Hovedinnhold

Landslagssjefen likte seg dårlig da Norge klappet sammen

Høgmo: – Det var veldig skuffende

Halvparten av baklengsmålene har kommet etter cornere i EM-kvaliken

KROATIA-NORGE
KROATIA-NORGE Foto: Bjorn S. Delebekk, VG
ZAGREB (VG) Her legger Per-Mathias Høgmo ut på den tunge veien hjem. Landslagssjefen likte dårlig at Norge klappet sammen.

Denne saken handler om:

– Det var veldig skuffende at vi slapp inn de to siste målene, sier Høgmo på VGs spørsmål. I natt flyr han hjem til en ferie hvor han allerede har fått servert et par defensive påskenøtter.

Les også: Modric om Ødegaard

Høgmo påstår at Norge hadde sjansen til å komme à jour etter Alexander Tetteys 3-1-scoring drøye 10 minutter før full tid.

Men slik gikk det slettes ikke. I stedet ble det et kvaliktap – 5-1 – som Norge ikke har opplevd siden den danske dynamittgjengen sprengte den norske VM-drømmen på Ullevaal for 30 år siden.

Fem baklengsmål på bare syv kroatiske målsjanser var helt knusende.

– Jeg tror det blir viktig å gå inn og se på det, sier Høgmo. Han antyder at Vegard Forren var for sent inne i situasjonen før Ivan Perisic feide inn 2-0. Heller ikke keeper Ørjan Nyland var strålende. De to Molde-spillerne har fortsatt en drøy uke til seriestart.

Dødballproblem?

– Bærer Nyland preg av at han er utenfor sesong?

– Jeg vil ikke gå inn på enkeltspillere, svarer Høgmo.

Han opplevde baklengsmål etter corner både mot Italia og Bulgaria på Ullevaal i fjor høst. I Zagreb kom to nye. Dermed har Norge sluppet inn halvparten av sine åtte mål på corner.

– Jeg har ikke lyst til å gå inn på det nå, svarer Høgmo på VGs direkte spørsmål og viser til at han ikke har sett de to dødballsituasjonene fra kveldens kamp i reprise.

<p>TUNG SKADE: Ingen tvil om hvor Per Ciljan Skjelbred hadde vondt da han ble tatt ut av Per-Mathias Høgmo.<br/></p>

TUNG SKADE: Ingen tvil om hvor Per Ciljan Skjelbred hadde vondt da han ble tatt ut av Per-Mathias Høgmo.

Foto: Bjorn S. Delebekk, VG

Per-Mathias Høgmo satset frisk med et offensivt laguttak etter å ha mistet Omar Elabdellaoui dagen før kampen. Så forsvant Per Ciljan Skjelbred ut etter bare 18 minutter.

– Kampen ble egentlig slik vi hadde ønsket den. Men vi var uheldig da vi måtte bytte ut kapteinen vår. Per Ciljan (Skjelbred) som er svært god. Og vi mistet Omar (Elabdellaoui) i går. To meget gode spillere, sier han.

– 5-1 er jo ikke noe hyggelig resultat, men kampplanen lykkes vi med. Men vi gjør avgjørende feil på deres mål som vi blir straffet veldig hardt på.

Zlatan og Sverige er neste

Nå samles ikke landslaget igjen før i juni da Sverige er motstander før Aserbajdsjan er Norges Ullevaal-motstander i den neste kvalikkampen 12. juni.

Per-Mathias Høgmo mener Norge ligger brukbart an med ni poeng halvveis i EM-kvaliken. Spesielt på grunn av at også Malta og Kroatia skal til Ullevaal i høst.

– Vi har mye mer å gå på. Jg velger nå å se fremover og ta med oss en del positive ting. Stefan Johansen var strålende og så ser vi muligheten i forhold til at vi kommer til å bli bedre. Dette var en nyttig erfaring, sier han og mener dette 5-1-tapet var «nyansert» enn 4-0-tapet for Frankrike i fjorårets treningskamp på Stade de France.

– Jeg ser et lag som er i utvikling.

Han angrer ikke på å ha sluppet Martin Ødegaard til fra start.

– Jeg synes Martin kom bra fra det og jeg synes han vokser som bevegelig kant.Vi kunne brukt ham mer. Men han gjør en godkjent debut fra start, sier Per-Mathias Høgmo og drar hjem.

Til sine defensive påskenøtter.

Kommentarer Antall kommentarer på artikkelen

Har du en mening om denne artikkelen? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Respekter andres meninger og husk at mange kan se hva du skriver. Brudd på reglene kan føre til utestengelse.

VGs journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl. 07 og 24. Kommentarfeltet er nå stengt og åpner igjen kl. 07.00. Velkommen tilbake da!
Klikk for å se kommentarene

Siste saker fra Fotball

Se neste 5 fra Fotball