Hovedinnhold

Frode Grodås: - Jarstein lar seg ikke knekke

STØTTENDE: Frode Grodås, her fra en landslagstrening i fjor, er ikke bekymret for Rune Jarstein. Foto: Håkon Mosvold Larsen / Scanpix
STØTTENDE: Frode Grodås, her fra en landslagstrening i fjor, er ikke bekymret for Rune Jarstein. Foto: Håkon Mosvold Larsen / Scanpix
(VG Nett) Landslagets keepertrener Frode Grodås er ikke bekymret for den norske keepersituasjonen, og tror Rune Jarstein vil komme sterkt tilbake.

Denne saken handler om:

Det var en ydmyk Rune Jarstein som møtte den norske pressen etter landskampsnedturen mot Hellas i går kveld. Viking-keeperen fikk skylden for to av de norske baklengsmålene, noe han ikke hadde problemer med å akseptere.

- Det er to mål jeg skal ta. Hva som skjer, det er jeg litt usikker på, sa sisteskansen til VG Nett etter kampen.

- Jarstein har reist seg tidligere

På de fleste børsene belønnes 27-åringen med karakteren tre, mens han i Dagbladet får lavest mulig karakter - én, mens VG-kommentator Truls Dæhli mener Jarstein spilte seg ut av landslaget. Sisteskansen får også hard kritikk på sosiale medier, men landslagets keepertrener Frode er likevel ikke bekymret.

- Rune Jarstein lar seg ikke knekke, sier Grodås til VG Nett.

- Han har reist seg etter slike situasjoner tidligere, er veldig ydmyk, og stiller store krav til seg selv. Han vil komme tilbake, garanterer den gamle storkeeperen.

VIL REISE SEG: Frode Grodås er trygg på at Rune Jarstein kommer tilbake. Foto: Cornelius Poppe / NTB scanpix
VIL REISE SEG: Frode Grodås er trygg på at Rune Jarstein kommer tilbake. Foto: Cornelius Poppe / NTB scanpix

Grodås: - Mye bedre keepere nå

Selv om noen nostalgikere drømmer seg tilbake til den tiden tiden Norge hadde Frode Grodås og Erik Thorstvedt mellom stengene, mener Grodås at det norske landslaget nå er bedre rustet helt bakerst enn de noensinne har vært.

- Sånt blir veldig historieløst.

- De keeperne vi har nå er langt bedre enn det vi noensinne var. Kanskje hopper de ikke så høyt som oss, men på alle andre felt er keeperne i dag mye bedre enn det vi var i vår tid.

Skyter av Jarsteins landslagsstatistikk

Likevel har Jarstein etter hvert fått et rykte på seg for å være en «tabbekeeper», som litt for ofte har vært involvert i pussige baklengsmål og spesielle situasjoner. Det er en betegnelse som Grodås er dypt uenig i - i all fall på landslaget.

- Han har nå 25 landskamper, og i forbifarten kan jeg bare huske to-tre episoder som man kan sette spørsmålstegn ved. Det er en veldig bra statistikk!

- Jeg studerte både Rune (Jarstein) og Espen (Bugge Pettersen) nøye i oppkjøringen til Hellas-kampen, og ingen ting av det jeg har sett gjør meg urolig. Rune så veldig bra ut, og trodde faktisk det skulle være umulig å score på ham i går, og det er det at han er så offensiv som gjør at han er uheldig og slipper inn det første.

Bugge Pettersen vil ha reell kamp

Noen fredning får likevel Jarstein ikke foran Island-kampen om tre uker. Selvsagt ikke, mener Grodås.

- Vår oppgave er å ta ut det laget og de spillerne vi mener er best, og fotball er ferskvare. Vi har aldri tatt ut spillere i forkant, og det vil vi heller ikke gjøre denne gangen.

Etter Hellas-kampen sa Jarstein at han fortsatt mente han burde stå kvalifiseringskampen, mens Espen Bugge Pettersen sa til VG at han nå ønsket at kampen om keeperplassen skulle være reell.

- Den enes død, den andres brød, var Molde-keeperens megetsigende kommentar til VG, uten at Grodås vil si mer enn det opplagte:

- Den beste keeperen står mot Island.

Kommentarer Antall kommentarer på artikkelen

Har du en mening om denne artikkelen? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Respekter andres meninger og husk at mange kan se hva du skriver. Brudd på reglene kan føre til utestengelse.

VGs journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl. 07 og 24. Kommentarfeltet er nå stengt og åpner igjen kl. 07.00. Velkommen tilbake da!
Klikk for å se kommentarene

Siste saker fra Fotball

Se neste 5 fra Fotball