Hovedinnhold

Her er folkets lag til møtet med Island

** Drillo: - Det har faktisk vært bedre kvalitet på treningene enn tidligere i år
** Bugge Pettersen soleklart keepervalg: - Tar det som en tillitserklæring
** King er ønsket på kanten: - Ikke fått noen signaler om spilletid ennå

STARTELLEVEREN: Hadde det vært opp til VG Netts lesere ville Norges startoppstilling i VM-kvalifiseringskampen mot Island fredag sett slik ut: Espen Bugge Pettersen, Tom Høgli, Brede Hangeland, Vadim Demidov, John Arne Riise, Tarik Elyounoussi, Magnus Wolff Eikrem, Håvard Nordtveit, Markus Henriksen, Joshua King og Mohammed Abdellaoue. Foto: NTB Scanpix
STARTELLEVEREN: Hadde det vært opp til VG Netts lesere ville Norges startoppstilling i VM-kvalifiseringskampen mot Island fredag sett slik ut: Espen Bugge Pettersen, Tom Høgli, Brede Hangeland, Vadim Demidov, John Arne Riise, Tarik Elyounoussi, Magnus Wolff Eikrem, Håvard Nordtveit, Markus Henriksen, Joshua King og Mohammed Abdellaoue. Foto: NTB Scanpix
REYKJAVIK (VG Nett) Drillo forteller om vanskelige diskusjoner om hvem som skal spille i alle ledd. Dersom det hadde vært opp til folket, starter både Espen Bugge Pettersen og Joshua King mot Island.

Denne saken handler om:

Det norske laget har nettopp gjennomført den siste treningsøkten, i et sjeldent glimt av sol i Islands hovedstad. I møtet med pressen like etterpå, forteller Egil Olsen om uttakskabalen han har måttet legge.

VG LIVE: Island-Norge fredag kl. 20.45 

Den har vært vanskeligere å få til å gå opp enn på lenge.

- I bakhodet mitt er laget klart, men spillerne har ikke fått det offisielt ennå. Det får ikke dere heller. Nå er treningene ferdige og laget er i og for seg tatt ut, sier Drillo til VG Nett.

Høyere kvalitet på trening

Som vanlig er han omringet av en stor flokk av journalister, på spillerhotellet Grand, som ligger halvannen Flo-pasning unna nasjonalarenaen der VM-kvalifiseringen starter fredag kveld.

- Vi har hatt diskusjoner i alle ledd, og det er ikke vanlig.

- Kommer det noen overraskelser?

- Det vet jeg ikke. Det kommer an på hva dere forventer, det, sier en hemmelighetsfull Drillo og koster på seg et lurt smil.

Ifølge sjefen har laget hatt treninger med høy kvalitet, høyere enn tidligere i år, og han forteller at han er fornøyd med hvordan spillerne har respondert på akkurat det.

I en avstemning på VG Nett, der over 20.000 har stemt frem sitt lag, er det på noen plasser klar tale. For eksempel mente over 60 prosent ved middagstider torsdag at det er på tide at Moldes Espen Bugge Pettersen får sjansen i buret.

- Det er kjempehyggelig at folk har tro på meg, selvfølgelig. Jeg tar det som en tillitserklæring, sier Pettersen til VG Nett.

NY KVALIFISERING: Egil «Drillo» Olsen og Ola By Rise er klar til å lede Norge ut i en ny kvalifisering mot et mesterskap. Første hinder: Island på bortebane. Foto: NTB Scanpix
NY KVALIFISERING: Egil «Drillo» Olsen og Ola By Rise er klar til å lede Norge ut i en ny kvalifisering mot et mesterskap. Første hinder: Island på bortebane. Foto: NTB Scanpix

- Godt forhold til Rune

Det har vært mye snakk om ham, forholdet mellom ham og kollega Rune Almenning Jarstein og konkurransen dem imellom etter sistnevntes tabber - og de påfølgende uttalelsene om «den enes død, den andres brød» i etterkant.

Det er også gjort et nummer ut av at de to ikke har snakket sammen siden forrige samling.

- Vi har et godt forhold, vi. Media prøver å skape noe som ikke er der. Vi jobber bra sammen på øktene, og det er heller ikke sånn at vi bor et steinkast unna hverandre. Jeg har heller ikke snakket med noen av de andre, så det gjelder alle.

Unggutter på midtbanen

VG Nett-leserne er også veldig tydelige på at Tom Høgli, som sliter med spilletid i Belgia, og Vadim Demidov fortjener plassene ved siden av John Arne Riise og Brede Hangeland i forsvaret.

På midtbanen er den sentrale trioen Markus Henriksen, Håvard Nordtveit og Magnus Wolff Eikrem.

- Det er synd det ikke er dem som tar ut laget, da, sier Eikrem til VG Nett, og setter opp et stort glis.

Moldes midtbanedirigent mener det er «artig at folk har trua, og forhåpentlig får jeg starte».

- Hvis ikke kan jeg komme inn fra benken og prøve å bidra til at vi vinner, sier Eikrem og lover at han er i slag.

King på kanten

Tarik Elyounoussi tar den ene kanten, og Moa er naturligvis foretrukket på topp. På den andre kanten er førstereisgutt Joshua King knepent valgt foran Daniel Braaten.

- Det er positivt og spennende, men nå er det jo ikke folket som velger. Jeg føler meg klar, uansett om han vil at jeg skal starte på benken eller om han vil bruke meg fra start. Jeg er fortsatt ung, bare 20 år, men jeg er klar hvis han har lyst til å bruke meg, sier King til VG Nett.

Sportsbloggen: Drillos «umulige» laguttak

Unggutten som til daglig spiller på Manchester Uniteds reservelag er nok troppens minst kjente med tanke på hva man kan forvente. Men norskgambieren lover at han i toppform.

- Jeg har ikke vært så «fit» på så lenge jeg kan huske, og er i den beste formen på kanskje tre år.

Det lover godt for Norge.

PS! TV 2 mener å vite at følgende elleve starter kampen: Espen Bugge Pettersen - Espen Ruud, Brede Hangeland, Kjetil Wæhler, John Arne Riise - Daniel Braaten, Bjørn Helge Riise, Håvard Nordtveit, Magnus Wolff Eikrem, Tarik Elyounoussi - Moa.

Kommentarer Antall kommentarer på artikkelen

Har du en mening om denne artikkelen? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Respekter andres meninger og husk at mange kan se hva du skriver. Brudd på reglene kan føre til utestengelse.

VGs journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl. 07 og 24. Kommentarfeltet er nå stengt og åpner igjen kl. 07.00. Velkommen tilbake da!
Klikk for å se kommentarene

Siste saker fra Fotball

Se neste 5 fra Fotball