Hovedinnhold

Lagerbäck leder Norge i EM 2020 – hvis de kvalifiserer seg

<p/>
<p>MANGE SMIL: Fotballpresident Terje Svendsen, Lars Lagerbäck og toppfotballsjef Nils Johan Selv var alle fornøyde på pressekonferansen på Ullevaal stadion onsdag.</p>

MANGE SMIL: Fotballpresident Terje Svendsen, Lars Lagerbäck og toppfotballsjef Nils Johan Selv var alle fornøyde på pressekonferansen på Ullevaal stadion onsdag.

Foto: Frode Hansen, VG
Lars Lagerbäck (68) har skrevet kontrakt med Norges Fotballforbund ut 2019 – men skal også lede Norge i EM-sluttspillet 2020 om de kommer dit.

Denne saken handler om:

Det bekrefter kommunikasjonssjef Yngve Haavik i NFF til VG.

– Dersom Lagerbäck leder Norge til EM-sluttspillet i 2020, så er han også norsk landslagssjef under selve sluttspillet, melder Haavik.

Lars Lagerbäck har ledet Sverige, Nigeria og Island i til sammen syv mesterskapssluttspill, så han har stor erfaring i det. Om Norge kommer til EM i 2020, kan svensken komme til å fylle 72 år i løpet av sluttspillet.

Les også: Her er Lagerbäck-merittene som frister NFF-ledelsen

Norge har ikke vært i hverken EM- eller VM-sluttspill siden europamesterskapet i 2000. Det var Lagerbäcks første mesterskap i en ansvarlig rolle. Han var «spion» for Tommy Svensson da Sverige tok VM-bronse i 1994.

Svenskens siste EM var 2016 da han sensasjonelt førte Island til kvartfinalen, der de tapte for vertsland Frankrike.

– Jeg er på vegne forbundsstyret og hele norsk fotball glad for at vi har fått en slik trenerkapasitet ut EM-kvalifiseringen 2019 innenfor fornuftige økonomiske rammer. Vår felles intensjon og mål er å krone samarbeidet med EM-sluttspill i 2020, og deltagelse i sluttspill vil gi hele norsk fotball et enormt løft, sa fotballpresident Terje Svendsen på pressekonferansen onsdag.

Kommentar: «Best med trygt og «kjedelig» for Norge akkurat nå»

Han har fortsatt et lite håp om at Norge skal klare å komme seg til VM i Russland, til tross for en tung start på kvalifiseringen med tre poeng på fire kamper:

– Man skal ikke være spesielt god til å regne for å skjønne at det blir vanskelig. Det er en tøff situasjon, men det handler om å vinne fotballkamper. Man kan ha en sjanse, men realistisk er det per i dag vanskelig. Play-off kan være mulig. Det er jo ikke sikkert at toeren når playoff, men det er i hvert fall mulig, sa Lagerbäck på pressekonferansen onsdag.

Les også: Lagerbäck liker ikke snakk om underholdende fotball

Lars Lagerbäcks første kamp som norsk landslagssjef er VM-kvalifiseringskampen borte mot Nord-Irland 26. mars.

PS: EM i 2020 går i 13 forskjellige byer rundt i hele Europa. Kvalifiseringen starter høsten 2018.

Kommentarer Antall kommentarer på artikkelen

Har du en mening om denne artikkelen? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Respekter andres meninger og husk at mange kan se hva du skriver. Brudd på reglene kan føre til utestengelse.

VGs journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl. 07 og 24. Kommentarfeltet er nå stengt og åpner igjen kl. 07.00. Velkommen tilbake da!
Klikk for å se kommentarene

Siste saker fra Fotball

Se neste 5 fra Fotball