Hovedinnhold

Lagerbäcks tok ut fire debutanter: – Denne her Bjørn ser interessant ut

ULLEVAAL (VG)  Lars Lagerbäck (68) overrasket med flere debutanter i sin rykende ferske landslagstropp i dag. Spesielt med Bjørn Maars Johnsen (25), en spiss landslagssjefen aldri har sett live.

Denne saken handler om:

– Vi har brukt noen timer på å studere Bjørn. Vi har ikke sett ham live, men han har gjort et ganske godt inntrykk. Jeg skal ikke bygge opp noen forventninger, men jeg mener han er vel verdt å teste, sier Lars Lagerbäck.

– Denne Bjørn er interessant, altså. Dere får heller kritisere meg senere dersom det viser seg at jeg har gjort en feil, sier svensken med et glimt i øyet.

Lagerbäck kan knapt huske at han har tatt ut en spiller på landslaget som han aldri har sett i levende live, men antyder at det kan ha skjedd da han var landslagssjef i Nigeria i 2010. 

– Det er uvanlig. Men Bjørn er motivert, han vil gjerne representere det norske landslaget og gjøre sin norske far stolt. Vi har fulgt ham siden Joshua Kings skade, sier Lagerbäck.

Norskamerikanske Johnsen kom til Hearts i 2016, og har vært i klubber som Atletico Baleares, Louletano, Atletico CP og Litex Lovech. Han beskrives av landslagssjefen som en stor og sterk spiss, som liker å være involvert i spillet.

Etter uttaket i dag la en storfornøyd Johnsen ut følgende på sin Twitter-profil:

Norge-drømmen

VG besøkte Johnsen i bulgarske Lovech i 2015, innrømte han at han hadde en drøm om å få spille for Norge. Likevel var han klar over at det ville være vanskelig å bli lagt merke til så lenge han spilte i en liten liga i Bulgaria.

Les alt om VGs møte med Johnsen og lær mer om Lagerbäcks overraskelsesspiss!

– Ingen andre så på fotball der jeg vokste opp, ingen snakket om fotball, men jeg glemmer aldri dagen da Norge slo Brasil. Da bestemte jeg meg for at jeg en dag ville spille for landet mitt, sa Johnsen til VG den gangen.

Og det får 25-åringen, som er oppvokst i USA, muligheten til nå. Etter det VG får opplyst var Maars Johnsen nær ved å få en plass i troppen da Norge møtte Portugal i en privatkamp i mai i fjor.

– Det gikk fort, dette. Vi satte oss ned og så et antall kamper med ham for noen uker siden, og det var ikke så interessant å reise for å se ham spille i én kamp. Det ville ikke endret noe. Nå vil vi lære ham å kjenne, og se hvordan han fungerer i dette miljøet, sier Lagerbäck til VG.

Johnsen var ikke Lagerbäcks eneste debutant i landslagstroppen som skal møte Tsjekkia og Sverige i juni. På keeperplass er Sogndals Mathias Dyngeland (21) hentet inn, og RBK-spiller Birger Meling (22) har fått sitt første landslagsuttak. Stabæks stjerneskudd Ohi Omoijuanfo (23) er den fjerde og siste debutanten.

Hvordan han har skutt seg inn på landslaget denne våren, kan du for øvrig se her:

Ingen Ødegaard eller King

Lagerbäck hadde ikke navnet til Martin Ødegaard på listen sin i dag, 18-åringen ble i stedet presentert som en del av Leif Gunnar Smeruds U21-tropp mot Kosovo. Som VG meldte tidligere i dag er storscorer Joshua King skadet og uaktuell for spill, det samme gjelder Anders Konradsen, Sten Grytebust og Veton Berisha.

Keeper Mathias Dyngeland er som nevnt fersk i troppen, og utgjør en trio sammen med Ørjan Nyland og Rune Almenning Jarstein. Rosenborgs målvakt André Hansen var meldt uaktuell på grunn av personlige årsaker.

Norge skal møte Tsjekkia i kvalik 10. juni og Sverige 13. juni på Ullevaal. Troppen er som følger:

Ørjan Nyland, Rune Almenning Jarstein, Mathias Dyngeland, Haitam Alesaami, Sander Berge, Jo Inge Berget, Mats Møller Dæhli, Omar Elabdelloui, Mohamed Elyounoussi, Tarik Elyounoussi, Markus Henriksen, Even Hovland, Stefan Johansen, Bjørn Maars Johnsen, Martin Linnes, Birger Meling, Håvard Nordtveit, Ohi Omoijuanfo, Tore Reginiussen, Ole Kristian Selnæs, Jonas Svensson, Alexander Søderlund, Anders Trondsen, Gustav Valsvik.

Kommentarer Antall kommentarer på artikkelen

Har du en mening om denne artikkelen? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Respekter andres meninger og husk at mange kan se hva du skriver. Brudd på reglene kan føre til utestengelse.

VGs journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl. 07 og 24. Kommentarfeltet er nå stengt og åpner igjen kl. 07.00. Velkommen tilbake da!
Klikk for å se kommentarene

Siste saker fra Fotball

Se neste 5 fra Fotball