Hovedinnhold

Mønsterangrep og drømmemål fikset norsk seier

SOM BECKHAM: Morten Gamst Pedersen jubler sammen med lagkameratene etter 1-1-målet. Bak depper irene. Foto: Erlend Aas, Scanpix
SOM BECKHAM: Morten Gamst Pedersen jubler sammen med lagkameratene etter 1-1-målet. Bak depper irene. Foto: Erlend Aas, Scanpix
AVIVA STADIUM (Irland - Norge 1-2) (VG Nett) Her jubler Morten Gamst Pedersen (29) over et flott frisparkmål mot Irland. Rett før slutt fikset Erik Huseklepp (26) så hele laget kunne juble for seier i Dublin.

Denne saken handler om:

Gamst-scoringen etter en drøy halvtime så lenge ut til å bli dagens høydepunkt her på Aviva Stadium - det var faktisk så godt utført at hjemmepublikumet ga en liten applaus.

Men rett før slutt spilte trioen Ruben Yttergård Jenssen, Morten Gamst Pedersen og Erik Huseklepp seg vakkert gjennom, og fra skrå vinkel overlistet Huseklepp keeper slik at Norge vant 2-1 mot Irland.

Det var et mønsterangrep som tatt ut fra læreboka.

- Det var kjekt å score, og gøy å bli matchvinner igjen, sa en smilende Huseklepp til TV Norge etter kampen.

- Men jeg fikk et fantastisk innlegg fra Morten Gamst Pedersen, så det var bare å sette ballen i mål. Det var en fin kontring, sier bergenseren videre.

VG LIVE: Følg VG Netts fotballstudio! 

- Erik fortjente det målet. Han jobbet steinhardt på topp og spilte en god kamp, roser Brede Hangeland.

- Fint seiersmål

Seieren gjør at Egil Olsens fantastiske statistikk med det norske laget opprettholdes, og Drillo smilte lurt da han vandret inn i garderoben da dommeren blåste av oppgjøret.

VG LIVE: Fyldig referat her!

- Vi spilte en variabel kamp. Vi kom dårlig i gang, men ble heldigvis bedre utover i omgangen. Etter pause var det en berg og dal-bane når det gjelder prestasjonsnivå, men vi står på og avgjør kampen på en god kontring, oppsummerer landslagssjefen overfor TV Norge.

- Vi har jo jobbet med kontringer, og vet motstanderne blotter seg til slutt. Det skjedde nå også, og vi scoret et fint seiersmål, fortsetter han.

VG Nett-leser:
Drillomagi! En resultatskaper i verdensklasse!
Diskutér her! 

Artikkelen fortsetter under bildet!

LAGDE STRAFFE: Brede Hangeland hevder Shane Long gjorde en god jobb med å konstruere et straffespark da han ble felt i Norges sekstenmeter. Foto: Scanpix
LAGDE STRAFFE: Brede Hangeland hevder Shane Long gjorde en god jobb med å konstruere et straffespark da han ble felt i Norges sekstenmeter. Foto: Scanpix

Åpnet dårlig

Det norske laget ble trykket tilbake fra start, og kom fort under.Irland tok ledelsen 1-0 da Helstad først misset et mottak, som gjorde at John O'Shea spilte frem Shane Long. Spissen kom foran i duellen med Brede Hangeland, og Norges kaptein brukte armene så mye at den islandske dommeren var nødt til å peke på straffemerket. Fra ellevemetersmerket var Long sikkerheten selv.

- Jeg sprang mot eget mål, og han kom bak meg og konstruerte et straffespark. Det var godt gjort av ham, men jeg prøvde å ikke felle ham. Det var litt tungt at det ble straffe ut av det, sier Hangeland.

Les også: Get-kunder fikk ikke sett landskampen 

Oppturen startet da Thorstein Helstad vant et frispark på 18 meter da Stephen Kelly stoppet hedmarkingens tunnelforsøk med hånden. John Arne Riise, Morten Gamst Pedersen og Erik Huseklepp stilte seg opp, og mens mange på på stadion nok ventet på en kanon fra Riise, var det Blackburn-proffen som skjøt. Shay Given var ikke i nærheten av å ta skuddet som skrudde over muren på en perfekt måte.

Utover i kampen var Norge det førende laget, selv om også Irland hadde et par gode sjanser til å avgjøre kampen på 1-1.

Les også: Norge U21 tapte for Hellas 

På det norske laget benyttet Petter Vaagan Moen sjansen på en positiv måte som høyre indreløper. Den ferske QPR-proffen hadde flere gode fremspill og viste også bra arbeidskapasitet. Henning Hauger, Erik Huseklepp og målscorer Gamst Pedersen var Norges beste spillere, mens Christian Grindheim var den største skuffelsen. Foran var heller ikke Helstad spesielt skarp i den omgangen han spilte.

Kan du lage Norges nye landslagslåt? Klikk her! 

Espen Bugge Pettersen fikk sin første ordentlige landskamp da han kom inn etter pause, men selv om han tok det som kom, virket Molde-keeperen noe utrygg med ballen i beina og også enkelte andre anledninger.

Etter kampen var kaptein Hangeland godt fornøyd.

- Vi viser at vi har Drillo-effekten med oss. Kampen er ingen højdare, men vi er ganske farlige på kontringer og har grei kontroll - det er en fin følelse, oppsummerer han.

MATCHVINNER: Nok en gang ble det Erik Huseklepp som satte det siste og avgjørende målet for Norge. - Kjempekjekt, sa han etter kampslutt. Foto: Scanpix
MATCHVINNER: Nok en gang ble det Erik Huseklepp som satte det siste og avgjørende målet for Norge. - Kjempekjekt, sa han etter kampslutt. Foto: Scanpix

Kommentarer Antall kommentarer på artikkelen

Har du en mening om denne artikkelen? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Respekter andres meninger og husk at mange kan se hva du skriver. Brudd på reglene kan føre til utestengelse.

VGs journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl. 07 og 24. Kommentarfeltet er nå stengt og åpner igjen kl. 07.00. Velkommen tilbake da!
Klikk for å se kommentarene

Siste saker fra Fotball

Se neste 5 fra Fotball