Hovedinnhold

Fotballforbundet og UD med unikt samarbeid

HISTORISK: Nærings- og handelsminister Trond Giske, utenriksminister Jonas Gahr Støre og fotballpresident Yngve Hallén signerte avtalen på Ullevål stadion onsdag. Foto: Berit Roald / NTB scanpix
HISTORISK: Nærings- og handelsminister Trond Giske, utenriksminister Jonas Gahr Støre og fotballpresident Yngve Hallén signerte avtalen på Ullevål stadion onsdag. Foto: Berit Roald / NTB scanpix
Nærings- og handelsdepartementet, Utenriksdepartementet og Innovasjon Norge skal spille på lag med fotballandslagene for å fremme norske interesser i utlandet.

Denne saken handler om:

Onsdag var blant andre fotballpresident Yngve Hallén, utenriksminister Jonas Gahr Støre (Ap) og nærings- og handelsminister Trond Giske (Ap) samlet på Ullevaal stadion for å undertegne en rammeavtale med mål om å fremme Norges relasjoner i utlandet.

Fotballarenaen skal brukes til å markedsføre Norge, og avtalen omfatter både herre- og kvinnelandslaget kamper, primært på bortebane. Til stede på Ullevaal onsdag var også landslagskapteinene Brede Hangeland og Ingvild Stensland, samt administrerende direktør Gunn Ovesen i Innovasjon Norge.

Universelt språk

- Det vi gjør her i dag er overmodent, og jeg vil derfor takke NFF for initiativet. Fotball er et språk som alle mennesker snakker flytende, og det gir oss i fellesskap mulighet til å knytte bånd på kryss og tvers, sa Støre ifølge NFFs nettsted da avtalen var signert.

Myndigheter i flere land har etablert en praksis som gjør at de drar nytte av synergieffektene landskampene kan gi, men Norges Fotballforbund er det første nasjonale forbundet som formelt inngår et slikt samarbeid med myndighetene.

- Avtalen innebærer at landslagenes kampoppsett vil samkjøres med initiativer til norgesfremme i regi av NHD, UD og IN. Partene vil fortløpende vurdere kampenes potensial til å bidra til økt kunnskap om og interesse for norsk næringsliv, kultur, samt å ivareta norske interesser, uttalte Trond Giske.

Fornøyd Hallén

Fotballpresident Yngve Hallén var stolt over å kunne undertegne avtalen.

- Landskampene vil bli vurdert som en del av apparatet for å fremme Norge i utlandet. Dermed får man bedre utnyttet fotballen som en positiv drivkraft i samarbeidet mellom Norge og motstandernasjonene, sa Hallén.

NHD vil lede en arbeidsgruppe som skal vurdere mulighetene for samarbeid mellom de ulike partene i konkrete tilfeller.

Kommentarer Antall kommentarer på artikkelen

Har du en mening om denne artikkelen? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Respekter andres meninger og husk at mange kan se hva du skriver. Brudd på reglene kan føre til utestengelse.

VGs journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl. 07 og 24. Kommentarfeltet er nå stengt og åpner igjen kl. 07.00. Velkommen tilbake da!
Klikk for å se kommentarene

Siste saker fra Fotball

Se neste 5 fra Fotball