Hovedinnhold

Droppet Markus Henriksen til EM

TOK UT EM-TROPPEN: Mens Egil Drillo Olsen og A-landslaget skal møte Albania, reiser Tor Ole Skullerud og U21 til Israel for å spille EM i juni. Bildet er fra en pressekonferanse tidligere i år. Foto: Scanpix
TOK UT EM-TROPPEN: Mens Egil Drillo Olsen og A-landslaget skal møte Albania, reiser Tor Ole Skullerud og U21 til Israel for å spille EM i juni. Bildet er fra en pressekonferanse tidligere i år. Foto: Scanpix
ULLEVAAL (VG Nett) Landslagssjef Tor Ole Skullerud tok ikke ut Nederland-proff Markus Henriksen til U21-EM for Norge i juni.

Denne saken handler om:

Fakta om U21-EM:

  • Spilles i Israel 5. til 18. juni.
  • Norge har ikke kvalifisert seg for et mesterskap siden laget tok bronse i 1998.
  • Norges kamper:
    5. juni: Israel
    8. juni: England
    11. juni: Italia


- Jeg håper alle er overrasket over det. Men det har med helhet og balanse i troppen å gjøre. Hva vi trenger til de to første kampene, og de neste, sa U21-sjef Skullerud til TV2.

Den tidligere TV2-eksperten og Vålerenga-treneren sa også at EM-laget hans kommer til å få hendene fulle i mesterskapet i Israel om to uker.

Skullerud hadde allerede plukket ut en bruttotropp på 40 navn.

I dag ble listen betraktelig kortere, da den endelige 23-mannstroppen ble lest opp fra podiet på en pressekonferanse på Ullevaal stadion.

U21-sjef kunne på pressekonferansen på Ullevaal opplyse at tidligere Rosenborg-spiller Markus Henriksen - i motsetning til Joshua King, Håvard Nordtveit og Valon Berisha - ikke kommer til Isreal og EM fra A-landslaget i Albania.

Her er U21-troppens 23 spillere:

Arild Østbø - Strømmen

Ørjan Nyland - Molde FK

Gudmund Kongshavn - Vålerenga Fotball

Martin Linnes - Molde FK

Omar Elabdellaoui - Eintracht Braunschweig

Stefan Strandberg - Rosenborg BK

Thomas Rogne - Celtic FC

Fredrik Semb Berge - Odds Ballklubb

Vegar Hedenstad - SC Freiburg

Alexander Groven - Hønefoss BK

Magnus Wolff Eikrem - Molde FK

Anders Konradsen - Stade Rennais FC

Harmeet Singh - Feyenoord

Stefan Johansen - Strømsgodset

Håvard Nordtveit - Borussia Mönchengladbach

Abdisalam Ibrahim - Strømsgodset

Joshua King - Blackburn Rovers

Flamur Kastrati - FC Erzegebirge Aue

Marcus Pedersen - Odense BK

Håvard Nielsen - Red Bull Salzburg

Yann- Erik de Lanlay - Viking FK

Jo Inge Berget - Molde FK

Valon Berisha - Red Bull Salzburg

Egil Drillo Olsen ville på grunn av en kraftig forkjølelse kun svare på spørsmål i plenum fra podiet på Ullevaal. Han var imidlertid åpenbart svært fornøyd med spillerne som skal åpne EM-sluttspillet mot Israel 5. juni.

- Han som overtar etter meg kan se framtiden lyst i møte. Vi har et U21-lag som ser svært lovende ut, sa Drillo fra den på TV 2 direktesendte pressekonferansen.

U21-sjef Tor Ole Skullerud måtte først og fremst svare på utelatelsen av Alkmaar-proffen Markus Henriksen til mesterskapet i Israel. TV2-ekspert Mini uttalte at det er er rart at en av våre beste spillere ikke får plass på U21-laget.

Skullerud beklaget, men argumenteret sammen med toppfotballsjef Nils Johan Semb for at valgene av hvem som skulle hvor, hadde vært fryktelig vanskelig - og at konklusjonen endte med Henriksen kun på A-landslaget i kampene mot Albania og Makedonia som krasjer med U21-mesterskapet i Israel.

PS! Mikkel Diskerud er ikke aktuell for EM, siden han ikke har avgjort hvorvidt han ønsker å spille for USA eller Norge i fremtiden. Veton Berisha, Mats Møller Dæhli og Mohamed Elyounoussi spares til G19-landslagets EM-kvalik i juni, og var derfor ikke aktuelle.

Kommentarer Antall kommentarer på artikkelen

Har du en mening om denne artikkelen? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Respekter andres meninger og husk at mange kan se hva du skriver. Brudd på reglene kan føre til utestengelse.

VGs journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl. 07 og 24. Kommentarfeltet er nå stengt og åpner igjen kl. 07.00. Velkommen tilbake da!
Klikk for å se kommentarene

Siste saker fra Fotball

Se neste 5 fra Fotball