Hovedinnhold

Island-helt om 2-0-målet: - Litt naivt av Norge

** Riise kritiseres av Berg: - Jeg kunne ikke gjort noe annerledes

REYKJAVIK (VG Nett) (Island - Norge 2-0) Kàri Arnason mener Norge ble straffet på «dumme forsøk» på å sette Island i offside. Det avviser John Arne Riise.

Denne saken handler om:

Det norske laget sendte folk fremover i et forsøk på å utligne hjemmelagets ledelse. I stedet var det Alfred Finnbogason som fikk en hel banehalvdel alene og kunne kontre inn 2-0 og sikre seieren for Island.

LES OGSÅ: Marerittstart for Norge .

- De prøvde seg med noen «dumme forsøk» på å sette oss i offside. Det var ikke engang i nærheten av offside, sier Islands første målscorer, Kàri Arnason, til VG Nett.

- En dum feil av Norge?

- Det var litt naivt synes jeg. Men hvem er jeg til å dømme, følger Rotherham-spilleren opp med.

Berg kritisk til Riise

Finnbogason var omtrent akkurat på midtstreken da stikkeren kom. Kjetil Wæhler og Brede Hangeland kom seg ut i tide, men John Arne Riise opphevet offsiden.

FOPPALL: Se intervju med Arnason her. 

Konfrontert med islendingens påstand, sier Riise seg uenig i at det var et forsøk på å sette en offside-felle.

- Det var ikke en offsidefelle. Jeg skulle ta et frispark langt bak der og var på vei frem. Det var mye klabb og babb på midten der og det gikk så fort. Jeg var såpass langt unna uansett, så om jeg hadde gjort noe annerledes er det ikke sikkert jeg hadde rukket å ta ham likevel. Så det var ikke en feil i den forstand, sier Riise til VG Nett.

DEPPER: John Arne Riise gikk ned i knestående etter 0-2-tapet mot Island. Foto: Håkon Mosvold Larsen, NTB Scanpix
DEPPER: John Arne Riise gikk ned i knestående etter 0-2-tapet mot Island. Foto: Håkon Mosvold Larsen, NTB Scanpix

Men av tidligere landslagsstopper og nåværende TV 2-ekspert Henning Berg må venstrebacken tåle kritikk. Overfor kanalen er Berg tydelig på at Riise har skylden.

- På den andre scoringen følger ikke John Arne med. Det er dårlig konsentrasjon. Han skulle vært på linje med Brede Hangeland og Kjetil Wæhler. Han prøver å sprinte ut, men rekker det ikke. Hadde han fulgt med så hadde Finnbogason vært i offside. Det skal ikke skje.

- Vi må vinne

Norge er seedet som nummer en i gruppen. Island dårligst som nummer seks.

- FIFA-systemet er hva det er. På forhånd skal Norge bli blant de to beste i gruppen. Derfor var dette en meget viktig seier for oss, sier Arnarson, og legger til at de fulgte kampplanen til punkt og prikke.

For Norges del, handler alt nå om tre uhyre viktige poeng på Ullevaal tirsdag. Riise, som nå troner alene på adelskalenderen med sine 105 kamper, klarte ikke helt å glede seg over den rekorden fredag kveld.

- Nei, nå må vi bare ha fokus på tirsdagen. Det er en kamp vi skal vinne. Vi må vinne om vi skal ha noen sjanse til å kvalifisere oss til VM, sier Riise til VG Nett.

Landslagssjef Egil Olsen innrømmer langt på vei at Norge nå har kniven på strupen før hjemmeoppgjøret mot Slovenia.

- Må vi vinne mot Slovenia nå?

- Ja, vi er i nærheten av å måtte vinne mot dem nå, sier Drillo.

Kommentarer Antall kommentarer på artikkelen

Har du en mening om denne artikkelen? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Respekter andres meninger og husk at mange kan se hva du skriver. Brudd på reglene kan føre til utestengelse.

VGs journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl. 07 og 24. Kommentarfeltet er nå stengt og åpner igjen kl. 07.00. Velkommen tilbake da!
Klikk for å se kommentarene

Siste saker fra Fotball

Se neste 5 fra Fotball