Hovedinnhold

Har ingen U21-kandidater etter Gåres dødsfall

LETER ETTER ERSTATTER: Nils Johan Semb leter etter ny U21-landslagstrener. Foto: Scanpix
LETER ETTER ERSTATTER: Nils Johan Semb leter etter ny U21-landslagstrener. Foto: Scanpix
Øystein Gåres bortgang tvinger fotballforbundet på jakt etter ny U21-trener. Toppfotballsjef Nils Johan Semb håper å ha på plass etterfølgeren før året er slutt.

Denne saken handler om:

- Det er en prosess som jeg egentlig ikke har startet veldig på, men som jeg naturligvis har tenkt på. Dessverre så er vi kommet i en situasjon som haster, i den forstand at vi helst skal ha etterfølgeren klar før året er over. Jeg har ingen navn i ermet til deg nå, sier Semb til NTB.

Les også:U21-landslagssjef Øystein Gåre er død

Kamp i februar

U21-landslaget spiller kamp 9. februar. Det gjør at Semb i verste fall kan tillate seg å vente med å ansette Gåres etterfølger til noe ut i januar, men dersom han får det som han vil så er ny trener for U21-laget klart før jul.

- Jeg ser etter en type som passer inn til å ha den type landslag og også i vår organisasjon. Jeg ser også på fotballsyn, sier Semb.

Det går mot en norsk løsning.

- Jeg har ikke tenkt så mye på utlendinger i dette, forteller toppfotballsjefen.

Ståle bidrar

Han har en kravspesifikasjon i hodet og sier det blir viktig å finne én trener som kan samarbeide godt med Egil Olsen og hans etterfølger Ståle Solbakken.

- Jeg snakker med Ståle stort sett hver uke. Det nærmer seg at han skal overta etter Egil. Det må stå i samsvar med Ståle, og han står jo også for kontinuiteten i forlengelsen av Egil. Viktig å bygge link mellom U21-trener og det Egil og Ståle står for, sier toppfotballsjef Nils Johan Semb.

Øystein Gåre tapte nylig kampen mot kreften. Den tidligere Bodø/Glimt-treneren ble bare 56 år gammel.

Alt om fotball:Sjekk VG Netts fotballforside

Kommentarer Antall kommentarer på artikkelen

Har du en mening om denne artikkelen? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Respekter andres meninger og husk at mange kan se hva du skriver. Brudd på reglene kan føre til utestengelse.

VGs journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl. 07 og 24. Kommentarfeltet er nå stengt og åpner igjen kl. 07.00. Velkommen tilbake da!
Klikk for å se kommentarene

Siste saker fra Fotball

Se neste 5 fra Fotball