Hovedinnhold

Landslagsspiller på rekordtid

OSLO/BERGEN (VG) For to år siden var det ingen andre enn 3. divisjonsklubben Grindvoll som ville ha Ivar Rønningen (26). I går ble han landslagskeeper.

Denne saken handler om:

Mannen som i nesten hele sitt voksne liv har vært den evige reserve, lanseres nå som Thomas Myhres førsteutfordrer i Nils Johan Sembs «nye» landslag.

En klar indikasjon på at Norge mangler gode keepere?

- Nei, det er jeg ikke enig i. Jeg uttalte for en stund siden at det var tynt og lite å velge i, men nå synes jeg tendensen er bedre, sier keepertrener Erik Thorstvedt.

Uansett har Rønningen gjort det bra etter at han skjøv Magnus Kihlstedt ut av Brann-målet i mai i år. Først i en alder av 26 år klarte hadelendingen å etablere seg som førstekeeper i en toppserieklubb.

Misset

Fra 1994 til 1998 var han i Vålerenga og fikk bare et par sjanser på førstelaget.

- Jeg fikk stå en cupkamp mot Skeid, men dreit meg ut, erindrer Rønningen.

Våren 1999 forsøkte han seg både i engelske Walsall og polske Katowice (!) - uten å lykkes.

- Jeg måtte komme meg bort fra Vålerenga. I Katowice ble jeg lovet en del penger, men fikk ingenting og reiste hjem etter en uke.

Den eneste klubben som tok imot ham var 3. divisjonslaget Grindvoll på Hadeland.

- Der måtte han bygge seg opp igjen. Men jeg har visst hele tiden at han har det som skal til for å lykkes på toppnivå, sier Brann-assistent Tor Thodesen.

Helt siden han som keepertrener i Vålerenga møtte Rønningen har han vært 26-åringens nære støttespiller. Det var Thodesen som formidlet kontakten med Katowice og det var Thodesen som tipset Lillestrøm om Rønningen da romerikingene trengte en reservekeeper høsten 1999.

Støttespiller

Og det var selvsagt Tor Thodesen som hentet Ivar Rønningen til Bergen da han og Teitur Thordarson overtok Brann før 2000-sesongen.

- Thodesen har dratt meg opp av grøfta et par ganger. Han har mye av æren for dette, sier Ivar Rønningen.

Han innrømmer glatt at det har gått unna for ham denne sesongen.

- Det har bare gått oppover siden jeg kom til Brann. Men det er jo ingen som hadde trodd dette. Det har gått kjempefort.

- Føler du deg god nok for landslaget?

- Jeg vet ikke. Dette er et nivå jeg aldri har vært på. Men landslagsledelsen synes vel jeg er god nok, da, svarer Rønningen.

Kommentarer Antall kommentarer på artikkelen

Har du en mening om denne artikkelen? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Respekter andres meninger og husk at mange kan se hva du skriver. Brudd på reglene kan føre til utestengelse.

VGs journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl. 07 og 24. Kommentarfeltet er nå stengt og åpner igjen kl. 07.00. Velkommen tilbake da!
Klikk for å se kommentarene

Siste saker fra Fotball

Se neste 5 fra Fotball