Hovedinnhold

Forfallsras for Norge: - Litt mer komplisert nå

Ola By Rise håper et par nye mann spiller seg inn i den toppede landslagstroppen i Afrika

PÅ PLASS: Mohammed Fellah ankommer Cape Town i Sør-Afrika. Foto: NTB Scanpix
PÅ PLASS: Mohammed Fellah ankommer Cape Town i Sør-Afrika. Foto: NTB Scanpix
CAPE TOWN (VG Nett) Her er Mohammed Fellah (23) og den norske landslagstroppen på plass i Sør-Afrika - uten de tre uttatte midtstopperne og med flere sentrale midtbanespillere hjemme.

Denne saken handler om:

- Det var litt tilfeldig at tre mann falt fra på slutten her. Det gjør det litt mer komplisert. Men vi har tro på, og tillit til, de som er her, sier landslagets assistenttrener Ola By Rise til VG Nett i Cape Town, hvor de 19 landslagsspillerne og støtteapparat landet sent fredag kveld etter 14 timer i luften.

Troppen basert på spillere fra de skandinaviske ligaene, som ble tatt ut i slutten av november, har fått seks forfall totalt. Dermed er det et svekket norsk mannskap som ute av sesong skal måle krefter med førstelagene til Sør-Afrika og Zambia som fra 19. januar skal delta i Afrikamesterskapet.

Seks forfall

Vegard Forren står over på grunn av forhandlingr om proffkontrakt. Stefan Strandberg meldte forfall på grunn av skade umiddelbart. Siden har Tore Reginiussen (venter på fødsel), Magnus Wolff Eikrem og Stefan Johansen meldt seg skadet, mes Anders Konradsen kastet inn håndkleet på grunn av sykdom kvelden før avreise.

- Det blir litt mindre grad av sikkerhet enn vi hadde tenkt, men for oss er det like spennende for det. Vi kan ikke tore å hope på like godt utbytte som vi fikk av Thailand-turneen i fjor. Men om vi får et par spillere opp på A-landslaget er det bra, sier Rise, vel vitende om at hele 12 mann fra fjorårets januartur ble tatt ut i A-troppen senere på året.

- Hva tenker du om forsvaret når alle stopperne dere tok ut ikke kan stille likevel?

- Det er spennende stoppere bak dem. Dette er spillere som har vist seg frem på U-lag. Vi hadde klart et forfall til, vi, for Jonathan Tollås Nation var nære å komme med, sier Rise, som nå har Jørgen Horn og Fredrik Semb Berge som naturlige stoppervalg i 19-mannstroppen.

Tidlig opp

Med flyavgang 6.20 fra Oslo Lufthavn Gardermoen var det naturligvis mange trøtte spillere som samlet seg ved frokostbordet ved gate 34 fredag morgen.
Seks kommende landslagsdebutanter - Marcus Pedersen, Fredrik Semb Berge, André Hansen, Ruben Kristiansen, Mohammed Fellah og Yann-Erik de Lanlay - reiste sammen med resten av troppen i blå sponsorgenser og joggebukse.

Tirsdag spiller Norge mot Sør-Afrika i Cape Town foran det som ventes å være et publikum på mange titusener. Søndag står de regjerende afrikanske mesterne Zambia - i Ndola nord i landet - på motsatt banehalvdel.

- Med de nest beste norske spillerne, eller til og med de tredje beste, på laget, tror du det blir vanskelig å få gode resultater i disse kampene?

- Vi må ta det som god læring. En del spillere får prøve seg på internasjonalt nivå, og det er det viktigste med denne turen her. Men vi møter kvalifisert motstand, ja, sier Ola By Rise og smiler.

Etter ankomst på flyplassen i Sør-Afrika ble landslaget møtt en av særdeles lite effektiv passkontroll. Landslagssjef Egil Olsen var tydelig oppgitt over at kun et par mann var på jobb for å ekspedere de flere hundre tilreisende fra Amsterdam. Da Drillo fikk høre at assistenten stod bakerst av alle i køen, utbrøt han humoristisk at Ola By Rise neppe ville rekke morgendagens spillermøte med dette tempoet.

PS! Ingen av spillerne reiste på businessclass - som det ble mye bråk om forrige gang Norge var på Sør-Afrika-visitt - denne gangen. Fremst i flyet satt bare sjefen sjøl. For de av spillerne som vurderte oppgradering var prislappen på 12.000 kroner avskrekkende nok...

Kommentarer Antall kommentarer på artikkelen

Har du en mening om denne artikkelen? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Respekter andres meninger og husk at mange kan se hva du skriver. Brudd på reglene kan føre til utestengelse.

VGs journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl. 07 og 24. Kommentarfeltet er nå stengt og åpner igjen kl. 07.00. Velkommen tilbake da!
Klikk for å se kommentarene

Siste saker fra Fotball

Se neste 5 fra Fotball