur Morten Gamst Pedersen (11) inn 1-1-målet. John Arne Riise (6) og Thorstein Helstad (17) følger med. Mens Shay Given kaster seg til liten nytte. Foto: Pa Photos
GIVEN I BURET LOT SEG LURE: Her skrur Morten Gamst Pedersen (11) inn 1-1-målet. John Arne Riise (6) og Thorstein Helstad (17) følger med. Mens Shay Given kaster seg til liten nytte. Foto: Pa Photos
AVIVA STADIUM (Irland - Norge 1-2) (VG Nett) Shay Given (34) fryktet en Riise-kanon - og ble dermed overrumplet da Morten Gamst Pedersen (29) traff blink.

Denne saken handler om:

- Det så ut som om Given var redd for at John Arne skulle skyte, sier Gamst Pedersen.

33 minutter var spilt i Dublin da Thorstein Helstad slo en tunnel på Stephen Kelly, som brukte hånden for å forhindre en mulig norsk utlikning til 1-1, på 18 meter. Gamst Pedersen og Riise, pluss Erik Huseklepp, stod klare og muren Given satte opp var designet for å dekke en kanon fra ålesunderens fryktede venstrebein. Men det var Gamst som ekspederte - og det til terningkast seks, med et skrudd frispark over muren og rett i nettet.

- Jeg tror Given trodde jeg skulle skyte. Han stilte i alle fall muren merkelig i forhold til at Gamst skulle ta det, så jeg er sikker på at han trodde jeg skulle ta det. Da var det bare å si til Gamst at han kunne ta det, sier Riise.

VGTV: Se studioanalyse med Tom Nordlie!

- Jeg sa at jeg hadde en kanongod følelse, og da fikk jeg ta det. På treningen i går gikk det også veldig bra på frispark, sier Gamsten.

- Kunne ikke gamble for mye

Shay Given anses som en av Premier Leagues beste keepere, selv om han for tiden varmer reservebenken i Manchester City. Han innrømmer delvis de norske spillernes hypotese.

- Riise har et fantastisk skudd, men jeg kjenner jo også frisparkene til Pedersen fra Blackburn. Derfor kunne jeg ikke gamble for mye og sette hjørnet mitt åpent, sier Given.

VG LIVE: Kampreferat her!

- Hva synes du om det norske laget?

- Norge hadde få sjanser og vi hadde mest ball. Dette var en slik kamp man bare må riste på hodet og lure på hvorfor vi tapte. Men Norge gjorde det bra. De har noen gode spillere som Gamst Pedersen, som har gode avleveringer. Og målet hans i dag var jo veldig fint, sier Given til VG Nett.

1-1: Morten Gamst Pedersen og kompani jubler for 1-1-målet etter 33 minutter. Foto: Erlend Aas, Scanpix
1-1: Morten Gamst Pedersen og kompani jubler for 1-1-målet etter 33 minutter. Foto: Erlend Aas, Scanpix


Men det var forspillet til Erik Huseklepps vinnermål finnmarkingen selv rangerte høyest etter kampen.

- Jeg fikk en godfølelse med en gang jeg traff ballen. Jeg er veldig godt fornøyd med det innlegget, faktisk kanskje mer enn med scoringen, sier Gamsten, som har vist scoringsform med to mål på de tre siste Blackburn-kampene også.

- Jula kom tidlig i år, sier han og forsvinner flirende ut av pressesonen.

Drillo fornøyd med målene

Landslagssjef Egil Olsen skrøt av den norske dødballstyrken på pressekonferansen etter kampen.

- Vi har mange som er gode på frispark, og det er en spisskompetanse for oss. Vi scorer flesteparten av våre mål på enten dødball eller kontring. De siste fem kampene har vi kontret inn alle vinnermålene våre, sier Olsen fornøyd - etter å ha fastslått at angrepet før Huseklepps avgjørende scoring holdt verdensklasse.

Kommentarer Antall kommentarer på artikkelen

Har du en mening om denne artikkelen? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Respekter andres meninger og husk at mange kan se hva du skriver. Brudd på reglene kan føre til utestengelse.

VGs journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl. 07 og 24. Kommentarfeltet er nå stengt og åpner igjen kl. 07.00. Velkommen tilbake da!
Klikk for å se kommentarene

Siste saker fra Fotball

Se neste 5 fra Fotball