Hovedinnhold

Nordtveit klar for U21-landskamp mot Frankrike

GULT: Håvard Nordtveit fikk gult kort etter ti minutter mot Sveits. Det gjør at han må stå over kampen mot Kypros. Foto: NTB Scanpix
GULT: Håvard Nordtveit fikk gult kort etter ti minutter mot Sveits. Det gjør at han må stå over kampen mot Kypros. Foto: NTB Scanpix
NIKOSIA/OSLO (VG Nett) Håvard Nordtveit (22) er suspendert på A-landslaget og er ikke med mot Kypros, men får likevel spille tirsdagens viktige EM-kvalifiseringskamp for U21-landslaget.

Denne saken handler om:

Det bekrefter U21-landslagets assistenttrener, Tor Ole Skullerud, til VG Nett.

- Vi har akkurat fått vite at det er i orden. Det har vært en prosess opp mot UEFA, men vi har fått klarert at han kan spille for U21-landslaget selv om han må sone i VM-kvalifiseringen, sier Skullerud.

Usikre på reglene

FORSTERKNING: Landslagstrener Per Joar Hansen kan med glede konstatere at han får Nordtveit-hjelp før kampen mot Frankrike. Foto: Bjørn S. Delebekk, VG
FORSTERKNING: Landslagstrener Per Joar Hansen kan med glede konstatere at han får Nordtveit-hjelp før kampen mot Frankrike. Foto: Bjørn S. Delebekk, VG

Nordtveit fikk sitt andre gule kort i kvalifiseringen til VM i kampen mot Sveits. Dermed må han stå over mot Kypros. Norges Fotballforbund var usikre på om de kunne bruke Nordtveit på U21, men UEFA har bekreftet at Nordtveit kan spille kampen.

- Det måtte dobbeltsjekkes i forhold til regelverket. Vi hadde snakket med Håvard og forberedt ham på det, sier «Perry».

Nordtveit slutter seg mandag til U21-troppen som møter Frankrike i Drammen tirsdag.

- Han skal trene med oss og er aktuell for kampen. Det er gøy. Han var med i starten av kvaliken, og spilte sentralt helt til han ble plukket opp. Han kjenner til hvordan vi spiller, og vet hvordan vi skal slå Frankrike, sier U21-landslagstrener Per Joar Hansen til VG Nett.

- Innstilt på å bidra

U21-landslaget tapte 1-0 i den første kampen i Frankrike, men har likevel et godt utgangspunkt foran returmøtet på Marienlyst. Med midtbaneankeret på plass ser det enda lysere ut.

- Vi er veldig fornøyde med den troppen vi har hatt, men det er en realitet vi har lært oss å leve med at de beste U21-spillerne blir tatt med på A-landslaget. Når Håvard er klar for oss igjen sier det seg selv at vi er fornøyde, sier Skullerud.

- Dessuten er han veldig innstilt på å spille denne kampen og vi kommer til å få bruk for ham, legger assistenttreneren til.

PS: Kypros - Norge vises på Max tirsdag fra kl. 20.00 (sendestart 19.30). I VG Direkte får du høydepunkter, analyser og siste nytt fra Kypros. I tillegg følger vi U21-guttas playoffkamp mot Frankrike (avspark 18.00).

Kommentarer Antall kommentarer på artikkelen

Har du en mening om denne artikkelen? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Respekter andres meninger og husk at mange kan se hva du skriver. Brudd på reglene kan føre til utestengelse.

VGs journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl. 07 og 24. Kommentarfeltet er nå stengt og åpner igjen kl. 07.00. Velkommen tilbake da!
Klikk for å se kommentarene

Siste saker fra Fotball

Se neste 5 fra Fotball