Hovedinnhold

Full krig mellom supportere og NFF: – De har mistet bakkekontakten

• Raser mot dobbel pris på billetter
• NFF: – Det er en god pris

<p>KONFLIKT: Norsk supporterallianse kommer ikke til å stille opp på årets første landskamp i Oslo. Her fra kampen mot Estland i 2014. Martin Ødegaard og Per-Mathias Høgmo i forgrunnen.</p>

KONFLIKT: Norsk supporterallianse kommer ikke til å stille opp på årets første landskamp i Oslo. Her fra kampen mot Estland i 2014. Martin Ødegaard og Per-Mathias Høgmo i forgrunnen.

FOTO: Vegard Wivestad Grøtt, NTB scanpix
Norsk supporterallianse pleier å synge og lage liv på felt 128 på Ullevaal. På tirsdag kommer de ikke til å møte opp, de mener de er priset ut av Norges fotballforbund.

Denne saken handler om:

– NFF må erkjenne at de ikke er så jævla sexy og innse at det ikke er et premiumprodukt de tilbyr, sier Norsk supporterallianse sin talsmann, Bjørnar Posse Sandboe, til VG.

Les også: Høgmo-utspill får Østenstad til å måpe

NFF krever dobbel pris

Lørdag sa NFF at det foreløpig er solgt «snaut» 7000 billetter til treningskampen mot Finland tirsdag. De håper 10 000 finner veien til tribunene. Men noen av de mest hardbarka supporterne, i Norsk supporterallianse, kommer ikke til å vise sin støtte.

– NFF har sagt til oss at ingen billetter fremover skal koste under 100 kroner. Vi har prøvd å ha en konstruktiv dialog, uten hell. Vi kan ikke tape penger på organisere supportere som heier og synger for landslaget, sier Sandboe.

NSA har pleid å få kjøpe billetter til landslagets treningskamper for 50 kroner. Disse har de solgt videre til sine medlemmer for 100 kroner. Nå krever NFF altså dobbel pris.

<p>TALSMANN: Bjørnar Posse Sandboe.</p>

TALSMANN: Bjørnar Posse Sandboe.

FOTO: NSA

– Hvorfor kan ikke dere da bare legge på 50 kroner på prisen til medlemmene deres?

– Vi klarer ikke å få folk til å betale så mye. Jeg tror ikke vi klarer å selge mer enn 20 til 30 billetter når de koster 150 kroner.

– Lande foran 15 000 tomme seter

NFF mener det er en fornuftig pris som er tilbud supporterne.

– Til Norge-Finland er det bestemt at laveste billettpris skal være barnebillett til 100 kroner. Derfor får NSA tilbud om samme billettpris som barna, skriver kommunikasjonssjef Yngve Haavik i en SMS til VG.

Les også: Berisha hinter om klubbskifte i sommer

– Vi mener det er en god pris som også reflekterer at vi setter stor pris på den stemningen de skaper på tribunen, legger han til.

Sandboe i NSA sier at de har et par tusenlapper i utgifter på å drifte felt 128, i Bendit-svingen, på Ullevaal. Blant annet gjennom vaktholdet de selv administrerer. I tillegg går resten av overskuddet til å arrangere et årlig supporterseminar. Han anslår at NSA består av rundt 150 aktive medlemmer, på det meste er de opp mot 650 personer på deres felt for å lage stemning. NSA og supportergruppen «Oljeberget» er de som er kjent for å synge mest på Norges hjemmekamper.

– Vi ber folk komme for å synge, mens NFF svarer med å øke prisene. Greit, de har mistet bakkekontakten, så får de heller lande foran 15 000 tomme seter på Ullevaal, sier Sandboe.

– Omdømmesvikt

– Det er ikke lett å akseptere høyere billettpriser når man leser om topplønninger og Per-Mathias Høgmo som tjener dobbelt så mye som Erik Hamrén. Landslaget ligger nede etter kvalikfiaskoen i fjor, NFF er i trøbbel igjen og opplever omdømmesvikt, melder han.

Haavik i NFF vil ikke kommentere de konkrete uttalelsene til NSA, han bekrefter at de tidligere har solgt billetter for 50 kroner.

– NSA har i mange år fått tilbud om rabatterte billetter til landskamper. Som regel har dette vært halv pris av ordinær pris. Dette gjaldt også på privatkampene i fjor. Da var det halv pris av ordinær pris på den tribunedelen 50 kroner. Til to av kampene i fjor høst ble det gjort unntak fra denne avtalen, sier Haavik.

Les også: Høgmo har snakket seg inn i mer trøbbel

– Er det ikke viktig å støtte spillerne nå, i stedet for å boikotte, Sandboe?

– Jeg vil ikke kalle det en boikott. Du kan heller si at supporterne er priset ut. Folk har et lojalitetsforhold til landslaget, men man må føle seg verdsatt, svarer talsmannen.

Kommentarer Antall kommentarer på artikkelen

Har du en mening om denne artikkelen? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Respekter andres meninger og husk at mange kan se hva du skriver. Brudd på reglene kan føre til utestengelse.

VGs journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl. 07 og 24. Kommentarfeltet er nå stengt og åpner igjen kl. 07.00. Velkommen tilbake da!
Klikk for å se kommentarene

Siste saker fra Fotball

Se neste 5 fra Fotball