Hovedinnhold

NFF vil hedre trio under Italia-kampen: Drillo usikker på om han vil møte opp

Oslo 20110904. John Arne Riise (f.v.), landslagssjef Egil Olsen og Brede Hangeland på det norske fotballandslagets trening på Ullevål stadion søndag. Foto: Erlend Aas / Scanpix
Oslo 20110904. John Arne Riise (f.v.), landslagssjef Egil Olsen og Brede Hangeland på det norske fotballandslagets trening på Ullevål stadion søndag. Foto: Erlend Aas / Scanpix Foto: Erlend Aas, NTB scanpix
Tidligere landslagssjef Egil Olsen (72) er usikker på om han vil takke ja til å bli hedret foran Ullevaal-publikummet når Italia kommer på besøk i september.

Denne saken handler om:

Norges Fotballforbund har bestemt seg for en felles markering for John Arne Riise (110 landskamper), Brede Hangeland (91 landskamper) og Drillo (landslagssjef fra 1990–1998 og 2009-2013).

«Drillo-saken»

  • 26. sept: Forbundsstyret går med på å få inn ny landslagssjef umiddelbart - hvis det blir akseptert av Egil Olsen.
  • 27. sept: Drillo sier på pressekonferansen at han ikke ser den helt store dramatikken i avgangen. Han svarer «både ja og nei» på spørsmål om han er sparket.
  • 10. okt: I et brev til VG går Drillos kone Sigrun Vedelden til angrep mot det hun mener er uærlig oppførsel fra ledelsen i NFF.
  • 14. okt: Drillo «snakker ut» i TV 2. Sier han er skuffet over både Siem og Hallén. Drillo er provosert over at Siem har sagt på TV at han ikke fikk sparken.
  • 15. okt: Siem, Hallén og Drillo møtes for et oppklaringsmøte. Drillo mener han fikk sparken. NFF mener han ikke fikk sparken. Siem og Hallén beklager likevel at det har blitt som det har blitt.
  • 23. okt: Drillo hyrer advokat Anne Marie Due, som sender et brev til NFF med Olsens syn på personalbehandlingen.
  • 30. okt: NFF besvarer brevet og ballen er spilt tilbake til Drillo.
  • 4. nov: Drillos advokat besvarer brevet og Drillo sier han er sikker på å vinne hvis saken havner i retten.
  • 7. nov: NFF og Drillo sender ut en pressemelding der de skriver at de er blitt enige om å legge saken bak seg.

– Vi har tidligere vært i dialog for en markering for Drillo og John Arne. Det er naturlig å markere Hangeland i samme sammenheng. Han er en av de mest markante landslagsspillerne vi har hatt. Det blir en felles markering når Norge møter Italia den 9. september. Det markerer samtidig en ny kvalifisering med fullsatt hus, sier kommunikasjonssjef Svein Graff i Norges Fotballforbund.

John Arne Riise, som med 110 landskamper har rekorden i antall kamper for Norge,  ga seg på landslaget med umiddelbar virkning i mai i fjor. Da høsten kom måtte Drillo vike plass for Per-Mathias Høgmo. Og for bare noen dager siden var det kaptein Brede Hangelands tur til å si stopp.

Dermed har tre store profiler forsvunnet fra landslaget i løpet av et drøyt år.

– Det skal bli et verdig farvel der vi takker dem for innsatsen, sier han.

Markeringen vil skje enten før kampen eller i pausen, men det er en viss fare for at markeringen blir noe amputert. Foreløpig har bare to av de tre takket ja til invitasjonen fra NFF.

– Brede kommer, John Arne kommer, mens Drillo er i tenkeboksen. Egil er ikke kjent for å være glad i markeringer.  Men vi håper og tror at han kommer. Det hadde vært storveis, sier Graff til VG.

– Er han i tenkeboksen på grunn av konflikten mellom ham og NFF i fjor høst?

– Det må han svare for selv. Jeg hadde en god prat med ham, og jeg håper og tror at han kommer. Dette er en fin anledning til å takke av Drillo, den mest markante treneren i norsk fotballhistorie sammen med Nils Arne Eggen.

I fjor høst brøt det ut full krangel mellom Drillo og NFF i forbindelse med skifte av landslagssjef fra Drillo til Per-Mathias Høgmo.

Drillo var så misfornøyd med behandlingen han fikk da han ble sparket at han hyret advokat.

– Når jeg i utgangspunktet er blitt sparket, etter min mening også på en uverdig måte, så finner jeg meg ikke i at man etterpå later som om jeg har gått frivillig. Hadde de gått med på at jeg hadde fått sparken, hadde sannsynligvis saken vært død fra min side. Nå er det de som trenerer saken, sa Drillo til VG i november i fjor.

Noe senere ble det inn inngått en avtale mellom NFF og Drillo

«NFF beklager prosessen i forbindelse med skifte av landslagssjef. Egil Olsen burde blitt involvert i prosessen før styret behandlet saken 26. september 2013. NFF har tatt lærdom av saken, og vil tilrettelegge for en god saksbehandling i tilsvarende saker i fremtiden», skrev NFF i en pressemelding.

Egil Olsen har ikke besvart VGs henvendelse fredag.

Kommentarer Antall kommentarer på artikkelen

Har du en mening om denne artikkelen? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Respekter andres meninger og husk at mange kan se hva du skriver. Brudd på reglene kan føre til utestengelse.

VGs journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl. 07 og 24. Kommentarfeltet er nå stengt og åpner igjen kl. 07.00. Velkommen tilbake da!
Klikk for å se kommentarene

Siste saker fra Fotball

Se neste 5 fra Fotball