Hovedinnhold

Her er Drillos Skottland-tropp

UMULIG OPPDRAG?: Egil Olsen og Ola By Rise tok i dag ut troppen til Skottland-kampen om to uker. Foto: Scanpix
UMULIG OPPDRAG?: Egil Olsen og Ola By Rise tok i dag ut troppen til Skottland-kampen om to uker. Foto: Scanpix
(VG Nett) Egil Olsen tok klokken 12.00 i dag ut spillerne som skal ivareta den absolutt siste, lille teoretiske mulighet til å nå VM i Sør-Afrika 2010.

Denne saken handler om:

På en pressekonferanse klokken 12 på Ullevaal i dag avslørte Egil Olsen hvilke spillere han tar med i første del av «Mission Impossible».

Landslagssjefen tok ut en forholdsvis bred tropp, bestående av to keepere og 19 utespillere, men uten de helt store overraskelsene.

- Det er ingen spesielle nye spillere som ikke har vært med før, sa Olsen, før han presenterte følgende tropp:

Keepere: Jon Knudsen, Rune Jarstein

Forsvar: Trond Erik Bertelsen, Brede Paulsen Hangeland, Tom Høgli, Tore Reginiussen, John Arne Riise, Espen Ruud, Kjetil Wæhler

Midtbane/angrep: Simen Brenne, Daniel Braathen, John Carew, Christian Grindheim, Henning Hauger, Thorstein Helstad, Erik Huseklepp, Steffen Iversen, Morten Gamst Pedersen, Bjørn Helge Riise, Per Ciljan Skjelbred, Fredrik Winsnes

- Vi kommer til å se mange av disse i flere kamper til før kampen mot Skottland. Vi vet hva slags kamp som venter oss. Vinn eller forsvinn. Det vil prege uttak og måten å spille på, sier Olsen.

Tror Skottland vil spille gjerrig

Han understreker at kun seier er godt nok dersom Norge skal til VM.

- Skottland er i en situasjon hvor uavgjort vil være meget bra, men det vil sende oss ut. Det er ståa før kampen, sier han.

Egil Drillo Olsen har tatt ut en rekke sidebekker i troppen. Det er ikke uten grunn.

- Vi innbiller oss at Skottland kommer til å fremstå gjerrig og relativt forsiktige. Vi blir nødt til å komme mye rundt på kantene med offensive sidebekker, sa han.

Ingen Vif-spillere

Landslagssjefen fant heller ikke denne gangen plass til en eneste Vålerenga-spiller.

- Nei, de var nære. Både Martin, Doffen og Moa. Dessverre så har Moa litt igjen til toppformen. Men vi venter på han. Jeg er sikker på at han kommer til å bli landslagsspiller etter hvert, sa Drillo.

Sandefjord-keeper Espen Bugge Pettersen ble heller ikke funnet verdig til en plass i troppen på tross av storspill i eliteserien denne sesongen.

- Hadde vi skulle hatt tre keepere, ville han vært med i vurderingen. Men med to var det veldig greit, sa Drillo.

Rune A. Jarstein og Jon Knudsen fikk ikke overraskende fornyet tillitt som landslagets keeperduo.

LES OGSÅ:Espens fotballblogg om formspillere for Norge

Må ha seier i tre av tre kamper

Norge ligger sist i sin gruppe etter tre uavgjorte kamper og to tap. Likevel har de en liten sjanse til å bli nummer to i puljen og dermed få to playoff-kamper. Det krever seier i alle de tre siste kampene, så poengtap mot skottene 12. august vil være et endelig VM-farvel.

I tillegg er Norge avhengig av at Skottland ikke slår Nederland i sin hjemmekamp.

Det er uansett ingen garanti for at tre strake norske triumfer og 12 poeng vil være nok til en playoff-plass. Den svakeste av VM-kvalifiseringens ni gruppetoere får ikke spille to direkte avgjørende kamper om VM-plass.

Etter kampen mot Skottland har Norge igjen bortekamp mot Island 5. september og Ullevaal-kamp mot Makedonia fire dager senere. Playoff-kampene er terminfestett til 14. og 18. november.

Kommentarer Antall kommentarer på artikkelen

Har du en mening om denne artikkelen? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Respekter andres meninger og husk at mange kan se hva du skriver. Brudd på reglene kan føre til utestengelse.

VGs journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl. 07 og 24. Kommentarfeltet er nå stengt og åpner igjen kl. 07.00. Velkommen tilbake da!
Klikk for å se kommentarene

Siste saker fra Fotball

Se neste 5 fra Fotball