Hovedinnhold

Her er Lagerbäck i gang på sin første trening: – De må nok jobbe hardt

<p>I GANG: Lars Lägerback ga Tarik Elyounoussi noen beskjeder under sin første landslagstrening mandag.</p>

I GANG: Lars Lägerback ga Tarik Elyounoussi noen beskjeder under sin første landslagstrening mandag.

Foto: Bjorn S. Delebekk, VG
OSLO/LONDON (VG) Mandag kveld hadde Norge sin første økt med den nye sjefen. Og Lars Lagerbäck (67) brukte ikke lang tid han begynte å terpe på forsvarsspillet.

Denne saken handler om:

Like over klokken 18.00, norsk tid, løp spillere og støtteapparatet ut på Fulhams treningsanlegg Motspur Park i Vest-London. Landslaget er i London frem til fredag, før de setter kursen mot Belfast og Nord-Irland. Kampen der spilles søndag kveld.

– Her kommer det til å bli stilt store krav til spillerne om at de må være profesjonelle. De må nok jobbe hardt, sier toppfotballsjef Nils Johan Semb til VG.

Les også: Lagerbäck har ikke snakket med Høgmo

Spilte 11 mot 11

På treningen holdt den nye sjefen seg i bakgrunnen, med hendene i lommen, da spillerne varmet opp. Han snakket også litt med assistenttrener Per Joar Hansen og noen spillere.

Så ledet «Perry» en balløvelse mens svensken sto og betraktet det hele på avstand. Da det var unnagjort samlet 67-åringen spillerne i midtsirkelen og gikk gjennom noen prinsipper. 

Deretter satte han opp to lag som spilte mot hverandre, 11 mot 11. Og han stoppet spillet mange ganger underveis for å gi retningslinjer og tilbakemeldinger til forsvarerne. 

Det hele gikk ganske rolig for seg, og det var tydelig at han ønsket å plante et budskap i spillerne.

– Mycket bra samarbete! Perfekt. Det räcker, killar. Jättebra, sa Lagerbäck blant annet.

Dette var lagene til Lagerbäck:

Uten vester: Runa A. Jarstein – Omar Elabdellaoui, Even Hovland, Tore Reginiussen, Jørgen Skjelvik – Tarik Elyounoussi, Sander Berge, Håvard Nordtveit, Mats Møller Dæhli – Adama Diomandé, Alexander Søderlund.

Med vester: Ørjan H. Nyland – Vegar Eggen Hedenstad, Fredrik Semb Berge, Gustav Valsvik, Jonas Svensson – Mohamed Elyounoussi, Anders Konradsen, Stefan Johansen, Jo Inge Berget – Joshua King, Veton Berisha.

<p>LONDON CALLING: Lars Lagerbäck entrer Fulhams treningsfelt for sin første økt med det norske landslaget.</p>

LONDON CALLING: Lars Lagerbäck entrer Fulhams treningsfelt for sin første økt med det norske landslaget.

Foto: Bjorn S. Delebekk, VG

Semb: – Tøft

Semb tror det er en fordel at Lagerbäck får en hel arbeidsuke med laget før debutkampen.

– Det er tøft å gå rett i en kvalifiseringskamp for en ny trener med nye spillere. Men jeg er glad for at det er seks dager med trening, og ikke tre. Jeg synes Lars har taklet det veldig profesjonelt så langt, sier toppfotballsjefen.

Sander Berge i morges: Gleder seg til Lagerbäck-møte

Assistenttrener Per Joar Hansen trekker frem fagkunnskapene til sin svenske kollega.

– Å få jobbe med en som har vært suksessrik landslagstrener i Europa i 20 år, ble for spennende å si nei til. Jeg gleder meg veldig til dette, sier Hansen til VG, og legger til:

– Jeg håper han kan snu ting på kort tid. Han er en ordentlig fagmann, det er jo egentlig det viktigste. Han kommer til å sette en standard som jeg tror blir veldig bra.

– Hva skal dere trene på?

– Han skal jo innføre og fortelle hvordan hans konsept ser ut, både i forsvar og angrep. Med seks treninger denne uken er det absolutt muligheter for å så noen frø inn i dette laget, svarer den tidligere Rosenborg-treneren.

<p>GOD TONE: Lagerbäck og Joshua King under treningen mandag.</p>

GOD TONE: Lagerbäck og Joshua King under treningen mandag.

Foto: Bjorn S. Delebekk, VG

– Pirrer jo litt ekstra

Keepertrener Frode Grodås er en av ytterst får kontinuitetsbærere på det norske landslaget. Nå ser han frem til en ny epoke med ny sjef.

– Jeg er spent på hva nytt som kommer, det pirrer jo litt ekstra. Han har signalisert at han er veldig opptatt av tydelighet, krav og forventninger, sier Grodås til VG.

Les også: Malmö-profil kritiserer Lagerbäcks vraking av Eikrem

– Jeg tror budskapet blir enkelt å forstå, tydelig og klart i forhold til hans filosofi, melder Semb.

Hovedpersonen selv holdt en pressekonferanse før treningen. Svensken håndhilste på alle representantene fra det norske pressekorpset, før han satte seg ved podiet for å fortelle om hvordan kommende uke vil bli:

– Jeg er debutant. Normalt så har du jo noen treningskamper hvor du kan gi noen «guidelines», regler og hele måten vi skal være sammen på. Nå vil jeg gi spillerne det totale helhetsbildet av hvordan jeg vil ha det både på og utenfor banen, sa Lagerbäck.

Kommentarer Antall kommentarer på artikkelen

Har du en mening om denne artikkelen? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Respekter andres meninger og husk at mange kan se hva du skriver. Brudd på reglene kan føre til utestengelse.

VGs journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl. 07 og 24. Kommentarfeltet er nå stengt og åpner igjen kl. 07.00. Velkommen tilbake da!
Klikk for å se kommentarene

Siste saker fra Fotball

Se neste 5 fra Fotball