Hovedinnhold

Johansen blir trolig ny landslagskaptein

ULLEVAAL STADION (VG) VG har grunn til å tro at Stefan Johansen (26) blir Norges nye hærfører.

Denne saken handler om:

– Han er definitivt en som har vært inne i bildet, som vi har diskutert, svarer Lars Lagerbäck på direkte spørsmål om den 26 år gamle Fulham-spilleren får kapteinsbindet mot Nord-Irland 26. mars.

Etter det VG erfarer har Lagerbäck plukket ut Johansen som sitt kapteinsvalg. Fulham-spilleren oppfyller de kriteriene Lagerbäck forteller VG at hans leder bør inneha, som er følgende: 

Kapteinen skal være fast på laget, ha respekt i spillergruppen og kunne fremstå som lagets ansikt utad.

Les også: Roser Lagerbäcks arbeidsmetode: – Helt ekstrem

Vikarierte for Skjelbred

Lagerbäcks forgjenger, Per-Mathias Høgmo, valgte Per Ciljan Skjelbred (29) som sin mest betrodde mann blant spillerne, mens Johansen flere ganger vikarierte som kaptein.

Johansen har også fremstått som en av lagets mest markante personligheter de siste årene.

Nå blir den tidligere Bodø/Glimt-, Strømsgodset- og Celtic-spilleren trolig belønnet med det prestisjefylte vervet på permanent basis. Grunnen til at Lagerbäck venter med offentliggjøringen, er fordi svensken vil informere spillerguppa først.

– Så må jeg vite at spilleren vil være kaptein. Min erfaring er at enkelte som kanskje burde vært kaptein ikke ønsker det, sier 68-åringen.

Les også: VGs kommentators råd til Lagerbäck: Velg Stefan Johansen som kaptein

Se dokumentaren fra innsiden: Lagerbäcks islandske fotballmirakel (artikkelen fortsetter under videoen)

– En som peker seg ut

Tidligere landslagskaptein Rune Bratseth (55) har spilt 60 kamper med flagget på brystet. Han anser Johansen som et godt valg av Lagerbäck.

– Han har hatt det bindet på seg før, han. Johansen er kanskje av en av dem som peker seg ut. Han har vært stabil over lang tid. Han hadde en periode som var litt problematisk etter overgangen fra Celtic til Fulham, men så har han levert etter det. Han er en som driver laget med seg og går foran, forteller Bratseth til VG.

Johansen spiller i kveld for Fulham mot Blackburn i London-lagets opprykkskamp i Championship. Hvittrøyene ligger på 7. plass etter 

Les også: Sander Berge (19) om landslagsplassen: – En drøm som går i oppfyllelse

Kommentarer Antall kommentarer på artikkelen

Har du en mening om denne artikkelen? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Respekter andres meninger og husk at mange kan se hva du skriver. Brudd på reglene kan føre til utestengelse.

VGs journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl. 07 og 24. Kommentarfeltet er nå stengt og åpner igjen kl. 07.00. Velkommen tilbake da!
Klikk for å se kommentarene

Siste saker fra Fotball

Se neste 5 fra Fotball