Hovedinnhold

Nordtveit trodde EM røk da Frankrike reduserte

DRAMMEN (VG Nett) (Norge U21 - Frankrike U21 5-3) Håvard Nordtveit (22) fryktet laget skulle rote bort EM-sluttspillet da Frankrike kom tilbake og reduserte to ganger like før full tid.

Denne saken handler om:

Nordtveit returnerte til U21-landslaget etter at han ble suspendert i VM-kvalifiseringskampen til A-landslaget mot Sveits. Med 1-0 i sekken fra første oppgjør mot Frankrike i Le Havre måtte unggutta knuse til på hjemmebane.

VG Live: Slik var kampen

Med 5-1-ledelse syv minutter før slutt tydet alt på at Norge skulle komme til EM, men Frankrike scoret to ganger på tre minutter og rystet det norske laget - Nordtveit inkludert.

- Jeg tenkte at nå er denne skyggen kommet over Norge igjen og at vi skulle klare å tape, sier Nordtveit til VG Nett.

Med ett mål til i sluttminuttene hadde Frankrike ødelagt U21-landslagets drøm om EM-sluttspill.

HENTET FRA A-LAGET: Håvard Nordtveit kronet en gjestevisitt på U21-landslaget med EM-billett. Her jubler han sammen med Jo Inge Berget etter 5-3-seieren. Foto: Scanpix
HENTET FRA A-LAGET: Håvard Nordtveit kronet en gjestevisitt på U21-landslaget med EM-billett. Her jubler han sammen med Jo Inge Berget etter 5-3-seieren. Foto: Scanpix

- Vi ble bare mer og mer fyrt opp de siste minuttene og feiet ballen unna alt vi kunne. Det var en herlig følelse da dommeren blåste av kampen, sier Nordtveit.

VGTV: Se intervju med Håvard Nordtveit
VGTV: Berget: - En helt fantastisk kamp

Også lagkamerat Jo Inge Berget begynte å lure etter franskmennenes andre redusering.

- Jeg følte fortsatt at vi hadde kontroll på 5-2, men da det neste målet kom måtte vi virkelig ta oss sammen, sier han til VG Nett.

Tre kjappe scoringer

Norge åpnet kampen på Marienlyst forrykende. 3-0-ledelsen etter bare 27 minutter la grunnlaget for det som ble en deilig norsk U21-kveld.

Nordtveit skulle egentlig hjem til Haugesund etter det gule kortet og karantenen han pådro seg i A-landslagskampen mot Sveits, men det ble playoff-spill for U21-landslaget istedenfor.

- Vi åpnet vanvittig bra og var veldig effektive. Hele laget jobbet fantastisk bra og selv om det ble spennende på slutten hadde jeg en god følelse i bakhodet. Det er helt utrolig å vite at vi skal spille EM-sluttspill neste år, sier Nordtveit til VG Nett.

- Et vanvittig løft for norsk fotball

Norge gikk til playoff etter å ha blitt nummer to i sin gruppe - bak England. Etter 5-4 sammenlagt mot Frankrike i de to avgjørende kampene var U21-landslagets trener Per Joar Hansen naturlig nok svært godt fornøyd med Norges prestasjon.

- Det å gå til et EM-sluttspill som ett av de syv beste lagene i Europa gir et vanvittig løft for norsk fotball. Men nå skal vi kose oss med dette og så får vi tenke på fremtiden etter det, sier Hansen til VG Nett.

Men han er ikke i tvil om at spillerne på U21-laget har mye spennende å se frem til.

- Dette er en generasjon som ikke står tilbake for noen. Vi var bedre enn Frankrike i alt. Det sier litt om hvilken generasjon norsk fotball har fått frem her, sier han.

Kommentarer Antall kommentarer på artikkelen

Har du en mening om denne artikkelen? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Respekter andres meninger og husk at mange kan se hva du skriver. Brudd på reglene kan føre til utestengelse.

VGs journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl. 07 og 24. Kommentarfeltet er nå stengt og åpner igjen kl. 07.00. Velkommen tilbake da!
Klikk for å se kommentarene

Siste saker fra Fotball

Se neste 5 fra Fotball