Hovedinnhold

Landslagsgutta: - Trist at ikke flere får se kampen

- TRIST: Det er ordet John Arne Riise (foran) og Brede Hangeland bruker når de hører at store deler av det norske folk ikke får sett morgendagens kamp. Foto: Scanpix
- TRIST: Det er ordet John Arne Riise (foran) og Brede Hangeland bruker når de hører at store deler av det norske folk ikke får sett morgendagens kamp. Foto: Scanpix
REYKJAVIK (VG Nett) Landslagsgutta skulle helst sett at så mange som mulig fikk se dem i aksjon mot Island fredag.

Denne saken handler om:

Les også: Slik følger du Island - Norge på VG Nett

Kampanje-redaktør Knut Kristian Hauger har anslått at så få som 50.000 får med seg Norges åpning på EM-kvalifiseringen mot Island.

Les også:- Tidenes minst sette kvalikkamp

For første gang i historien sendes en viktig fotball-landskamp på en ren betalingskanal. Canal + har betalt åtte millioner kroner for å sende kampen på Sagaøya.

Livechat med VG Netts reportere nederst i denne artikkelen fra kl. 20.40 fredag. Mobilbrukere:trykk her!

Den er det imidlertid de færreste av nordmenn som får med seg - noe flere av landslagsprofilene synes er synd.

VGTV: Lad opp til Island - Norge fra kl. 20.40 fredag!

- Dumt

- Dette synes jeg er trist. Jeg har hørt forklaringen om at det ikke er NFF som har rettighetene, og jeg skjønner jo at de går til den som byr mest.

Les også: Drillo hemmeligholder laget

- Jeg får jo ikke gjort noe med det, men jeg kan i alle fall si at det er dumt, sier landslagskaptein Brede Hangeland til VG Nett.

- PENGENE STYRER: Det sier Christian Grindheim, her i duell med Frankrike-stjernen Samir Nasri på Ullevaal i august. Foto: AFP
- PENGENE STYRER: Det sier Christian Grindheim, her i duell med Frankrike-stjernen Samir Nasri på Ullevaal i august. Foto: AFP


VG Nett-leser:
Går kampen seriøst bare på Canal+?
Diskuter Island-Norge her!

John Arne Riise karakteriserer det hele som «trist» og «kjedelig».

- Vi er i god form og kommer til kampen med selvtillit. Da er det litt trist at ikke flere får se kampen, men jeg tror vi får med oss det norske folk uansett - gjennom en god prestasjon mot Island, sier Roma-proffen.

Vil ikke ut med TV-tall

Han støttes av Christian Grindheim.

- Jeg synes det er trist at ikke så mange får sett kampen, men det er vel pengene som styrer dette, mener midtbanemannen.

Canal + ønsker ikke å oppgi forventede seertall.

- Vi oppgir ikke abonnenttall. Jeg kan ikke si hvor mange som vil få tilgang til å se kampen på TV, sier sportsjef Kenneth Fredheim i Canal+ til VG Nett.

- Må venne seg til nye kanaler

Fotballforbundets informasjonsdirektør Svein Graff mener folk bare må venne seg til at bortelandskampene går på andre kanaler enn man er vant med.

- Markedet er mer tilspisset enn det har vært, særlig på sport og fotball, sier Graff til VG Nett.

Han understreker at landslagets bortekamper er noe NFF ikke rår over når det gjelder TV-rettighetene.

Kommentarer Antall kommentarer på artikkelen

Har du en mening om denne artikkelen? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Respekter andres meninger og husk at mange kan se hva du skriver. Brudd på reglene kan føre til utestengelse.

VGs journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl. 07 og 24. Kommentarfeltet er nå stengt og åpner igjen kl. 07.00. Velkommen tilbake da!
Klikk for å se kommentarene

Siste saker fra Fotball

Se neste 5 fra Fotball