Hovedinnhold

Gullklokke-Johansen: – Vi skuffet det norske folk

<p>SER FRAMOVER: Stefan Johansen, Martin Linnes (t.h.) og Even Hovland (t.v.) ankommer fotballandslagets trening utenfor A. Le Coq Arena i Tallinn tirsdag formiddag.</p>

SER FRAMOVER: Stefan Johansen, Martin Linnes (t.h.) og Even Hovland (t.v.) ankommer fotballandslagets trening utenfor A. Le Coq Arena i Tallinn tirsdag formiddag.

Vegard Wivestad Grøtt, NTB scanpix
  • Send en melding til
Stefan Johansen spiller torsdag sin 25. landskamp og får gullklokka. Den vil han ta fram og glede seg over når karrieren en dag er over. Nå er han opptatt av andre ting.

Denne saken handler om:

– I fotball blir du husket for trofeene du vinner og sluttspillene du er med i. Personlige priser har jeg fått noen av. Etter karrieren ser jeg kanskje på dem med litt andre øyne, men nå tenker jeg mer på lagets prestasjoner, sier han til NTB.

Han har tatt rake veien til gullklokka. Han debuterte i Egil «Drillo» Olsens tredje siste kamp og etablerte seg umiddelbart på laget – til tross for at Drillo fant tolv Stefan Johansen-feil i debuten.

Sammen med Vegard Forren er han Per-Mathias Høgmos mest brukte spiller. Under Høgmo har Johansen spilt 21 av de 22 kampene han har vært aktuell for (tre var bare for hjemlige spillere). En eneste gang har han meldt forfall.

– Det var hjemmekampen mot Skottland (i november 2013), da jeg var skadd. Jeg er stolt over å spille på landslaget, og jeg stortrives i prosjektet til Per-Mathias. Jeg setter pris på at jeg har fått tillit av ham. Konkurransen er fantastisk bra, men det trigger bare til å jobbe enda hardere for å bli bedre, sier Johansen.

Celtic-spilleren er klar over at den 25. landskampen er spesiell.

– Det viser at du i forholdsvis ung alder har rukket å få mange landskamper. Det er noe å være stolt av. Så klart det betyr noe, sier han.

LES OGSÅ: Vil forlenge sesongen – frykter ikke Tippeliga-konkurranse

Skal bli bedre

Samtidig er han opptatt av andre ting. Han skulle ønske at Norge nå forberedte seg til EM-sluttspillet, men slik ble det ikke.

– Vi skal være så ærlige å si at vi skuffet ogss selv og skuffet det norske folk i kampene mot Ungarn. Det var et tungt tap å svelge. Vi var så nær, men vi må også huske at vi er et ungt landslag som stadig lærer. Det var hard lærdom, sier han.

– Vi har svelget det nå og kommet hit for å fortsette arbeidet. I internasjonal fotball blir det bare mer og mer kynisme, og om vi leder 1-0 så må vi klare å holde på det. Det har vi pratet litt om her. Vi skal bli bedre og smartere. Vi skal bli bedre i begge bokser. Det er en veldig fin energi i denne gjengen.

Sett denne? Bare Super-Neuer bedre enn Jarstein

Først til høsten starter kampen om neste sluttspill med landslaget, men Johansen står foran en hektisk sesonginnspurt i forsøket på å vinne serie og cup med Celtic.

– Vi skal ha de to trofeene, vi har bestemt oss for det. Det er bare å gå ut og ta hver kamp som en cupfinale, sier han.

På gang

25-åringen fikk en smell i ankelen for noen uker siden og måtte stå over en Celtic-kamp. Sist helg var han kampklar, men uten å spille. Nå føler han seg helt restituert.

– Jeg trente for fullt tre-fire dager forrige uke og var tilgjengelig til helgens kamp. Denne uken har jeg trent med landslaget, og alt er som det skal. Det var litt synd med smellen jeg fikk, for da følte jeg at jeg var skikkelig på gang, sier han.

– Som jeg har sagt tidligere er jeg misfornøyd med høsten jeg hadde, men de siste månedene har jeg følt at jeg er på gang og at kroppen er bra. Jeg bekymrer meg ikke for formen. Jeg er her for å bidra, og det skal jeg gjøre 100 prosent.

OOOPS: Kolleger mener Mix er mest overvurdert

(NTB)

Kommentarer Antall kommentarer på artikkelen

Har du en mening om denne artikkelen? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Respekter andres meninger og husk at mange kan se hva du skriver. Brudd på reglene kan føre til utestengelse.

VGs journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl. 07 og 24. Kommentarfeltet er nå stengt og åpner igjen kl. 07.00. Velkommen tilbake da!
Klikk for å se kommentarene

Siste saker fra Fotball

Se neste 5 fra Fotball