Hovedinnhold

«Ett hundre prosent sikkert at jeg blir landslagssjef. Tror jeg»

SERIEMESTER IGJEN: Ståle Solbakken og FC København kunne ikveld feire sitt syvende seriegull på ti sesonger. Foto: Scanpix
SERIEMESTER IGJEN: Ståle Solbakken og FC København kunne ikveld feire sitt syvende seriegull på ti sesonger. Foto: Scanpix
(VG Nett) Ståle Solbakken vet ikke hvor mange ganger han har fått spørsmål om landslagsjobben. Men han garanterer at han tar den. I alle fall nesten.

Denne saken handler om:

I kveld feirer han sitt femte seriegull med FC København - hele syv serierunder før slutt. Utfordrer OB tapte for FC Nordsjælland, og ga gullet til FCK - som feiret med å slå Lyngby borte.

Les også: - Det mest spektakulære laget jeg har hatt

Solbakken har blitt utrolig populær i Danmark, og i 2009 skrev han under på papiret som gjør ham til norsk landslagssjef fra 1. januar 2012. Men etter Champions League-suksessen har flere stilt seg tvilende til at Norge får beholde den attraktive treneren.

- Jeg vet ikke hvor mange ganger jeg har fått spørsmålet. Men jeg sier det samme som alltid, at jeg forholder meg til avtalen, sier han til VG Nett ikveld.

Tror Norge kan glemme Ståle

Ett lite forbehold har han imidlertid tatt:

- Det er sånn i verden at hvis Real Madrid eller en kjempeklubb ringer, vil det være løgn fra min side og si det helt sikkert at jeg blir landslagssjef. Alle andre trenere i verden, til og med de største, vurderer gode tilbud.

Men Solbakken selv sier ingenting foreløpig tyder på at Real Madrid, Barcelona eller Manchester United hiver seg på tråden. B.T.s fotballredaktør tror imidlertid ikke at navnene trenger å være så store.

- Om han får et tilbud fra en OK Champions League-klubb, er jeg ett hundre prosent sikker på at han takker ja. Om ikke, tror jeg det er 50/50, sier Morten Crone Sejersbøl til VG Nett.

Gleder seg til å ta over

Men Solbakken ser nå frem til å ta over som sjef for John Arne Riise, John Carew, Morten Gamst Pedersen og resten av det norske landslaget.

- Jeg gleder meg veldig til å bli landslagssjef. Jeg kan si ett hundre prosent sikkert at jeg blir landslagssjef. Tror jeg, legger han til.

Solbakken er glad for å avslutte FCK-karrieren med en åttedelsfinale i Champions League og et rekordtidlig seriegull.

- Da jeg skrev under for Norge i 2009 var mange kritiske. Sånn sett er den en god følelse å avslutte på denne måten. Både på lagets vegne, og fordi dette er en klubb jeg er nært knyttet til både som spiller og trener.

Kommentarer Antall kommentarer på artikkelen

Har du en mening om denne artikkelen? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Respekter andres meninger og husk at mange kan se hva du skriver. Brudd på reglene kan føre til utestengelse.

VGs journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl. 07 og 24. Kommentarfeltet er nå stengt og åpner igjen kl. 07.00. Velkommen tilbake da!
Klikk for å se kommentarene

Siste saker fra Fotball

Se neste 5 fra Fotball