Hovedinnhold

Kjøp av Telenor Arena blir sak på fotballtinget

* Styret i Norges Fotballforbund ber om fullmakt til låneopptak

<p>KAN BLI NFF-EID: Avaldsnes klapper frem LSK Kvinner etter at romerikingene vant cupfinalen i Telenor Arena før jul.</p>

KAN BLI NFF-EID: Avaldsnes klapper frem LSK Kvinner etter at romerikingene vant cupfinalen i Telenor Arena før jul.

Foto: Bjørn S. Delebekk
Norges Fotballforbund vurderer å kjøpe Telenor Arena for å bidra til økte fotballaktivitet i Stabæks tidligere hjemmebane.

Denne saken handler om:

Etter at Stabæk forlot Telenor Arena i 2011, er det Justein Bieber og andre artiser som har dominert i hallen på Fornebu.

Norges Fotballforbund vurderer å kjøpe idrettsdelen av Telenor Arena, og mener prosjektet er så spennende at de i et skriv sendt ut til alle klubbene i Norge fredag opplyser om at de på forbundstinget fremmer forslag om tingets fullmakt til låneopptak.

– Vi utreder og forbereder oss dersom muligheten skulle komme. Forbundstinget legger alle føringer for hvordan vi skal løse dette, sier prosjektleder Jan Halstensen til VG.

Husker du denne? Stabæk må ut av Telenor Arena

Ikke forhandlinger

– Vi gjør dette for å være i forkant og i posisjon dersom muligheten skulle komme om én måned, seks måneder, ett år eller fem år. Dersom et eventuelt kjøp skal lånefinansieres må det ha tingets godkjennelse. Vi må ha på plass formalitetene, forteller han videre.

<p>KONSERTER: Depeche Mode-vokalist Dave Gahan i Telenor Arena i 2013.<br/></p>

KONSERTER: Depeche Mode-vokalist Dave Gahan i Telenor Arena i 2013.

Foto: Trond Solberg

Halstensen forteller at NFF foreløpig ikke har vært i reelle forhandlinger med Euforum Holding AS - det Kjell Ulrichsen-eide selskapet som i dag eier Telenor Arena.

– Det ligger jo i kortene at fotballen syns dette kan være et spennende «case», men vi ønsker i første omgang nå å utrede for å se på mulighetene, sier Halstensen.

I fjor sommer ble det kjent at Norges Håndballforbund og NFF hadde etablert en felles prosjektgruppe som skulle se på mulighetene for å kjøpe Telenor Arena.

– Det prosjektet er avsluttet, men det kan godt tenkes de blir koblet på igjen dersom det er aktuelt. Nå ser vi på hvilke muligheter vi har på egenhånd. Da handler det selvfølgelig ikke bare om kjøp, men om driften i etterkant er bærekraftig. Da må vi ha sikre inntekter som er høyere enn de totale utgiftene, sier Halstensen.

2015: LSK Kvinner vant cupfinalen i Telenor Arena

Cupfinaler innendørs

For ett år siden ble Euforum og NFF enige om at alle cupfinalene, bortsett fra herrenes fest på Ullevaal i november hvert år, skal spilles i Telenor Arena de ti neste årene.

Dersom NFF kjøper hallen på Fornebu vil det bli lagt til rette for ytterligere fotballaktiviteter på kunstgresset som for eksempel samlinger for yngre landslag da forbundet i dag savner et passende anlegg i Oslo-området.

– Aktiviteten vil i så fall hovedsakelig være idrett, men det kan være at det vil komme enkelte andre arrangementer som passer inn i forhold til idrettens kjøreplan, sier Halstensen.

<p>BIEBER-KAOS: Slik så det ut utenfor Telenor Arena sist Justin Bieber var på besøk.<br/></p>

BIEBER-KAOS: Slik så det ut utenfor Telenor Arena sist Justin Bieber var på besøk.

Foto: Espen Braata

Kommentarer Antall kommentarer på artikkelen

Har du en mening om denne artikkelen? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Respekter andres meninger og husk at mange kan se hva du skriver. Brudd på reglene kan føre til utestengelse.

VGs journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl. 07 og 24. Kommentarfeltet er nå stengt og åpner igjen kl. 07.00. Velkommen tilbake da!
Klikk for å se kommentarene

Siste saker fra Fotball

Se neste 5 fra Fotball