Hovedinnhold

Lagerbäck har ikke snakket med Høgmo før debuten

<p>HÅNDHILSTE: Lars Lagerbäck håndhilste på alle i det norske pressekorpset før han satt seg ned på podiet.</p>

HÅNDHILSTE: Lars Lagerbäck håndhilste på alle i det norske pressekorpset før han satt seg ned på podiet.

Foto: Bjorn S. Delebekk, VG
LONDON/OSLO (VG) Landslagssjef Lars Lagerbäck (68) har ikke hatt mulighet til å søke råd hos sin forgjenger Per-Mathias Høgmo (57).

Denne saken handler om:

– Jeg har ikke snakket med Høgmo. Han dro på ferie, så jeg har ikke hatt anledning til å møte ham. Det håper jeg virkelig at vi får til, sa Lagerbäck på VGs spørsmål.

Sett denne? Berge om landslagsplassen: – En drøm som går i oppfyllelse

Har studert kampene

Svensken holdt en pressekonferanse i London mandag ettermiddag. Før han satte seg ned på podiet håndhilste han hele det norske pressekorpset før svensken satte seg i 10 minutter i hjørnet av møtelokalet og sjekket mobilen i påvente av at pressekonferansen skulle starte. Tilsynelatende helt ustresset for møtet med både pressen og spillerne et kvarter senere.

–Vi kommer å ha mer «team meetings» enn jeg pleier å ha. Det er første gang jeg går rett i en konkurransekamp, sier Lagerbäck. 

Han lover spillerne en hard uke med seks treninger og daglige spillermøter inntil landslaget møter Nord-Irland i Belfast søndag kveld.

– Jeg er debutant. Normalt så har du jo noen treningskamper hvor du kan gi noen «guidelines», regler og hele måten vi skal være sammen på. Nå vil jeg gi spillerne det totale helhetsbildet av hvordan jeg vil ha det både på og utenfor banen, forklarer han iført landslagets blå treningsklær.

Sander Berge til VG i morges: Gleder seg til Lagerbäck-møte

Første spillermøte

Så kommer landslagsspillerne i røde t-trøyer inn til sitt første møte med den nye sjefen. Han venter på dem inne på møterommet, men har snakket med noen av dem på forhånd. Lagerbäck har avklart skadesituasjoner direkte med de spillerne som har slitt med noe.

<p>NY SJEF: Adama Diomande, Joshua King og Jørgen Skjelvik på vei inn til møtet med Lars Lagerbäck i London i ettermiddag.</p>

NY SJEF: Adama Diomande, Joshua King og Jørgen Skjelvik på vei inn til møtet med Lars Lagerbäck i London i ettermiddag.

Foto: Bjørn S. Delebekk, VG

Landslaget skal være i den engelske hovedstaden frem til fredag, da setter de kursen mot Nord-Irland. Før Lagerbäck dro mot Storbritannia fikk han studert Norges siste kamper: 

– Man fikk vel de velkjente marginene mot seg i mange av kampene. Jeg vil helst ikke snakke så mye om dette, men litt generelt kan jeg si at man kanskje kunne vært litt mer aggressive, sa landslagssjefen, som ser frem til å jobbe med troppen denne uken:

– Det gjelder å ikke gape over for mye. Vi skal være ambisiøse, men ikke overambisiøse. Så gjelder det å finne riktig startellever, og en tredje utfordring er å finne den riktige mentale innstillingen, sa Lagerbäck.

Uten Henriksen

Han fortalte videre at kapteinsvalget ikke er offentlig. VG har tidligere meldt at Stefan Johansen trolig får bindet etter Per Ciljan Skjelbred.

– Jeg vil treffe spillerne først. De får kanskje vite det på onsdag eller torsdag, sa 68-åringen.

Han har ingen skader i troppen bortsett fra Hull-spiller Markus Henriksen, som har slitt med en skulderskade i lang tid. Han er ikke aktuell til kampen mot Nord-Irland søndag.

Les også: Malmö-profil kritiserer Lagerbäcks vraking av Eikrem

– Det er ingen skader og problemer bortsett fra Markus Henriksen. Han er ikke med på trening, men jeg har bedt ham om å komme hit, sa Lagerbäck.

Kommentarer Antall kommentarer på artikkelen

Har du en mening om denne artikkelen? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Respekter andres meninger og husk at mange kan se hva du skriver. Brudd på reglene kan føre til utestengelse.

VGs journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl. 07 og 24. Kommentarfeltet er nå stengt og åpner igjen kl. 07.00. Velkommen tilbake da!
Klikk for å se kommentarene

Siste saker fra Fotball

Se neste 5 fra Fotball